Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 feb 2015 - Anul XX, nr. 27 (5839)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Început de drum

Priorităţile noului viceprimar al Sucevei în scurtul mandat care a început ieri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru Lucian Harşovschi ieri a început cel de-al doilea mandat de viceprimar al Sucevei. Liberalul sucevean a primit atribuţiile pe care le-a avut până acum social-democratul Gavril Vîrvara, dar nu şi biroul acestuia, care rămâne neatins pentru o perioadă de timp. În schimb, Harşovschi a preluat biroul ocupat de fostul primar Marian Ionescu în perioada în care acesta a deţinut funcţia de viceprimar, lângă Secretariatul Consiliului Local. Dispoziţia de stabilire a competenţelor viceprimarilor, în baza căreia Harşovschi şi-a început de ieri activitatea, a fost semnată de viceprimarul Ovidiu Doroftei, care deţine temporar prerogativele de primar, pe durata concediului de odihnă al lui Ion Lungu.

„Sunt foarte multe de făcut în acest an şi jumătate rămas până la finele mandatului.

În primul rând îmi propun o mai bună gestionare a lucrărilor care se efectuează în municipiul Suceava, a şantierelor de prin oraş. Este necesară o mai bună coordonare”, a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi.

Noul viceprimar a anunţat că se va implica mult în organizarea licitaţiei de desemnare a unui operator de salubrizare menajeră a oraşului.

„Contractul expiră în aprilie şi vom organiza o nouă licitaţie. Ne ocupăm deja de aceasta, toţi consilierii locali au primit un e-mail cu un model de contract, ca apoi să ne întâlnim, să-l discutăm şi în cele din urmă să-l aprobăm în Consiliul Local, pentru a demara procedura de desemnare a noului operator de salubrizare menajeră”, a spus  Harşovschi.

 

Atribuţiile viceprimarului Lucian Harşovschi

Conform dispoziţiei emise ieri dimineaţă, atribuţiile noului viceprimar sucevean, numit prin decizia Consiliului Local Suceava, cu 14 voturi „pentru”, ca urmare a formării unei noi majorităţi în jurul PNL, sunt: Serviciul de Integrare Europeană, strategii de dezvoltare, Compartimentul de turism, Serviciul de Salubrizare, Serviciul autorizare activităţi comerciale şi organizare activităţi culturale.

În baza acestora, viceprimarul Lucian Harşovschi se va implica şi în gestionarea lucrărilor de investiţii din oraş, care se fac din fonduri europene.

„Foarte importantă este implementarea programului de 8 milioane de euro, din fonduri europene, care cuprinde reabilitarea bulevardului George Enescu până la catedrală, înspre sensul giratoriu de la Modern, strada Traian Vuia – ieşirea spre Rădăuţi, inclusiv reabilitarea podului de peste apa Sucevei şi a pasajului CFR, strada Universităţii, iar în Burdujeni, porţiunea de la sensul giratoriu de la Orizont până la sediul de primărie din cartier. Pe lângă aceste proiecte mari sunt fel de fel de probleme de rezolvat, zi de zi. Sper să redăm sucevenilor încrederea că lucrările care se fac sunt de calitate şi să determinăm societăţile care au câştigat o licitaţie sau alta să respecte procedurile, termenele şi să facă lucrări de calitate”, a precizat Harşovschi.

Prin numirea acestuia ca viceprimar, PNL a preluat în mare parte conducerea municipalităţii sucevene, având ca reprezentanţi doi viceprimari, precum şi majoritatea decizională din Consiliul Local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Priorităţile noului viceprimar al Sucevei în scurtul mandat care a început ieri.
 Vizualizări articol: 2522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.2 din 10 voturi
Priorităţile noului viceprimar al Sucevei în scurtul mandat care a început ieri2.2510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mi se pare normal trimis de
( 4 feb 2015, 11:02:47
era si normal sa preia prerogativele lui Varvara cu ocazia asta cred ca se vor schimba multe in oras ....... sper ca se va rezolva problema cainilor fara stapan in mod special!
2.   Gunoaie si iar gunoaie trimis de
( 4 feb 2015, 11:05:32
sper din tot sufletul sa se rezolve problema curateniei in oras .... m-am saturat sa vad gunoaie peste tot . mormane de zapada amestecata cu praf la marginea drumului , etc., etc,
succes domnule Harsovschi!
3.   Bun venit trimis de
( 4 feb 2015, 11:52:04
speram doar la o salubrizare mai buna

succes !
4.   Mai vreau la ciolan trimis de
( 4 feb 2015, 14:41:58
Harsovschi a mai fost vice primar ce a facut pentru suceveni nimic pentru el o vila la Moara PDL salarii taiate pensii taiate si inghesuiala mare la DNA pentru cum au furat Luciane nu vinde gogosi sucevenilor precum Balan in piata mica dupa 90
5.   Am inramat-o in dormitor trimis de
( 4 feb 2015, 15:07:31
Am pus-o in dormitor.Si desigur vorbesc de o foaie A4 inramata in care am trecut toate promisiunile primarului in 2015.Sta deasupra patului si o citesc seara la culcare si dimineata la trezire.E biblia mea sfanta.Pai sa vedem ce contine inramata fermecata:
-200 de strazi vor fi reparate,s-au alocat 20 miliarde lei de la buget.
-refacerea mobilierul din sala mare a Casei de Cultură, refacerea instalaţiei de aerisire şi încălzire.
-Zona agrement spatele Uzinei electrice cu terenuri de tenis si minigolf,lac cu barci si hidrobiciclete
-Amenajarea Piata Mica,Piata Centrala,Piata Burdujeni
*Finalizarea tronsoanelor 1 si 2 la soseaua de centura
*Modernizarea mai multor strazi cu fonduri europene:Traian Vuia, Cernăuţi , Grigore Alexandru Ghica, bulevardul George Enescu, Mărăşti, Mihai Eminescu, Plevnei , Calea Unirii , Cuza Vodă şi Universităţii.Binenteles si podul si pasarela de la Itcani.
**Proiect valorificarea şi conservarea patrimoniului cultural de la Curtea Domnească.
Este vorba de proiectul exceptional al firmei spaniole Arena.
*Preluarea parcului Sipote de la ocolul silvic Patrauti
*Reconditionarea statuii lui Stefan cel Mare Cetate
*Mutarea statuii lui Petru Musat in fata casei de Cultura.
*Finalizarea cinematografului Modern si utilarea cu echipament 3D
*Finalizarea doua cinematografe multiplex la iulius Mall.
6.   Am inramat-o in dormitor trimis de
( 4 feb 2015, 15:09:39
*Rezolvarea problemei cainilor vagabonzi
*Stadion nou in zona Metro care va aveao capacitate de 15.000 de locuri, 20 de metri înălţime la cota maximă şi va fi prevăzut cu numeroase spaţii de parcare.
*"Un proiect în valoare de zeci de milioane de euro, care îşi propune îndiguirea malurilor râului Suceava pe o distanţă de zece kilometri, stabilizarea celor două poduri, de la Iţcani şi de la Burdujeni, dar şi amenajarea unor zone de agrement pe marginea apei (ca la Venetia si Amsterdam).
*Primaria va finaliza internatul si stadionul Liceul Sportiv,sala de sport liceul Stefan cel mare,gradinita Liceul pedagogic.
Acuma dimineata si seara citesc lista de promisiuni ca pe sfanta biblie.De la 1 martie incep sa bifez realizarea promisiunilor.Dupa aceasta lista ar insemna ca de la 1 martie in Suceava sa fie mii de muncitori,utilaje,buldozere,ex

7.   Comentarii cetateni trimis de
( 4 feb 2015, 15:13:53
Maria:
"George Enescu Paradisul Hoților.Strazile neiluminate,bandiții și țiganii la tot pasul inclusiv prin buncărele de gunoi scotocesc și câini maidanezi gata să te atace dacă au chef.Un om nu poate veni de la serviciu in acele condiții,iar în spate spre ALEEA lALELELOR E O ADEVĂRATĂ AVENTURĂ venirea unui elev de la liceu după ora 20 sau a unui angajat de la serviciu.Nimeni nu face nimic pentru acele locuri din oraș.Nu vezi picior de polițist ,gardian sau jandarm.Organele abilitate cu ordinea publică nu dau cu anii prin acest cartier.Zilnic este un pericol circulația după ora 16 pe străzi din George Enescu.Orașul nu ar trebui sa se mai extindă cu zone așa zis metropolitane -primarul să aibă grijă de străzile deja existente.Toata ziua Primarul ne anunta de un program elvetian de iluminat public ,dar nu se vede nimic.Poate la Prelipca pune iluminat bun că în rest sunt opaițe de 40 de ani."

8.   Dorintele noastre trimis de
( 4 feb 2015, 16:18:17
vine primavara : vrem curatenie, curatenie, curatenie....
vrem flori , vrem trotuare pavate, replantat peste tot gard viu....
maturatul strazilor sa se faca noaptea, nu ziua cind nu poti respira din cauza prafului.....
si, toate celelalte promise de dv....
9.   Breaking news-prefectul Sinescu urmarit penal trimis de
( 4 feb 2015, 20:34:50
Noroc cu presa centrala si vecina ca mai aflam si noi ultimele noutati din Suceava.
Aceasta stire era asteptata mai ales dupa perchezitiile DNA de la biroul prefectului Sinescu.Iata ca a venit si momentul adevarului.Procurorul şef al DNA Suceava, Mihaela Mihai, a declarat corespondentului MEDIAFAX că prefectului de Suceava i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect.Prefectul de Suceava este acuzat că l-a menţinut în funcţie pe primarul comunei Udeşti, Săvel Botezatu, care a fost declarat în stare de incompatibilitate, în anul 2012, de către ANI, iar Curtea de Apel Suceava a confirmat decizia agenţiei.Totodată, prefectul este acuzat că nu a cerut revizuirea mai multor hotărâri ale Consiliului Local al comunei Udeşti, deşi ştia că sunt ilegale, prin care s-a concesionat ilegal, o suprafaţă de 806 hectare din patrimoniul comunei asociaţiei OADICI Udeşti, înfiinţată la iniţiativa primarului Savel Botezatu cu complicitatea casierei Primăriei Marinela Borza şi angajaţi ai primăriei în vederea obţinerii, în mod nelegal, de subvenţii de la APIA Suceava.De asemenea, prefectul este acuzat de ingerinţe în afara cadrului legal întrucât, în toamna anului 2012, a intervenit în activitatea APIA Suceava pentru a determina funcţionari ai instituţiei să aprobe acordarea subvenţiilor către asociaţia din Udeşti, deşi cererea nu era eligibilă.În data de 20 ianuarie 2015, procurorii DNA au ridicat mai multe documente de la Prefectura Suceava şi de la Primăria Brodina. Dosarele ridicate vizau raporturi comerciale cu o firmă privată, căreia nu i-au fost achitate lucările effectuate cu ocazia construirii a şase case pentru sinistraţii din comuna Brodina, Suceava, din urma inundaţiilor din vara anului 2008.

9.1  RE: Breaking news-prefectul Sinescu urmarit penal trimis de
( 5 feb 2015, 11:09:55
Da stiu ca ii place sa apara in presa domnului Harsoovschii.
Eu ii propun sa fie mai discret si sa faca treaba nu sa se lafaie prin presa, genul acesta de reclama merge bine la prostime, de-altfel acesta fiind electoratul domniei sale.
Din articol reiese ca urmeaza ceva licitatii, salubritate, fonduri europen, ce coincidente, cu alte cuvinte, domnule Harsoovschii va doresc succes la mult malai ca sa aveti cu ce va lafai prin presa, sa dea bine la prostime, acesta fiind targhetul dumneavoastra de electorat...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cea mai simplă rețetă de hribi cu smântână din Maramureș Hribii cu haina lor maronie, rotunjori şi bonomi ca nişte... burghezi parizieni din veacul XIX! O dată ce ai poposit cu ei în bucătărie, poţi totuşi să faci un lucru: să închizi ochii şi, trăgând în piept mirosul de reavăn,... Citeşte