Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 dec 2014 - Anul XIX, nr. 290 (5799)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Deputat sucevean, urâţel şi cam penal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un sucevean de-al nostru a ajuns deputat în PSD. Sorin Iacoban îl cheamă. A făcut liceul în Suceava, a adunat 40 şi oleacă de ani, dar pare mai bătrâncios, stricat fiind de apartenenţa sa politică şi de traiul bun. Nu-i tare plăcut la privit: cu faţa lăbărţată cât hârdăul cu zoaie, cu talpa cât şenila buldozerului şi trupul umflat de toxinele puterii. Îngâmfat fără limite, dar limitat la minte, ca mulţi colegi de-ai săi din politică.

Iacobanul, mai bine zis „Iaca, banul!” Portretul lui e portretul robot al politicianului român, am zice.

Acest ins cenuşiu ca materia care-i lipseşte din creier a ieşit totuşi în evidenţă, printr-o acţiunea de-a sa. În recenta campanie electorală pentru prezidenţiale, pe propria-i pagină de Facebook - căci unde s-a mai văzut plăvan adevărat fără cont de Facebook? - el l-a maimuţărit pe candidatul opoziţiei, Iohannis. Dar l-a maimuţărit încălcând foarte grav legile ţării. Încercându-şi talentul în arta plastică, Iacobanul „Iaca, banul!” i-a desenat actualului preşedinte al ţării o zvastică nazistă pe frunte.

S-a ales cu plângere penală pentru asta, dar justiţia noastră, mocăită şi cu înţelegere pentru infractori cum o ştim, îl tolerează în continuare pe acest ins, în loc să-l vâre unde îi e locul. Urmarea e că „Iaca, banul!” în PSD e considerat un fel de erou al luptei de eliberare a patriei de sub jugul fascist. Până acum, n-a păţit nica.

Mai mult, ca recompensă pentru faptele sale – abjecte şi penale -, acest butoi plin cu nesimţire e băgat la înaintare. Apare pe posturile de televiziune, eşapează declaraţii politice, dezbate probleme cetăţeneşti. În loc să-şi dezbată cu sine propriile probleme şi să se autosuspende din parlament.

Ştim că parlamentul adăposteşte o grămadă de infractori, dar la ăsta infracţiunea a fost prea pe faţă. Iar cei din PNL să nu se joace. Altfel, există riscul ca prietenarii „Iaca, banului!” să îşi încerce talentele artistice şi la viitoarele alegeri.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputat sucevean, urâţel şi cam penal.
 Vizualizări articol: 1986 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Deputat sucevean, urâţel şi cam penal4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei