Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 feb 2015 - Anul XX, nr. 30 (5842)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Şoseaua de centură a Sucevei

Drumul spre „zidul morţii” va fi semnalizat cu lumini de intensitatea cristalelor Swarovski

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sensurile de circulaţie de pe şoseaua de centură a Sucevei din apropierea „zidului morţii”, aflat la intersecţia cu DN 17, va fi semnalizat cu lumini de intensitatea cristalelor Swarovski. Şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, Ovidiu Laicu, ne-a declarat că al treilea tronson al şoselei de centură a Sucevei, între DN 17 (Şcheia) şi DN 2 (Pătrăuţi), ar putea fi deschis traficului rutier la mijlocul săptămânii viitoare, iar o atenţie sporită va fi dată elementelor de siguranţă şi atenţionării şoferilor în zona pilonului de la intersecţia cu DN 17, cunoscut ca „zidul morţii”. Ovidiu Laicu a spus că în zona acestui pilon mai trebuie realizate marcajele verticale, separarea benzilor de circulaţie, precum şi montarea unor „ochi de pisică” pe carosabil care vor avea o intensitate comparabilă cu strălucirea cristalelor Swarovski. El a explicat că aceşti „ochi de pisică” vor fi aduşi de o firmă specializată din Austria, ei fiind folosiţi deja pe autostrada care leagă această ţară de Elveţia. „Aceşti ochi de pisică vor fi montaţi pe parapetele care vor separa sensurile de circulaţie care intră în sensul giratoriu de la pilonul aflat la intersecţia şoselei de centură cu DN 17. Ochii de pisică vor avea o intensitate ca cea a cristalelor Swarovski, tocmai pentru a asigura condiţiile de siguranţă rutieră în această zonă a şoselei de centură a Sucevei”, a spus Ovidiu Laicu.

El a ţinut să precizeze că pe traseul tronsonului trei al şoselei de centură a Sucevei au mai rămas de realizat doar o serie de lucrări pentru montarea unor parapete uşoare. Şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi a adăugat că în această perioadă se fac probe la stâlpii de iluminat montaţi pe şoseaua de centură. Ovidiu Laicu a ţinut să precizeze că stâlpii de iluminat montaţi pe acest tronson nu sunt „chinezării”, aşa cum s-a vehiculat în ultima perioadă în presă, ei fiind aduşi din Italia. „Stâlpii din proiectul vechi nu erau conformi şi aveau mai multe probleme. Atât stâlpii montaţi acum, cât şi întregul sistem de iluminat sunt de o calitate superioară. Şi pot să spun că sunt mulţumit de modul în care constructorii au realizat lucrările”, a declarat Ovidiu Laicu.

Finalizarea lucrărilor la al treilea tronson al şoselei de centură a Sucevei a fost făcută de companiile bucureştene Teotrans şi Straco, valoarea contractului fiind de 5,8 milioane de lei. Pentru finalizarea tronsonului au fost necesare turnare de mixtură asfaltică pe o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi, realizarea de marcaje rutiere pe 11 kilometri, montarea de parapete pe 6,1 kilometri, montarea a 165 de stâlpi de iluminat, precum şi iluminarea intersecţiei dintre şoseaua de centură şi DN 2, dar şi a sensului giratoriu de la intersecţia cu DN 17, în zona „zidului morţii”. Lucrările ar fi trebuit să fie finalizate la mijlocul lunii decembrie 2014. Tronsonul al treilea al şoselei de centură are o lungime de 5,7 kilometri. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drumul spre „zidul morţii” va fi semnalizat cu lumini de intensitatea cristalelor Swarovski.
 Vizualizări articol: 1860 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Drumul spre „zidul morţii” va fi semnalizat cu lumini de intensitatea cristalelor Swarovski1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Imi vine sa rad trimis de
( 7 feb 2015, 11:23:28
Ovidiu Laicu a ţinut să precizeze că stâlpii de iluminat montaţi pe acest tronson nu sunt „chinezării”, aşa cum s-a vehiculat în ultima perioadă în presă, ei fiind aduşi din Italia.

De cand italienii fabrica leduri si eu nu stiu?laughing stalpii sunt adusi din italia desigur..dar cu siguranta produsi in china:)) mai mari hoti ca italienii nu exista.. firme de renume produc in romania haine..iar cand ajung in italia le sunt schimbate doar eticheta:)))
hartia de la ambro..pleaca in germania.. de unde prostu de roman o cumpara..ca doar e made in Germany.. voi traiti pe alta planeta
2.   Nu dati banii pe prostii trimis de
( 7 feb 2015, 12:49:53
Puneti doi piloni pe stanga si dreapta drumului, o tablie de pod intre ei si daramati hidosenia mortala din mijlocul drumului.
3.   Cristale scaraotzchi trimis de
( 9 feb 2015, 10:11:05
...sa vezi gardurile si faetoanele coloratilor din scheia semnalizate cu lumini de intensitatea cristalelor Swarovski

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei