Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 feb 2015 - Anul XX, nr. 27 (5839)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Petiţie

Campanie de solidaritate cu personalul nedidactic din şcoli, iniţiată la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava a iniţiat o campanie de solidaritate cu personalul nedidactic din şcoli, categorie socio-profesională plătită cu lefuri de mizerie.

Potrivit reprezentanţilor ASIS, „în perioada 2-28 februarie 2015 demarăm o campanie de strângere de semnături în toate unităţile şcolare ale judeţului Suceava, ce vizează calcularea corectă a salariului de bază pentru personalul nedidactic prin luarea în considerare a sporului de vechime. Avem rugămintea ca şcolile să transmită petiţia semnată de către toţi angajaţii unităţilor şcolare (personal didactic, didactic auxiliar, nedidactic)”.

Listele cu semnături vor fi depuse la Ministerul Muncii, la începutul lunii martie, iar în cazul în care nu va fi identificată o soluţie pentru aceştia, sindicatele sunt hotărâte să pornească acţiuni de protest.

„Prioritatea numărul 1 a sindicatului nostru, în anul 2015, este personalul nedidactic”, a declarat prof. Giani Leonte, liderul ASIS.

Acesta a mai adăugat că în şedinţa de birou a sindicatului, din data de 30 ianuarie, conducerea structurii a hotărât ca personalul nedidactic din judeţ să primească un ajutor înaintea sărbătorilor de Paşti.

 

Sindicaliştii cer modificarea sistemului de salarizare a personalului nedidactic

ASIS vrea să semnaleze, încă o dată, situația gravă în care se află personalul nedidactic din şcoli (muncitori necalificați, fochiști, paznici, îngrijitori etc.), generată de salariile umilitoare ale acestei categorii de angajaţi.

ASIS, alături de alte sindicate din învăţământul preuniversitar, a cerut în repetate rânduri modificarea sistemului de salarizare a personalului nedidactic, prin scoaterea sporului de vechime din salariul de bază și aplicarea lui la salariul de bază.

„Nivelul de salarizare minim pe economie nu este asigurat prin salariul de bază, ci doar după ce acestuia i se adaugă și sporul de vechime în muncă, spor care este un adaos ce nu trebuie inclus în baza ce trebuie să respecte nivelul minimal de salarizare pe economie. Practic, lor li se refuză dreptul la respectarea salariului minim pe economie”, spune Giani Leonte.

Astfel, persoane cu vechime considerabilă în muncă au același nivel de salarizare cu un proaspăt angajat, aflat la primul loc de muncă.

În judeţ, circa 1.800 de persoane lucrează ca personal nedidactic. În prezent, unităţile şcolare sucevene se confruntă cu o criză acută în ceea ce priveşte această categorie de personal, iar angajări nu se pot face pentru că legislaţia în vigoare nu permite.

Ca urmare, activitatea din numeroase unităţi şcolare se desfăşoară cu dificultate, oamenii şcolii fiind nevoiţi să îşi depăşească atribuţiile şi să preia o parte din sarcinile celor care au părăsit sistemul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campanie de solidaritate cu personalul nedidactic din şcoli, iniţiată la Suceava.
 Vizualizări articol: 2277 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 4 voturi
Campanie de solidaritate cu personalul nedidactic din şcoli, iniţiată la Suceava4.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O lege trebuie respectata trimis de
( 4 feb 2015, 16:51:20
Prevederea ca sporul de vechime sa fie introdus in salariul de baza e de pe vremea lui Boc !!! Este o lege ce ar trebui modificata de guvernanti prin OUG sau de parlamentari prin initiativa legislativa. Daca dl. Leonte tot cocheteaza cu PSD -ul de ce nu intervine pe langa un parlamentar PSD sucevean in vederea unei initiative de acest fel ? Acest calcul salarial se face pentru tot personalul contractual din sistemul bugetar, nu numai pentru personalul nedidactic din invatamant.
Ar trebui sa va interesati, voi, cei din invatamant, daca in celelalte tari europene se adauga vechimea la salariul de incadrare sau pentru marirea salariului se face o evaluare a muncii depuse, pe criterii de performanta !!!!!???????? Cred in ultima varianta: plata muncii diferentiat, functie de performanta fiecaruia si NU dupa vechimea in munca. Cu cat te apropii de pensionare scade productivitatea fiecaruia, chiar daca calitativ este, de cele mai multe ori, superior cel mai in varsta. Peste tot, insa, se cere si cantitate si calitate - si functie de asta esti platit si nu functie de vechime. Ar trebui, d-le Leonte, sa militati pentru cresterea salariului functie de performanta..... Ce faceti dv. este o mimare de activitate sindicala, o pacalire a personalului nedidactic ca faceti ceva si pentru ei, asa cum, de fapt mai fac si alte sindicate, dar mai ales politicienii.......Semanati din ce in ce mai mult......
2.   Eu sunt din capu satului asa ca : trimis de
( 4 feb 2015, 22:12:14
noi cei mai slab salarizati din sistemul bugetar va intreb domnule T ( imi dati voie sa va spun asa ) unde dracu traim noi ? In romania sau in spania , in romania sau in germania , in romania sau in .......orice tara din europa . logic raspunsul ar fi in ROMANIA , deci conform si datorita faptului respectam legile in viguare ale acestei tari ,asadar si prin urmare in una din multele legi din romania se spune foarte clar ca IN SALARIZAREA BUGETARILOR TREBUIE SA SE EVIDENTIEZE SPORUL DE VECHIME , deci si prin urmare domnule T iar bati campii cu comenteriile tale . eu sunt oleaca din capu satului poate nu m am exprimat corect, poate nu am scris mai sus exact cun scrie in una din LEGILE IN VIGUARE IN ROMANIA dar am 100% dreptate asa ca nu te mai pune impotriva celor care incearca sa faca ceva pentru noi , fi pro . a .... si apropoos am uitat de unde am vrut sa ti spun T ..........de la TACHE SAU DE LA TRAIAN , nu mai stiu sigur . Numele astea care contin litera T la inceput imi cam pun semne de intrebare la capitolul veridicitate si bineinteles seriozitate ! Sper din suflet sa nu te superi din cauza comentariului meu si sa ma injuri dar asta este parerea ultimului taran din capu satului , nu cred ca vrei sa mi iei locul !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cea mai simplă rețetă de hribi cu smântână din Maramureș Hribii cu haina lor maronie, rotunjori şi bonomi ca nişte... burghezi parizieni din veacul XIX! O dată ce ai poposit cu ei în bucătărie, poţi totuşi să faci un lucru: să închizi ochii şi, trăgând în piept mirosul de reavăn,... Citeşte