Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 feb 2015 - Anul XX, nr. 30 (5842)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La cererea părinţilor

Doi frăţiori au fost reintegraţi în familia naturală după ce statul i-a dat în îngrijire unui asistent maternal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi frăţiori au revenit în familia naturală după ce au fost crescuţi o perioadă de un asistent maternal. În anul 2011, minorii au fost luaţi de stat la cererea părinţilor şi daţi în grija unui asistent maternal. Părinţii au declarat că nu au o locuinţă proprie, nu au venituri şi mama minorilor este grav bolnavă. Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava a analizat cazul acestei familii şi, constatând că cele declarate de părinţi sunt adevărate, a luat fraţii şi i-a dat în plasament unor „părinţi de profesie”. Între timp tatăl minorilor a făcut mai mulţi paşi pentru a-şi recâştiga copiii luaţi de stat din cauza sărăciei. S-a angajat la o societate din municipiul Fălticeni şi s-a mutat în casa bunicii copiilor, care deţine o locuinţă proprietate personală, formată din două camere, din care doar una este locuibilă, un hol şi o bucătărie, toate dotate şi mobilate sărăcăcios. Atât tatăl, cât şi bunica paternă a minorilor au vizitat şi contactat telefonic săptămânal copiii aflaţi în asistenţă maternală. Pentru că are un loc de muncă şi are unde sta, tatăl a înaintat Tribunalului Suceava documentaţia necesară în vederea reintegrării copiilor în familia naturală. În luna octombrie a anului trecut, Tribunalul Suceava a emis sentinţa de reintegrare în familie a celor doi minori.

Purtătoarea de cuvânt a DGASPC, Nicoleta Daneliuc, ne-a spus că „tatăl copiilor a început să construiască încă o cameră lângă casa părintească, pentru a locui cu cei doi copii, dar din cauza problemelor financiare nu a reuşit să finalizeze lucrările, camera fiind doar ridicată şi acoperită. Locuinţa este racordată la reţeaua de energie electrică, iar încălzirea se face cu sobă pe lemne. Fundaţia Hope and Homes for Children (HHC) România, prin parteneriatul de colaborare pe care îl are încheiat cu Direcția de Asistenta Socială și Protecţia Copilului Suceava, va sprijini familia celor doi frăţiori, în lunile februarie și martie ale acestui an, cu materiale de construcții și mobilier”. Nicoleta Daneliuc a mai completat că principala problemă identificată de Protecţia Copilului în cazul acestei familii este lipsa spaţiului, existând doar o singură cameră locuibilă.

În luna ianuarie, la DGASPC Suceava s-au înregistrat 39 de sesizări, din care 38 au fost cazuri de neglijenţă a copiilor, un caz în care minorul a fost abuzat fizic de cei care i-au dat viaţă. Din totalul sesizărilor primite la Protecţia Copilului Suceava în prima luna a acestui an, 21 provin din mediul rural şi 18 din mediul urban. Pentru 16 copii s-a luat o măsură de plasament în regim de urgenţă, cinci dintre ei fiind internaţi la Casa de Tip Familial “Visătorii” din Fundu Moldovei şi 11 copii au ajuns în plasament la asistenţi maternali profesionişti. Un minor a fost internat la Centrul de Plasament „Speranța”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi frăţiori au fost reintegraţi în familia naturală după ce statul i-a dat în îngrijire unui asistent maternal.
 Vizualizări articol: 1026 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Doi frăţiori au fost reintegraţi în familia naturală după ce statul i-a dat în îngrijire unui asistent maternal3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei