Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 ian 2015 - Anul XX, nr. 1 (5813)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

La sfârşit de an

Urători la Primăria Fălticeni, în ultima zi din 2014

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În prag de An Nou, urătorii au îmbrăcat straie naţionale sau şi-au luat măştile populare şi au venit cu urări de voie bună şi belşug în faţa Primăriei municipiului Fălticeni, unde au fost întâmpinaţi de câteva sute de oameni, cei mai mulţi fiind localnici, dar şi rude ale acestora care au dorit să vadă spectacolele oferite de cetele din urbea de pe Şomuz şi de cele venite din satele învecinate.

Primii care au urat conducerea oraşului au fost urşii mari de pe 2 Grăniceri, după care au urmat ursuleţii din acelaşi cartier şi urşii de pe Maior Ioan. Căiuţii şi damele din Şoldăneşti au oferit un spectacol impresionant, atât prin evoluţie cât şi prin frumoasele costume cu care au fost îmbrăcaţi.

Aşteptaţi în fiecare an, urătorii din satul Leucuşeşti au stârnit şi în acest an zâmbetul celor prezenţi în faţa primăriei prin personajele inspirate din mitologia satului întruchipând cele mai bizare creaturi, dar şi prin dansul damelor, babelor, moşnegilor, negustorilor etc., care au răspuns prompt comenzilor ofiţerului care i-a condus.

Şi urătorii de la Mălini, îmbrăcaţi şi costumaţi cum spun vechile tradiţii, au dansat, au urat şi au colindat la Fălticeni, impresionând prin jocul caprelor. Urătorii din Ganea, urşii de la Preuteşti, ursuleţii de la Fundoaia, generalii de la Fălticeni, urşii de pe Pleşeşti Gane s-au numărat printre cei care au evoluat în faţa clădirii administraţiei locale.

Aşteptaţi de aproape toţi fălticenenii ieşiţi în centrul oraşului pentru a fi uraţi, gospodarii de la Rădăşeni nu au mai venit la Fălticeni cu plugul tras de cai, cu plugari şi călăreţi, cu muzicanţi, cu cadastriştii care măsurau în fiecare an cu un compas hotarul dintre cele două localităţi şi cu urătura cunoscutului rapsod popular octogenar Grigore Tulbure.

 

Revelion în Piaţa „Nada Florilor”

Fălticenenii care au vrut să înceapă noul an cu veselie şi voie bună au mers la revelioanele organizate în câteva restaurante, iar cei care nu au avut un buget suficient pentru o astfel de petrecere s-au adunat în centrul municipiului.

Îmbrăcaţi adecvat pentru cele -20 de grade Celsius şi „înarmaţi” cu sticle de şampanie, peste o mie de fălticeneni s-au adunat în ultimele 20 de minute ale anului 2014 în Piaţa „Nada Florilor”. Cei care au uitat de şampanie au primit câte un pahar de la cunoştinţe sau de la alţi binevoitori care aveau rezerve.

Înainte de a se termina anul 2014 au fost lansate lampioane, iar când ceasul din Piaţa „Nada Florilor” a arătat ora 24.00 au fost lansate artificii şi au fost desfăcute sticlele de şampanie.

După spectacolul pirotehnic în zona centrală a oraşului, cei de la salubrizare au avut de strâns câteva containere de sticle, pahare şi ambalaje de la diversele produse consumate. 

 

Primul copil născut la Fălticeni în 2015 este un băiat

După o noaptea de Revelion liniştită la maternitatea din Fălticeni, prima zi de ianuarie a fost prilej de bucurie pentru o familie din satul Mihăieşti, comuna Horodniceni. La ora 10.45 a venit pe lume primul nou-născut din anul 2015, un băiat care cântăreşte 4,2 kilograme, iar medicii au spus că este perfect sănătos.

Şi anul trecut primul copil născut la Fălticeni a fost tot un băiat, aparţinând unei familii din Dolheştii Mici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Urători la Primăria Fălticeni, în ultima zi din 2014.
 Vizualizări articol: 2402 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Urători la Primăria Fălticeni, în ultima zi din 20140.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei