Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 dec 2014 - Anul XIX, nr. 290 (5799)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În Botoşani

Sucevean rătăcit în pădure, găsit după o desfăşurare de forţe

Un sucevean în vârstă de 54 de ani şi un bătrân de 79 de ani, din comuna Ibăneşti, judeţul Botoşani, care s-au rătăcit ieri în pădurea Ibăneşti, au avut parte de o experienţă pe care greu o vor uita. Speriaţi, aceştia şi-au sunat rudele de pe telefoanele mobile, iar ce a urmat a fost o adevărată desfăşurare de trupe. Sute de angajaţi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, jandarmi, poliţişti de frontieră, pădurari şi localnici au plecat pe urmele lor, reuşind să-i găsească în mai puţin de o oră.

Cei doi bărbaţi au plecat ieri în pădure, împreună cu pădurarul şi cu alţi proprietari de pădure, pentru a marca arborii care pot fi tăiaţi. După marcarea copacilor, pădurarii şi-au continuat treaba, îndrumându-i să iasă din pădure însă, necunoscând zona şi fiind lipsiţi de orientare în teren, cei doi bărbaţi s-au rătăcit. Trei ore au încercat să găsească o cale de ieşire, dar fără succes, aşa că suceveanul şi-a sunat soţia. Pentru că începuse să ningă şi urma să se întunece, femeia a sunat la 112 şi a cerut ajutorul celor de la ISU.

Au fost alertate mai apoi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Botoşani, Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă Pomârla şi Ibăneşti, precum şi personalul silvic din zonă. Totodată, s-a solicitat localizarea celor doi bărbaţi de către Oficiul Judeţean de Telecomunicaţii Speciale şi Centrul de Supervizare Orange. „Căutările au început dinspre Pomârla, localizarea persoanelor fiind făcută la ora 16.14. Cei doi au fost preluaţi de un echipaj de poliţie şi transportaţi la Postul de Poliţie Pomârla, unde li s-a acordat îngrijiri medicale de către un echipaj SMURD, după care au refuzat transportul la spital”, a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoşani.

Sebastian GHEORGHIU

sgheorghiu@monitorulbt.ro

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevean rătăcit în pădure, găsit după o desfăşurare de forţe.
 Vizualizări articol: 1809 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sucevean rătăcit în pădure, găsit după o desfăşurare de forţe5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei