Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 ian 2015 - Anul XX, nr. 1 (5813)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Spargere

Trei romi au furat o avere din casa unui fost colonel de pompieri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un furt cu prejudiciu foarte mare a fost comis la finele anului trecut dintr-o locuinţă din comuna Dărmăneşti, autorii, trei tineri de etnie romă, fiind prinşi după câteva zile de poliţişti. Anchetatorii au reuşit să recupereze doar o parte din prejudiciu, suspecţii susţinând că în casă erau mai puţini bani decât suma reclamată ca fiind sustrasă, 250.000 de lei. Frapant în acest caz este că în locuinţă se afla o sumă mare de bani deşi aceasta nu era locuită decât ocazional.

 

Bizar: Casă nelocuită, dar plină de bani şi bijuterii

Pe 28 decembrie, Secţia 5 de Poliţie Rurală Dărmăneşti a fost sesizată de Victor Pihureac, din municipiul Suceava, fost ofiţer la pompieri, pensionar, că din locuinţa pe care o deţine în Dărmăneşti i s-au sustras mai multe bunuri, suma de 250.000 de lei şi bijuterii din aur. Imediat s-a format o echipă operativă, ancheta fiind preluată de ofiţeri de la Serviciul de Investigaţii Criminale. Bărbatul nu mai fusese la casa din Dărmăneşti dinainte de Crăciun.

Din cercetarea de la faţa locului a rezultat că hoţii au pătruns în bucătăria de vară, după ce au forţat sistemul de închidere, de unde au furat cinci butelii de aragaz, un flex şi o bormaşină. Au pătruns apoi şi în casa ridicată lângă bucătăria de vară, prin spargerea unui geam. De aici, a reclamat păgubitul, s-au furat suma de bani şi bijuteriile. Din anchetă a rezultat că furtul a fost comis cel mai probabil în noaptea de 24 spre 25 decembrie 2014.

 

Un tânăr de 18 ani, vecin cu păgubitul, şi-a cumpărat maşină imediat după furt

La scurt timp de la furt, Beniamin Darie, în vârstă de 18 ani, care locuieşte într-o casă vecină, în care stă singura familie de romi din Dărmăneşti, şi-a cumpărat un autoturism pe care a dat câteva mii de euro. Tânărul de 18 ani provine dintr-o familie săracă, tatăl său muncind cu ziua, astfel că anchetatorii au intrat imediat la bănuieli. Au fost organizate trei percheziţii domiciliare, una la Dărmăneşti, la locuinţa familiei Darie, şi una la Pătrăuţi, la domiciliile lui Daniel şi Vasile Hariga, ambii în vârstă de 19 ani, cei care, a rezultat din anchetă, au acţionat împreună cu Beniamin Darie.

Ulterior, de pe un teren împădurit aflat lângă locuinţa familiei Darie, poliţiştii au recuperat, la indicaţia lui Darie, un borcan în care acesta ascunsese 7.000 de lei, 5.000 de euro şi mai multe bijuterii. De asemenea, în urma percheziţiei, din locuinţa familiei Darie au fost ridicate mai multe bunuri care au fost recunoscute de partea vătămată. 

Pe data de 31 decembrie, în urma administrării probatoriului, Beniamin Darie şi unul dintre suspecţii din Pătrăuţi au fost arestaţi preventiv pe o perioadă de 30 de zile.

 

Bărbatul păgubit: „Nu a rămas nici un colţ neatins în toată casa, tot au distrus”

Reporterii Monitorului de Suceava au reuşit, aseară, să-l contacteze pe Victor Pihureac.

Bărbatul, care locuieşte într-un apartament din Suceava, era pur şi simplu distrus. El ne-a spus că suma de 250.000 de lei reprezintă economiile sale strânse în ultimii 15 ani. 

„Am o pensie bună, am fost ofiţer pompier, iar foarte mulţi au fost invidioşi pe mine.  Copiii ăştia care au furat au fost trimişi de părinţi, sunt sigur de asta, dacă nu chiar au fost împreună în casa mea. De mai multe ori mi s-a reproşat că sunt un pensionar bogat şi mă întrebau vecinii din familia romă ce fac cu banii...”, a relatat bărbatul.

Acesta ne-a spus că i s-a făcut rău când a văzut dezastrul lăsat în urmă de hoţi.

„Nu a rămas nici un colţ neatins în toată casa, tot au distrus. Până şi perdelele le-au rupt, au răvăşit tot, nici măcar actele pe care le aveam în casă nu le-am mai găsit”, s-a plâns bărbatul. El a confirmat că a recuperat de la poliţie o parte din banii furaţi, bijuterii, dar şi aparatură medicală ce i-a fost sustrasă din casă. Foarte puţin însă din întregul prejudiciu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei romi au furat o avere din casa unui fost colonel de pompieri.
 Vizualizări articol: 8088 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.27/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 11 voturi
Trei romi au furat o avere din casa unui fost colonel de pompieri3.3511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nasol... trimis de
(26 ian 2015, 23:27:35
E de belea...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei