Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 dec 2014 - Anul XIX, nr. 290 (5799)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Nemţii fac legea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Încă o smetie primită peste bot de fotbalul italian, la încheierea grupelor din Liga Campionilor. O singură echipă trece mai departe, şi aia de pe locul secund, beneficiind de automulţumirea liderului Atletico. Dar, la cum se prezintă partenerele de întrecere la intern, Juventus va continua să domine fotbalul italian ca un chior în ţara orbilor. Aşadar, Roma n-a putut tranşa calificarea în meci direct cu Manchester City, pe Olimpico. Mi-ar plăcea să cred că echipa romană va trata cu seriozitate Liga Europa, mă gândesc că un asemenea trofeu ar fi o ieşire triumfală din scenă pentru căpitanul Totti. Totodată, să apreciem cum se cuvine şi prima calificare în optimi a lui City, pe deplin meritată după frustrările anterioare. Cetăţenii vor fi o nucă tare, echipa de evitat pentru toţi liderii din celelalte grupe (mai puţin Chelsea, evident). Iată, englezii trec mai departe cu trei echipe din patru, victima fiind Liverpool, care a ratat în aceeaşi situaţie ca şi Roma, meci direct în faţa propriilor suporteri. E drept, fiind vorba de Basel, regretul parcă e mai mare. Dar, să fim drepţi, Liverpool chiar nu practică un joc pe măsura fazei eliminatorii. Măcar de-ar călca pe urmele lui Chelsea, cum ar fi să vedem o finală Roma-Liverpool, reeditarea acelei finale CCE din 1984?!

Spania merge şi ea mai departe cu trei din patru, toate calificatele fiind lideri. Inutil să le mai enumăr. A rămas pe dinafară Athletic Bilbao, adică echipa care a eliminat-o pe Napoli în play-off, asta ca să fie şi mai clar cât de slabi au ajuns italienii. În schimb, aproape neaşteptat, francezii merg mai departe cu toate echipele, e drept, doar două. Dacă Monaco este liderul modest, dorit de toate echipele clasate pe locul doi, deci inclusiv de Mircea Lucescu, PSG este cealaltă echipă, alături de City, care poate crea probleme câştigătoarelor de grupă.

I-am lăsat la urmă pe nemţi, care nu degeaba sunt campioni mondiali: s-au calificat cu toate patru echipele! În rest, un club obişnuit să ajungă aici, Porto, dar şi, la recidivă, Şahtior şi Basel. Acum, să vorbească urna. Cică extragerea va fi un lucru bine făcut, deci cu noroc pentru nemţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nemţii fac legea.
 Vizualizări articol: 1328 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Nemţii fac legea3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei