Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 ian 2015 - Anul XX, nr. 1 (5813)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie

Taxele de intrare în Cetatea de Scaun a Sucevei şi în Muzeul Satului Bucovinean au fost majorate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii şi turiştii care vor dori să viziteze Cetatea de Scaun a Sucevei şi Muzeul Satului Bucovinean vor plăti mai mult în anul 2015 pentru un bilet de intrare, comparativ cu preţul din anul 2014. Majorarea taxelor de intrare la cele două obiective a fost stabilită odată cu aprobarea de consilierii judeţeni suceveni a unui proiect de hotărâre cu privire la nivelul taxelor şi tarifelor de competenţa Consiliului Judeţean Suceava pentru anul 2015. În baza acestei hotărâri, la taxele şi tarifele percepute pentru activităţile desfăşurate de Muzeul Bucovinei s-a propus şi s-a aprobat majorarea preţului unui bilet de intrare pentru adulţi la Cetatea de Scaun şi la Muzeului Satului Bucovinean de la 5 lei, cât a fost în 2014, la 6 lei pentru anul 2015. Pentru copii şi grupuri de copii biletul de intrare la cele două obiective este de 2 lei/persoană. De asemenea, pentru festivalul rock şi Festivalul de Artă Medievală, care au loc în incinta Cetăţenii de Staun, preţul unui bilet pentru adulţi va fi de 7 lei/persoană, iar copiii vor plăti doar 2 lei. Tarifele de 6 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru copii vor fi practicate şi la Hanul Domnesc, Casa Memorială „S.F. Marian” şi Muzeul „Ciprian Porumbescu”. De asemenea, la târgurile care vor fi organizate în incinta Muzeului Satului Bucovinean, taxa de intrare va fi de 3 lei pentru adulţi şi de un leu pentru copii. Apoi, pentru expoziţia permanentă a Muzeului de Ştiinţele Naturii, taxa de intrare pentru anul 2015 este de 4 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru copii.

O majorare a fost aprobată şi pentru taxele de fotografiere care vor fi practicate în anul 2015 de Muzeul Bucovinei. Astfel, taxa de fotografiere s-a majorat de la 5 lei/oră, cât era în anul 2014, la 10 lei/oră pentru anul 2015, pentru neprofesionişti, şi de la 5 lei/oră la 50 de lei/oră pentru fotografii profesionişti. În acelaşi tip, taxa de filmat a crescut de la 10 lei/oră la 30 de lei/oră, pentru neprofesionişti, şi de la 50 de lei/oră, la 200 de lei/oră pentru profesionişti.

Trebuie spus că în condiţiile în care clădirea Muzeului de Istorie se află în reabilitare şi modernizare, nefiind vizitabilă, pentru anul 2015 s-a renunţat la taxa de vizitare a expoziţiei permanente, la taxa pentru vizitarea sălii de tezaur, la tariful pentru închirierea sălii de festivităţi şi la cel pentru organizarea de evenimente în Sala Tronului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taxele de intrare în Cetatea de Scaun a Sucevei şi în Muzeul Satului Bucovinean au fost majorate.
 Vizualizări articol: 5490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Taxele de intrare în Cetatea de Scaun a Sucevei şi în Muzeul Satului Bucovinean au fost majorate3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cum s-a cheltuit banul public in Suceava trimis de
( 5 ian 2015, 12:05:18
Cu 33,8 milioane de euro, bani îndreptaţi spre achiziţii publice, judeţul Suceava este al 18-lea în topul cheltuielilor la nivel local în 2014. Peste 26 de milioane, mai ales din fonduri europene, au mers spre lucrări publice - întreţinere sau reparaţii de drumuri, refacerea clădirilor sau lucrări pentru locuri de agrement. Pe locul secund în topul marilor cheltuieli stau contractele pentru managementul deşeurilor, finanţate prin Programul de Mediu al Uniunii Europene - 5 milioane de euro. Bugetul intern, pe de altă parte, s-a cheltuit pentru programul "Cornul şi laptele" (2 milioane de euro) şi pentru cofinanţarea proiectelor europene.
2.   Cum s-a cheltuit banul public in Suceava trimis de
( 5 ian 2015, 12:14:14
Contracte cu CJ Suceava
*Contract pentru modernizarea si reabilitarea Muzeului istorie 8.449.750 euro
General construct /Loial Impex/Con Bucovina/Restaco/Gup Corint
*Managementul deseurilor 2.969.857 euro
Iridex Group constructii
*Contract furnizare lapte elevi 1.399.000 euro
Parisienne a la vis
*Sistem de management deseuri 1.232.331 euro
Symmetrica
3.   Cum s-a cheltuit banul public in Suceava trimis de
( 5 ian 2015, 12:21:04
Contracte cu primariile
*Concesionarea salubrizare stradala si servicii de iarna 5.816.688 euro
Diasil service
*Reabilitare strazi ,poduri si pasaj 5.580.000 euro
Victor Construct
*Reabilitare strada Sucevei Falticeni 879.702 euro
Transporturi Auto SA
*Asfaltare drum comunal Cajvana 611.284 euro
Test Prima
*Montare borduri beton Falticeni 204.545 euro
Elbi SA
4.   COMPLETARE trimis de
( 5 ian 2015, 15:09:35
PE UNDEVA ESTE SI NORMAL CA ASTFEL DE TARIFE SA CREASCA.SI IN ZONA C-LUNG AU LUAT FIINTA NISTE ,,SATE BUCOVINENE''CONSTRUITE NUMAI DIN LEMN VECHI.
IN PRIMA FAZA,PE PRINCIPIUL,,ADOPTA O CASA'',S-AU ,,ADOPTAT'' CONSTRUCTII VECHI PRECUM UNELE PRIMARII,GARI,BISERICI DE LEMN,FOSTE UNITATI SANITARE BA CHIAR ACOPERISURI SI STOLARII VECHI DE PE LA DIFERITE INSTITUTII DE STAT.
SE PARE CA ADOPTIILE ILEGALE DE LA FD.MOLDOVEI AU DAT TONUL IN INTREG JUDETUL,FARA A MAI PUNE LA SOCOTEALA TELENOVELA DE LA FD.MOLD.CARE A PORNIT ,,TAVALUGUL''TRAFICULUI DE LEMN VECHI,STICLA VECHE SI OBIECTE DE CULT,AVAND CA PROTAGONISTI PE UNU',,MYLLOG & DULCINEEA'' CAT SI PE PARTENERUL LOR UNU' SUPRANUMIT ,,SHICLON B''-FOARTE PROTEJAT,TOLERAT SI FAVORIZAT DE CATRE NISTE TARANCI CU FUNCTII.
VOM PREZENTA MAI MULTE IN CURAND,TELENOVELA ARE CU 2 EPISOADE MAI MULT DECAT ,,DALLAS-UL''SI MAI SUNT NISTE RETUSURI DE FACUT.
VA URMA!
5.   Please be a travaler... trimis de
( 5 ian 2015, 16:26:39
Am fost anul trecut in noiembrie la Cetatea de Scaun cu un grup si pot spune ca sunt multe nereguli ...m-am certat cu angajatii firmei care se ocupa de reabilitarea si refacerea acestui muzeu in aer liber...niste mediocri incapabili sa puna o banda ...pentru a sti oamenii ca drumul este inchis pentru autocare...etc...Am si eu o intrebare..unde se percep atatea taxe, ar trebui sa fie un ghid specializat care sa vorbeasca la obiectiv, dar unde este???...nu orice persoana care insoteste un grup are voie sa vorbeasca la aceste obiective...clar!Noroc ca sunt singurul ghid international din Romania specializat in Diplomatie turistica si Protocol International ceea ce imi da dreptul sa vorbesc si in Africa ....
Sper ca banii care se percep din aceste taxe sa se foloseasca pentru aceste obiective turistice si pentru Bucovina...dar sincer nu cred ca totusi banii ajung unde trebuie....
6.   ???????? trimis de
( 5 ian 2015, 19:19:08
Unde s-au bagat bani europeni de ce se taxeaza in plus? Ar trebui vazuta legislatia europeana, adica eu iti dau bani de renovare si apoi vii si ma taxezi in plus? Oleaca de rusinica la voi nu e? Parcarea din centru parca are un timp de gratie de 5 ani, doar e si asta un monument.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei