Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 feb 2015 - Anul XX, nr. 27 (5839)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Cosmopoliţi, vă rog!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nimic nou pe frontul de fotbal? Mai degrabă nimic prea interesant. Nu mă refer aici la fotbalul intern, cu a cărui televizare ne-am procopsit iarăşi, căci vom avea parte de ea “fără costuri suplimentare”, după cum ne anunţă obsesiv comentatorii de la DigiSport. Şi ceilalţi abonaţi? Nimic nu mi se pare mai deprimant, când mai nimeresc cu telecomanda pe la Look, decât difuzarea în reluare a meciurilor din turul campionatului. De fapt, exprimarea completă ar fi difuzarea în reluare în buclă. Oare există măcar un singur om care să se uite la aşa ceva?! Dacă da, aş fi curios să-l cunosc.

Dacă ne îndreptăm privirea spre campionatele cu activitate mai susţinută, mai putem alege câte ceva deosebit. Iată, aflu de pe gsp.ro că în ultima etapă Inter a aliniat o echipă în care fiecare jucător era de altă naţionalitate. Aha, păi poate de-aia Inter o concurează cu atât succes pe Milan la titlul de cea mai penibilă echipă a oraşului! Foarte greu de făcut o departajare, în fiecare etapă una dintre ele, dacă nu ambele, punctează cu succes în această inedită întrecere. În meciul ăsta în care a fost cosmopolită (la asta a contribuit şi un român, junele Puşcaş debutând în Serie A în minutul 78), Inter a făcut-o de oaie la Sassuolo, scor 1-3. Pe mulţi dintre noi nici nu ne mai miră, dar hai să punem în oglindă rezultatul din tur: Inter-Sassuolo 7-0! Pentru ca acum, după o tură completă, micuţa echipă emiliană să-şi ia revanşa şi... să treacă peste Inter în clasament! Antrenorul Mancini, care a făcut 10 puncte în 10 etape, a pomenit ceva despre obişnuinţa echipei de a juca pe contraatac. Cum ar veni, mentalitate de echipă mică, astfel a şi reuşit acel rezultat de egalitate în deplasarea la Juve, dacă însă întâlneşte un adversar care se pune temeinic pe apărare nu ştie cum să-l desfacă. În „mercato di riparazione”, Inter a procedat ca echipele de pe la noi, adică şi-a repatriat un jucător, vestitul Santon de la Newcastle, cel care cu ani în urmă îi făcea lui Chivu concurenţă pe post. E drept, s-au adus şi jucători de la Arsenal şi Bayern, Podolski şi respectiv Shaqiri, oameni care au intrat deja în pâine, deocamdată fără să se simtă. Pe tabelă tot numele lui Icardi apare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cosmopoliţi, vă rog!.
 Vizualizări articol: 1346 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cosmopoliţi, vă rog!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cea mai simplă rețetă de hribi cu smântână din Maramureș Hribii cu haina lor maronie, rotunjori şi bonomi ca nişte... burghezi parizieni din veacul XIX! O dată ce ai poposit cu ei în bucătărie, poţi totuşi să faci un lucru: să închizi ochii şi, trăgând în piept mirosul de reavăn,... Citeşte