Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 feb 2015 - Anul XX, nr. 27 (5839)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Vânaţi” de poliţie

Şoferii cu dosare penale sau lăsaţi fără permise, tot mai mulţi de la lună la lună

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul şoferilor sancţionaţi pentru nereguli în trafic creştere de la lună la lună. O demonstrează aproape fiecare acţiune de control în trafic de la final de săptămână a Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, dar şi statisticile pe termen mai lung. Se întâmplă în primul rând pentru că graficele de control în trafic sunt din ce în ce mai aglomerate, în urma dispoziţiilor venite de la Direcţia de Poliţie Rutieră. Totuşi, poliţiştii rutieri consideră că înmulţirea numărului de controale este pe deplin justificată, atâta timp cât şoferii care circulă încălcând grav normele rutiere se dovedesc a fi din ce în ce mai mulţi pe străzi.

 

Şase infracţiuni şi 25 de permise ridicate

Un ultim control cu efective rutiere sporite a fost organizat în perioada 31 ianuarie-2 februarie. Acţiunea de control s-a axat pe combaterea vitezei excesive şi a depăşirilor neregulamentare. Cu alte cuvinte, au fost scoase în trafic la control toate autospecialele cu radar şi camere video.

Au fost aplicate 495 de amenzi, în valoare de peste 140.000 de lei, din care aproape 300 de sancţiuni au fost pentru depăşiri ale limitelor de viteză. Neregulile grave au fost în număr mare şi de această dată. Poliţiştii rutieri au constatat şase infracţiuni, din care două alcoolemii, două refuzuri de recoltare a probelor biologice şi două conduceri de autoturisme neînmatriculate. De asemenea, nu mai puţin de 25 de şoferi au fost lăsaţi fără permise de conducere, cei mai mulţi, opt, pentru depăşirea limitei de viteză cu mai mult de 50 de kilometri la oră.

În cele trei zile poliţiştii rutieri au verificat cu etilotestul 330 de conducători auto.

 

Mai multe abateri grave în trafic în 2014, comparativ cu 2013

Trecând peste această acţiune de control punctuală, analiza de bilanţ a Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava pentru anul 2014 arată că numărul neregulilor grave constatate este mult mai mare decât în 2013. Astfel, în 2014, poliţiştii rutieri au constatat în trafic 1.813 infracţiuni, cu 696 mai multe decât în 2013. Dintre acestea, 932 au fost infracţiuni la regimul rutieri, cu 248 mai multe decât în anul 2013.

La un alt capitol, permise de conducere reţinute, creşterea este de peste 10%. Pe parcursul anului trecut poliţiştii rutieri au reţinut 3.761 de permise de conducere, cu 398 mai multe decât în 2013. Cele mai multe permise de conducere au fost ridicate pentru viteză excesivă (1.030) şi depăşiri pe linia continuă (1.177).

Nereguli grave aşadar, care explică şi de ce numărul de tragedii de pe şosele se menţine la cote ridicate în ultimii ani. 

La cum a început noul an în ceea ce priveşte controalele în trafic, este de aşteptat ca în 2015 să fie constatate cel puţin la fel de multe infracţiuni sau contravenţii. Acţiunile de control cu efective sporite vor fi menţinute în fiecare weekend, atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte, alături de multe alte acţiuni punctuale, care vor viza prioritar în acest an bicicliştii şi pietonii. Asta pentru că traversările neregulamentare şi erorile în trafic ale bicicliştilor sunt între primele trei cauze ale accidentelor grave petrecute anul trecut în judeţul Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferii cu dosare penale sau lăsaţi fără permise, tot mai mulţi de la lună la lună.
 Vizualizări articol: 1554 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Şoferii cu dosare penale sau lăsaţi fără permise, tot mai mulţi de la lună la lună3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cea mai simplă rețetă de hribi cu smântână din Maramureș Hribii cu haina lor maronie, rotunjori şi bonomi ca nişte... burghezi parizieni din veacul XIX! O dată ce ai poposit cu ei în bucătărie, poţi totuşi să faci un lucru: să închizi ochii şi, trăgând în piept mirosul de reavăn,... Citeşte