Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 dec 2014 - Anul XIX, nr. 290 (5799)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie instanţă

Poliţia, obligată de Tribunal să achite datorii de peste 670.000 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava este obligat prin decizie a instanţei de judecată să plătească Serviciului Judeţean de Medicină Legală datorii de nu mai puţin de 676.700 de lei. Procesul s-a derulat la Tribunalul Suceava, Secţia de contencios administrativ şi fiscal, care a fost prima instanţă care a judecat cauza, astfel că IPJ Suceava are posibilitatea să facă apel, variantă la care va apela mai mult ca sigur. Imensa sumă reprezintă rezultate privind alcoolemii, concluzii privind cauzele deceselor şi alte servicii solicitate de poliţie în cadrul anchetelor penale. Serviciile au fost efectuate de cei de la medicină legală, dar nu au fost achitate. Datoriile sunt foarte vechi, o parte din serviciile neachitate fiind realizate încă de la mijlocul anului trecut.

 

Dramele care se ascund în spatele acestor datorii

Aceste datorii se resfrâng direct asupra oamenilor care sunt implicaţi în dosarele penale care sunt blocate din cauza acestei crize financiare. După cum a relatat în mai multe rânduri Monitorul de Suceava, victime ale unor infracţiuni ori urmaşii acestora au achitat din propriul buzunar aceste servicii, din cauză că anchetele băteau pasul pe loc. Chiar la începutul acestei săptămâni am prezentat cazul unui bărbat din Gura Humorului care a plătit autopsia fiului său, mort într-un accident rutier. Ca el sunt mulţi alţii, însă şi mai mulţi nu au dorit sau nu au de unde să plătească din propriul buzunar serviciile de medicină legală. Până când alcoolemiile sau necropsiile nu sunt plătite, Serviciul Judeţean de Medicină Legală nu trimite oficial rezultatele la dosar, iar ancheta nu are cum fi finalizată. 

 

IPJ Suceava, obligat să achite datorii care, practic, nu îi aparţin

Procesul a fost deschis de Serviciul Judeţean de Medicină Legală, prin Spitalul Judeţean. 

Procesul judecat la Tribunalul Suceava s-a îndreptat, în primă fază, în baza plângerii, spre IPJ Suceava, dar şi spre forurile superioare, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) şi Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI). Judecătorii au stabilit însă că MAI şi IGPR nu au calitate procesuală, astfel că datoria a rămas doar în sarcina poliţiei judeţene, cea care a solicitat oficial serviciile în cadrul dosarelor penale.

Tribunalul Suceava a impus obligaţia achitării sumei de 676.700 de lei, care reprezintă contravaloarea serviciilor prestate de Serviciul Judeţean de Medicină Legală şi penalităţile calculate, aferente perioadei 26.08.2013 – 7.08.2014.

Pe de altă parte, trebuie spus că IPJ Suceava a făcut tot timpul aceste plăţi prin intermediul ministerului de care aparţine. Practic, conducerea IPJ Suceava este prinsă la mijloc în acest caz, în care este vorba de datorii între ministere, Ministerul Administraţiei şi Internelor, pe de o parte, şi Ministerul Sănătăţii, pe de altă parte. Întrebarea de bun-simţ în acest caz este de ce o astfel de problemă, datorii între instituţii ale statului, nu se poate soluţiona rapid şi eficient de la nivel mai înalt, fără ca oamenii care au trăit drame să trăiască cu convingerea că în România dreptatea şi legea sunt doar noţiuni frumoase, dar care nu se pun în practică. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia, obligată de Tribunal să achite datorii de peste 670.000 de lei.
 Vizualizări articol: 1560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Poliţia, obligată de Tribunal să achite datorii de peste 670.000 de lei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Despre serviciile IPJ trimis de
(12 dec 2014, 21:49:47
Politia ar trebui sa plateasca fiecare om din acest oras o despagubire deoarece in fiecare zi ne riscam vietile mai mult decat trebuie din cauza ca politia nu isi face datoria de a apara cetateanul, in loc ei au devenit strangatori de bani de la soferi!

Ei ar trebuie sa plateasca daune morale pentru fiecare furt pe care ar fi putut sa pazeasca dar nu o fac!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei