Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 feb 2015 - Anul XX, nr. 30 (5842)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Schimbări

Activitatea de deszăpezire a municipiului, verificată de noul viceprimar al Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ninsoarea de ieri dimineaţă, chiar dacă nu a fost una abundentă, a fost totuşi o ocazie bună pentru noul viceprimar al Sucevei, Lucian Harşovschi, să urmărească mai amănunţit desfăşurarea acţiunilor de deszăpezire. Tot ieri, Harşovschi a făcut şi o inspecţie generală a parcului auto al firmei de salubrizare Diasil, pentru intervenţii pe timp de iarnă.

Dacă dotarea tehnică a societăţii a fost apreciată, mai ales că există utilaje suplimentare utilizate, comparativ cu alte ierni, modul de organizare a intervenţiilor, conform cerinţelor municipalităţii, lasă de dorit, în opinia viceprimarului.

„Din păcate, există probleme chiar la caietul de sarcini al licitaţiei în baza căruia a fost semnat contractul de salubrizare stradală. Sper ca, în virtutea unei bune colaborări între municipalitate şi firma care a preluat această activitate, să corectăm o parte din deficienţele semnalate”, a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi.

Una dintre primele modificări în planul de acţiune pe timp de iarnă, pusă în practică chiar de ieri, este cea de direcţionare a tuturor celor zece sărăriţe automatizate pe străzile principale ale municipiului, în vreme ce utilajele din care materialul antiderapant este împrăştiat în mod manual au fost direcţionate pe străzile din cartiere.

„În primul rând doresc să existe mai multă operativitate la intervenţii”, a concluzionat Harşovschi, care a spus că va urmări îndeaproape activitatea firmei de salubrizare, pentru a observa ce măsuri mai sunt necesare pentru eficienţă maximă în activitatea de deszăpezire.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activitatea de deszăpezire a municipiului, verificată de noul viceprimar al Sucevei.
 Vizualizări articol: 1453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Activitatea de deszăpezire a municipiului, verificată de noul viceprimar al Sucevei1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Inceput in forta trimis de
( 7 feb 2015, 11:52:26
pai daca imi aduc bine aminte asa un articol nu cred ca a fost scris despre viceprimarul varvara ..... el era cvasiinexistent ..... cei-i drept mai aparea din cand in cand in jupanul dar si acolo la "jupan de pardon"

ma uitam si eu prin oras si vedeam mormane de zapada amestecate cu praf si nu intelegeam de ce nu poate fi ridicata acea zapada ........ dar acuma imi dau seama ca domnului varvara ii era mult prea lene sa se miste din birou sa verifice lucrurile astea sau era mult prea indolend ca de ..... era viceprimar ......

Felicitari domnule Harsovschi .... va felicit pentru initiativa!
1.1  RE: Inceput in forta trimis de
( 7 feb 2015, 12:16:19
Să se ducă la dracu și el și șleahta lui de comuniști PSD-iști, o șosea de centură nu au fost capabili să finalizeze, trebuie să suport toate tirurile și aglomerația în Obcini jos.
E construită 90% și nu au fost capabili să facă restul de 10% de 3 ani!
2.   Perfect pentru un oras european trimis de
( 7 feb 2015, 11:59:36
Hai fara prea multe laude la adresa lui harsovschi , asa ceva e normal intr-un oras european, asta e treaba lui si e normal sa o faca.

Ca "ala"dinaintea lui nu o facea tine de profesionalismul si bunul simt al fiecaruia, Varvara a fost pus acolo de Dontu ca sa-i faca jocurile in primarie ..... credeti ca pe Dontu il intereseaza in mod special daca se deszapezeste in Suceava? Ha, ha ,ha, e ca si cum ai spune ca pe Nechifor il intereseaza ce se intampla cu judetul Suceava!

Oricum ... eu ca cetatean al Sucevei ma bucur de initiativele lui Harsovschi dar mai are de lucrat ..... caini comunitari, gunoaie, etc ......!

2.1  RE: Perfect pentru un oras european trimis de
( 7 feb 2015, 21:39:02
vezi ca ti-au iesit basici pe limba
3.   Amintirile ma chinuiesc trimis de
( 7 feb 2015, 12:04:44
dupa ce am citit articolul mi-am adus aminte de primaninsoare din iarna asta cand domnul viceprimar Virvara, luat prin surprindere de venirea iernii la mijlocul lui decembrie se plimba printr-un hypermarket din Suceava de brat cu sotia dumnealui .... si chiar ma gandeam daca nu cumva patineaza si masina lui pe zapada de afara dar din ce am intele el are masina cu tractiune integrala ( adica 4X4) asa ca nu stiu daca il interese in mod special aspectul asta .... si mai nou am vazut-o si pe fica dumnealui cu ...... normal tot o masina 4X4 ( mai precis un VW Tuareg) ........ oare din fabricat pungi si sacose se poate castiga atat de bine incat sa-ti iei Tuareg .....

A mai aparut domnul Virvara pe la Primarie sa-si predea mandatul sau tot pe a fata mare o face?
3.1  RE: Amintirile ma chinuiesc trimis de
( 7 feb 2015, 12:20:38
E mână în mână cu celălalt deontolog al Sucevei, Ovdiu Donțu zis și Spânu. Care își schimbă mașinile și apartamentele ca pe chiloți.
Avea el un slogan în campanie "Dreptate până la capăt" era cu subînțeles "Hoți până la capăt". A apărut zilele trecute la realitatea tv și și-a permis să se ia de moderatoare, mi-a plăcut cum a reacționat tipa și i-a dat peste gură la incompetent.
4.   Tot fata mare trimis de
( 7 feb 2015, 12:08:33
eu din ce am citit in presa ..... se ascunde ca un las pe la el pe la firma intre pungi si sacose ..... si cica a contesta in instanta decizia de revocare din functie ..... in spatele lui oricum e Dontu ..... da eternul pierdant ....... aaaaaaaaaaaaaaaaaa....... ca tot mi-am adus aminte ...... in 2008 cand a candidat la primarie ( si evident a pierdut ) Dontu zicea "tu schimbi primarul, eu schimb orasul!" a avut majotitate in consiliul municipal ..... a avut ocazia sa schimbe ceva ...... ce-i drept si-a schimbat apartamnetul cu unul mai spatios in centrul orasului, pe care l-a cumparat sub pretul pietei, in cazul sau DNA de ce nu se sesizeaza?
5.   :) trimis de
( 7 feb 2015, 12:10:08
Mie unul mi s-a părut mai bună colaborarea cu firma Rosal de acum ceva ani buni. Mă bucur că este inițiativă.
6.   Neclaritati trimis de
( 7 feb 2015, 12:49:59
Eu unul nu inteleg cum adica "..există probleme chiar la caietul de sarcini al licitaţiei în baza căruia a fost semnat contractul de salubrizare stradală." Adica a fost licitatie trucata, sau cu dedicatie? Daca da, trebuia intrebat vicele, ca se da SMECHER, daca s-a dus la DNA?
Eu unul nu am nicio incredere in acesti migratori politici.
Despre planurile lui, pentru el e poate mai important planul unui nou urmas, ca deh.. botezul e GROS! E vice.
7.   Contract trimis de
( 7 feb 2015, 13:13:44
eu zic ca despre contratul de salubrizare trebuie intrebar Virvara ca doar el era in perioada aia acolo ..... tin sa va anunt ca in urma cu 6 luni circula pe net o poza de la un restaurant din suceava unde stateau la masa ...... catalin nechifor si ...... PRIGOANA ..... asta pe vremea in care psd avea majoritate in consiliul local ....... poate PRIGOANA N-A SARIT CU BANUL CAM CAT TREBUIA sa aiba in continuare contractul cu primaria suceava !!!!!!!!!!!!!!!!!!
8.   Contract trimis de
( 7 feb 2015, 15:14:09
La cina de la restaurantul Sonnenhof au participat urmatorii:Catalin Nechifor,Alexandru Baisanu,Ioan Lungu,Silviu Prigoana.Dupa cum vedem ,toti tovarasii din administratia locala sunt uniti in cuget si-n simtiri,si-n nevoi.
8.1  RE: Contract trimis de
( 7 feb 2015, 15:39:45
Nu stiu despre ce cina ai vazut tu, dar eu pot confirma o intalnire la acelasi restaurant a lui Lungu, Prigoana&son si inca doua persoana care nu le stiu.
Iar pt VASILE, da, de acord ca trebuie intrebat cineva daca nu e OK acel contract. Dar nu de catre fostul "soarece de pe maxi-taxi" cum zicea cineva despre noul vice.
Ideea e ca el are acces la acel contract si a afirmat ca nu e in regula, deci, daca sunt misculatii facute pt licitatie e OBLIGATIA lui sa toarne la PARCHET sau DNA.
REPET: OBLIGATIA!!
Putin probabil, dar va veni si la SV momentul cand o sa inceapa sa se toarne banietii intre ei.
9.   Iarna pe uliță(care strazi ?) trimis de
( 7 feb 2015, 18:00:50
Tipic comunistconfusedă facem,să dregem,hau hau,bau bau,televideo,teleconferințe,bla, bla.
Îi doare în fund pe angajații Diasil de acest Hârgiog-svchi.
Ce pana mea mai vrea și asta ?
Mâine oricum se schimbă izmenele și ciorapii.
Dați-i o lopată să-i facă un pic de lustru !
Mumumu,Corinaion,pupă-i fundul nițel.
9.1  RE: Iarna pe uliță(care strazi ?) trimis de
( 7 feb 2015, 19:14:34
asta-i democratia Fantomas, unii is pro Harsovschi altii contra, tu preferi PSD-istii altii PNL-istii
9.2  RE: Iarna pe uliță(care strazi ?) trimis de
( 7 feb 2015, 20:49:08
Pârț !Pârț!Pârț!
Al dracului pântecaraie,cred că e de la fasole.
10.   Contract PEZEVENGHIUL trimis de
( 7 feb 2015, 19:42:16
Eu ma refer exact la cina cea de taina la care se refera VASILEBUCOVATI.Iar poza cu persoanele mentionate de mine o gasesti pe blogul lui Dinu Zara.Am senzatia ca eviti intentionat celelalte doua nume,Catalin Nechifor si Alexandru Baisanu.
11.   Mda..mare om mare domn trimis de
( 7 feb 2015, 20:05:32
Din cate am vazut eu rosalul avea utilaje zeci.. Diasil cate masini are? un jeep 4x4 cu lama care umbla prin cartier..si din cate mai stiu sefu de la diasil ar fi cica neam cu primaru lungu.. cuscri cica.. norocul lui diasil anul asta a fost putina zapada..daca era o iarna grea o sfeclea si el si lungu
12.   Despre licitatii trimis de
( 8 feb 2015, 08:32:31
Se discuta despre licitatii de 25 de ani.De licitatii trucate,licitatii aranjate,licitatii cu comisionare,licitatii cu dedicatie.Se discuta de 25 de ani de firme clientelare,de firme de casa.Dar doar se discuta.De ce?Deoarece e foarte greu de dovedit caracterul ilegal al unei licitatii.Putem doar sa banuim cum functioneaza sistemul.Vom exemplifica cu o licitatie recenta,licitatia de prindere a cainilor vagabonzi.Deci la licitatie au participat doua firme ,Diasil Sercice-firma de salubritate si Discif SRL, care figurează ca firmă de construcţii.Aceste firme nu au nimic de-a face cu prinderea cainilor.Mai mult firmele au acelasi administrator, Anton Curelariu.Mai mult ,ofertele firmelor erau foarte asemanatoare.Pare modelul de licitatie cu o mana moarta,adica mai aduc eu pe unul pentru atmosfera,ca sa ma exprim elegant.Consilierul Vasile Mocanu a venit cu o explicaţie ironică: „Din cauza crizei economice, ambele firme au aceeaşi secretară şi a dat copy-paste cu acelaşi nume la ambele oferte”.Tot Mocanu a ironizat „precizia milimetrică” cu care ofertele difereau între ele cu câteva zeci de bani pentru capturarea câinilor, încât şi punctajul obţinut a fost foarte apropiat – 99,7 puncte Diasil, 99 de puncte Discif.

13.   Despre licitatii trimis de
( 8 feb 2015, 08:51:31
Vom exemplifica acum cu date concrete metodele care ar putea fi folosite in derularea licitatiilor.Consiliul Judeţean Suceava a trebuit să returneze 2,58 de milioane de lei din proiectele finanţate cu fonduri europene. Este vorba de contracte încheiate în perioada 2008-2011. Contractele cu probleme sunt: Pelerin în Bucovina, Hora Bucovinei, Crăciun în Bucovina, Paşte în Bucovina, E-guvernare, Modernizare DJ 174 Vatra Dornei - Şaru Dornei - Panaci, DJ 208 Dolhasca - Probota, Modernizare DJ 177 Poiana Micului - Suceviţa, Modernizarea DJ 175B Pojorâta - Rarău şi Strategia de dezvoltare economică şi socială a judeţului Suceava 2010-2020
.

14.   Despre licitatii trimis de
( 8 feb 2015, 08:56:45
Modernizare DJ 174 Vatra Dornei - Şaru Dornei - Panaci, Asocierea SC Con Bucovina SA –SC Cominco SA –SC Eurostrade Corectia aplicata :418.375 ron. Motive acordare corectii:s-a apreciat ca lucrarile suplimentare ce au facut obiectul actului adtional nr.2 nu sunt cu caracter imprevizibil.
*DJ208 Dolhasca Probota ; Executant SC Argecom SA Pitesti ;corectii aplicate 212.406 ron ;motivare corectie:s-a apreciat ca nejustificata cresterea valorii contractuului de executie prin incheierea actului aditional nr.1
Aceeasi metoda a fost folosita la centura Sucevei unde valoarea contractului a crescut cu 62% fata de valoarea initiala.
Metoda este arhivunoscuta.Firma castigatoare are in oferta o valoare foarte mica de executie dupa care incep actele aditionale care maresc considerabil valoarea contractului.

15.   Despre licitatii trimis de
( 8 feb 2015, 09:12:44
*Pelerin in Bucovina SC best Advertising SRL Corectie 28.960 lei s-a apreciat ca ofertantul castigator nu a indeplinit conditiile de calificare,apreciere ca restrictiva a conditiei de calificare privind certificatul de audit al tirajului pentru publicatii.
*Hora Bucovinei SC Fretta SRL Corectie 10.730 lei aprecierea ca restrictiva a conditiei de calificare privind experienta similara din contract finantat din fonduri europene
*Strategia de dezvoltare economica si sociala a jud.Suceava 2010-2020 SC Integrate Investment Bucuresti Corectie 8655 lei aprecierea ca restrictiva a conditiei de calificare privind experienta similara elaborate strategii judetene
+Modernizare DJ177 Poiana Micului+Sucevita Con Bucovina SA Suceava Corectie 1.709.775 lei s+a apreciat restrictiva solicitarea privind amplasarea statiei mixuri asfaltice in Suceava.
Aici avem de+a face cu impunerea in caietul de sarcini a unor conditii restrictive care ar putea favoriza o anumita firma+principiul creearii de culoar favorabil.
16.   Firmele de casa trimis de
( 8 feb 2015, 09:19:51
Sigur ca vom incepe cu firma Symetrica.Aceasta firma mai avea putin si punea pavele si pe fatadele blocurilor di caselor.Cu cate pavele si borduri a pus SYmetrica in Suceava se inconjura globul pamantesc.De+abia le punea ,vezi calea Unirii si strada Stefan cel Mare,ca le si demonta pentru a monta altele.Domnul primar spunea ca programele cu fonduri europene prevedeau si trotuarele,dar nu e nici o problema.Pavelele proaspat scoase se vor pune pe Gheorghe Doja si in Obcini.Sunt curios cum arata devizele de lucari pentru montarea pavelelor refolosite.
17.   Firmele de casa trimis de
( 8 feb 2015, 09:21:11
.Societatea Symmetrica este una dintre cele mai rentabile din zona Sucevei. Iar contractele cu autorităţile au curs râu, cel puţin în ultima perioadă. S-a scris despre pavelele din Dorohoi, puse în loc de asfalt. La momentul respectiv, un consilier local din Dorohoi a declarat că “dacă Symmetrica făcea chirpici, puneam chirpici”. Mai nou, Symmetrica a prins un contract de pavelare şi în centrul municipiului Fălticeni, contra sumei de 7 milioane de lei (70 de miliarde lei vechi). Aceeaşi firmă s-a ocupat intens de pavelarea Sucevei dar şi a municipiului Botoşani. Iar în Botoşani treaba a mers atât de bine încât pavelele marca Symmetrica au fost demontate şi înlocuite cu altele importate din Germania.
Aproximativ 10 hectare de trotuare din Bacau sunt pavate de firma Symmetrica Suceava in baza unui contract de aproximativ 2 milioane de euro. Borduriada initiata de municipalitatea bacauana a dus chiar la distrugerea unor trotuare modernizate de curand, sub pretextul ca si acestea trebuiau pavate.
Symmetrica e peste tot.
18.   Marea rocada trimis de
( 8 feb 2015, 09:23:58
Domnul Lungu se afla pe strada Gheorghe Doja si supravegheaza transferul bordurilor de pe Calea Unirii.Il cheama pe dirigintele de santier Laurentiu Cheleneagra.Tinere,astea sunt bordurile?Da sefu.Mai sa fie arata mai bine decat alea noi ce le-am pus pe calea Unirii,s-o fi defectat linia tehnologica de la Symetrica.Nu sefu le-am spalat cu dero,de aia arata ca noi.Bine tinere acuma facem asa.Bordurile de pe Gheorghe Doja le ducem pe Traian Vuia,pavelele de pe George Enescu le ducem pe aleea Nucului ,dalele de pe str.Mitropoliei le ducem pe Petru Rares si asfaltul decapat de pe Aleea Marasesti il ducem pe str.Tipografiei.ai inteles???

19.   Pavele de vara trimis de
( 8 feb 2015, 09:25:45
Mergeam linistit pe langa Politie coborand spre parcul Universitatii cand am vazut muncitorii de la Symetrica cum schimba de zor pavele.Era si vecinul meu nea Ion vechi meserias.Nea Ioane,de ce le schimbati frate ca de-abia le-ati pus anul trecut.Ei da vecine dar acestea pe care le punem acum sunt pavele de vara.Celelalte erau de iarna.Cele de iarna sunt antiderapante iar cele de vara sunt netede si lucioase.Si bordurile de cele schimbati?Tot asa,bordurile de iarna au stantat pe ele un fulg de nea iar cele de vara un soare.Ajung la primarie sa platesc o taxa.Cand la etajul I vad doua usi.Pe una scria Primar de vara si pe cealalta Primar de iarna.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei