Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 dec 2014 - Anul XIX, nr. 290 (5799)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Transfer

La Udeşti, viceprimarul a preluat atribuţiile primarului arestat şi suspendat din funcţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Viceprimarul comunei Udeşti, Cristea Ostrovan, a preluat toate atribuţiile primarului ales Săvel Botezatu, după ce acesta a fost suspendat din funcţie, în urma arestării preventive. Preluarea atribuţiilor s-a făcut în baza Legii 215/2001 a administraţiei publice locale, după ce prefectul de Suceava, Florin Sinescu, prin ordinul nr. 302/10 decembrie a.c., a constatat suspendarea mandatului de primar al comunei Udeşti, al lui Săvel Botezatu, până la încetarea măsurii arestării preventive.

În cursul zilei de 10 decembrie a.c., Tribunalul Suceava – Secţia Penală a transmis Instituţiei Prefectului Judeţul Suceava Încheierea din Camera de Consiliu din 05 decembrie a.c. definitivă prin Încheierea nr. 148 din 10 decembrie a.c. a Curţii de Apel Suceava, prin care s-a dispus măsura arestării preventive pentru primarul de Udeşti, Săvel Botezatu, pe o perioadă de 30 de zile de la data de 5 decembrie a.c..

Reamintim că primarul şi casiera primăriei, Marinela Borza, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile în dosarul DNA privind fraudele cu subvenţii derulate prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Suceava.

 

Acuzaţiile DNA

Fraudele ar fi fost comise în perioada 2011-2013, în două etape.  În 2011 şi 2012 subvenţiile pe teren au fost încasate de Consiliul Local al localităţii pentru păşunea care, teoretic, ar fi trebuit utilizată de toţi crescătorii de animale din localitate. Banii ar fi fost încasaţi cu documente fictive, iar parte din sume ar fi ajuns în buzunarele celor care au pus la cale afacerea ilegală. În 2013, când legislaţia nu a mai permis ca subvenţiile să fie încasate de consiliile locale, s-a înfiinţat Asociaţia Crescătorilor de Animale şi Utilizatorilor de Păşune „Oadici” Udeşti, condusă de casiera primăriei, Marinela Borza, secondată de Mariana Ciutac, consilier principal în probleme de agricultură la Primăria Udeşti. Imediat, suprafaţa de păşune a fost încredinţată de primar asociaţiei, pe motiv că era singura legal constituită. Această asociaţie a încasat, în 2013, subvenţii de peste 400.000 de lei, inclusiv pe animale, deşi membrii asociaţiei nu erau crescători, ci doar primiseră de la primărie păşunea comunală, prin atribuire directă.

O altă parte a activităţii infracţionale, susţin procurorii DNA, s-a derulat în perioada octombrie-noiembrie 2014. Cei doi au trecut la alt gen de infracţiuni, împotriva înfăptuirii justiţiei, în sensul că au cooptat în asociaţie crescători de animale din Udeşti, în încercarea de a transforma asociaţia din una formată din patru oameni din cadrul primăriei în una în conformitate cu prevederile legale.

În ceea ce-l priveşte pe primarul Săvel Botezatu, acesta este acuzat şi de infracţiunea de şantaj, în sensul că a făcut presiuni asupra conducerii APIA Suceava, direct şi prin intermediul unor factori politici, pentru aprobarea plăţii ilegale a subvenţiilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Udeşti, viceprimarul a preluat atribuţiile primarului arestat şi suspendat din funcţie.
 Vizualizări articol: 2867 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La Udeşti, viceprimarul a preluat atribuţiile primarului arestat şi suspendat din funcţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Concurs adresat udestenilor trimis de
(12 dec 2014, 21:47:21
Cine știe răspunde
Trahanache(M.C.G), demolat rău vrea să rămână la conducerea școlii, iar pentru aceasta este orb la tot ce se întâmplă și poartă cu demnitate"coarnele" puse de (B.S.V).
A noastră, "coana Zoițică" (O.A.P.) de pe înălțimea funcției ei și cu siguranța cardurilor din poșete, e milostivă, dar mușcă la comandă, ham-ham.
Unde ești tu, Nene Iancule?!
1.1  RE: Concurs adresat udestenilor trimis de
(13 dec 2014, 10:09:39
Răspuns:

O fi cu coana mare la propriu - Victoriţa Haralambie Udescu....
2.   Alertă de ARACIP la Udeşti trimis de
(12 dec 2014, 21:57:16
Este soare pe alei
Dar furtună-n cancelarii
Căci ARACIP-ul cu scântei
A pus școala pe... avarii

Vine ARACIP-ul
Spun cu voce sugrumată...
O ce veste minunată
Cip, cirip,cirip,
Vom avea un ARACIP

ARACIP-ul, direcțiunea și udeștenii,
Instalați toți la birou
Concepură un joc nou
Cu un ritm abil de "pase"
Câte șapte stau de... "șase"!
2.1  RE: Alertă de ARACIP la Udeşti trimis de
(14 dec 2014, 19:10:33
Tot învăţământ socialist vreţi?

Vă e frică de Aracip, bă neputincioşilor??? (aviz direcţiunii) Vă e frică de o adevarată evaluare??? Oare inspectoratul(care n-ar trebui să existe) nu v-a evalut obiectiv?
3.   Ingerii trimis de
(12 dec 2014, 22:10:18
"Îngerii" de la DNA, au întins aripa protectoare asupra Udești-ului și sperăm și a școlii.

Frunzele cad, "ce-a fost verde...s-a îgălbenit...".Culorile de atâta soare - soarele dreptății - se schimbă și....ROŞUL nu se mai distinge.
4.   SESIZARE trimis de
(13 dec 2014, 10:04:08

LA ŞCOALĂ,DIRECTORII CU DELEGAŢIE PENALĂ AU PUS PLASME ÎN CANCELARIE....AU FĂCUT CHIOLHANURI DIRECTORIALE PE BANII PROFESORILOR....DAR BUDA E TOT ÎN FUNDUL CURŢII ŞI ŞCOALA TOT A URINA DE ŞOARECI DUHNEŞTE!!!
5.   Zurgălai trimis de
(13 dec 2014, 10:16:46
Mda,domnul şi doamna directoare,cu iz penal, au stat sub pulpana primarului.Să vedem acum dacă d-na e penală sau nu.Să vina auditul.Se aud sunete de zurgălăi şi de cătuşe pentru ea şi partenerul ei de jocuri erotice,Turnul Golea.
5.1  RE: Zurgălai trimis de
(13 dec 2014, 10:33:16
dar oare doamna golea ştie ce fac porumbeii in hulubărie ?
recită "ce-ţi doresc eu ţie...dulce puşcărie".
6.   DESTEAPTA-TE UDESTI trimis de
(14 dec 2014, 17:14:46
Andrei Mureșan a compus o poezie manifest "Deșteaptă-te române!" și ne-au ales-o ca imn, dar tot "ASTA E..." Ne vine tot mai greu să ne consolăm cu "Asta E...".

Realitatea este că primarul întotdeauna a dispreţuit şi a avut ciudă pe profesorii comunei, i-a umilit de câte ori a avut ocazia.Dovadă este faptul că de 3 ani de zile susţine un director pe care nu l-a vrut şi nu-l vrea nimeni,un director care face numai prostii şi gafe şi pe care nu-l duce capul să facă ceva într-adevăr de calitate pentru şcoală ( dar de dat cu piciorul în minge nici nu-ţi trebuie prea mult creier).Deşi existau bani de la bugetul pt.şcoală,nu vor să ne deconteze naveta iar explicaţiile sunt mereu nişte simple aiureli,nu a făcut toalete pentru un minim de confort al elevilor şi profesorilor...deci nu le pasă.
Mulţi s-au săturat ca aceştia să trateze şcoala ca pe o groapa de gunoi plină de şoareci în care se aduc toate gunoaiele şi vechiturile de mobilă şi de aparatură,este jenibil ! Asta dovedeşte cât de mult işi respectă el angajaţii şi cât de mult îl interesează binele lor sau al elevilor.
Vă spun io,NU DĂ 2 BANI PE PROFESORI,NICI EL,NICI PRIMARUL! În schimb, primim doar dispreţ, aroganţă şi sfidare.
7.   VINE BAU-BAU? trimis de
(14 dec 2014, 18:57:46
Dragi colegi udeşteni, atenţia Aracip-ului se va îndrepta asupra rezultatelor şcolii şi a capacităţii acesteia de a asigura bunăstarea elevului. Succes maxim, direcţiune!

8.   Gudurilă şi Reacţiunea trimis de
(14 dec 2014, 19:08:59
Gudurilă,( nea Directoru') îşi dă aere pe toate părţile, dovedind că a devenit extrem de sensibil la critică.
Musca buclucaşă se învarte în cerc pe deasupra capului sau.
Gudurilă este un personaj banal măcinat de grija faptelor sale de ieri pentru că îl aşteaptă un viitor sumbru şi neliniştit.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei