Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 feb 2015 - Anul XX, nr. 30 (5842)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Valoare recunoscută

Scriitorul Cătălin Mihuleac participă la Târgul de Carte de la Ierusalim

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând de mâine şi până pe 12 februarie, publicistul şi scriitorul ieşean Cătălin Mihuleac va participa la cea de-a XXVII-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte de la Ierusalim, unde îşi va prezenta cel mai recent volum, „America de peste pogrom”.

Pogromul de la Iaşi, din 27 iunie 1941 şi până pe 29 iunie 1941, a fost unul dintre cele mai violente pogromuri din istoria evreilor din România, iniţiat de generalul Ion Antonescu, secondat de autorităţile publice locale, împotriva cetăţenilor de etnie evreiască din oraşul Iaşi. În conformitate cu datele prezentate de autorităţile române, în cele trei zile au fost ucişi 13.266 de evrei.

Cătălin Mihuleac, colaborator al Monitorului de Suceava, îşi va prezenta cartea pe 11 februarie, în cadrul unei dezbateri pornind de la cărţile „America de peste pogrom”, „Pogromul de la Iaşi” de Radu Ioanid şi „Bunica fetiţă şi povestea ei” de Suzana Raweh şi Dafna Schoenwald.

„Cu siguranţă m-au invitat deoarece am scris această carte despre pogrom. Romanul e apărut de patru luni, a fost foarte bine primit de public, cartea este un succes. Este în topul vânzărilor pe anul trecut, deşi a fost lansată la FILIT spre sfârşitul anului 2014. Este foarte proaspătă, încă nu a fost tradusă şi este o onoare că sunt invitat la acest târg. Acesta este unul dintre cele mai importante târguri din lume, mai toţi laureaţii de Nobel au trecut în ultimii ani pe la acest târg. În afară de prezentarea cărţii, mai am programată o întâlnire cu o asociaţie a românilor cu rădăcini în Moldova, sunt foarte mulţi ieşeni aflaţi la a doua ori a treia generaţie acolo. O să am cu ei o discuţie pe baza romanului <America de peste pogrom>”, a declarat Cătălin Mihuleac, scriitor şi publicist. Standul României este organizat de Ministerul Culturii.

Alături de Cătălin Mihuleac vor mai fi prezenţi şi alţi scriitori români: Bogdan Hrib, Ioan T. Morar, Horia Gârbea, Sorina Chiper, Andrei Oişteanu, Adrian Cioflâncă, Carmen Gavrilă şi Alexandru Florian, alături de autorii israelieni de origine română Riri Sylvia Manor, Moshe Idel, Raphael Vago, Costel Safirman, Zoltan Terner, Moshe Idel, G. Mosari, Teşu Solomovici, Adrian Grauenfels, Bianca Marcovici şi Dafna Schoenwald.

Desfăşurat pentru prima oară în 1963, Târgul Internaţional de Carte de la Ierusalim are loc o dată la doi ani şi atrage zeci de mii de vizitatori. Ediţia de anul acesta, cu tema „Cărţi vizuale”, se va desfăşura într-un spaţiu nou, la Complexul HaTachana HaRishona, iar „Premiul Ierusalim” îi va fi acordat scriitorului albanez Ismail Kadare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scriitorul Cătălin Mihuleac participă la Târgul de Carte de la Ierusalim.
 Vizualizări articol: 1236 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Scriitorul Cătălin Mihuleac participă la Târgul de Carte de la Ierusalim3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei