Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 dec 2014 - Anul XIX, nr. 290 (5799)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Seara adevăratelor valori

Aproape 600 de invitaţi sunt aşteptaţi, astăzi, la Gala „Top 10 Suceveni”, ediţia a III-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 600 de invitaţi sunt aşteptaţi astăzi, 12 decembrie, la Gala „Top 10 Suceveni”, ediţia a III-a, ce va avea loc, începând cu ora 18:00, la Conacul Domnesc din Şcheia. Gala „Top 10 Suceveni”, seara adevăratelor valori, organizată de Monitorul de Suceava, în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, Complexul Turistic „Conacul Domnesc” şi Federaţia Patronală IMM Suceava, va reuni oameni generoşi, care fac totul din suflet, fără să se gândească la recompense, din dragoste pentru semenii lor, din pasiune.

În această seară veţi cunoaşte oameni care au făcut performanţă prin muncă, au realizat lucruri mari pentru cei aflaţi în suferinţă, oameni care au fost găsiţi de noi şi daţi drept exemplu pozitiv, de ce nu, pentru întreaga ţară.

După ce veţi urmări o proiecţie a retrospectivei Galei „Top 10 Suceveni” 2013, veţi putea descoperi poveştile celor 10 suceveni de Top, care vor fi prezentate în cadrul unor reportaje video proiectate pe mai multe ecrane din sala de festivităţi, poveşti care cu adevărat vă vor încânta. Evenimentul va fi transmis în direct, de la ora 18:30, pe Bucovina TV şi www.monitorulsv.ro.

 

Program artistic

Organizatorii Galei „Top 10 Suceveni” le-au pregătit invitaților un program artistic de calitate, Cafe Concert (Ciprian Cuzic, Gelu Cuzic, Trifan Leancă), muzică, dans, dar şi colindele româneşti, care le vor aduce un strop de bucurie participanţilor. Printre invitaţii care vor evolua la Gala „Top 10 Suceveni” se numără Ansamblul Artistic „Arcanul” al Universităţii “Ştefan cel Mare” din Suceava, care a aniversat, în 2013, 50 de ani de activitate, 50 de ani de promovare a valorilor spirituale româneşti şi a valorile estetice şi etice ale folclorului românesc autentic. „Arcanul USV” se remarcă printr-un repertoriu bogat şi variat, care cuprinde principalele zone etno-folclorice ale României. Prin evoluţia lor de pe scenă, artiştii încearcă să cultive sentimentele de respect pentru valorile naţionale şi să pună în valoare patrimoniul cultural românesc. Din anul 2005 până în prezent, coregrafia Ansamblului este asigurată de Ioan-Ilie Nemţoi, discipol al maestrului Friedrich Şvarţ. Dirijorul Orchestrei „Arcanul USV” este Trifan Leancă.

De la Moldoviţa, localitate care păstrează de veacuri tradiţiile şi obiceiurile locale, a fost invitat să evolueze în Gala „Top 10 Suceveni”, ediţia a III-a, Ansamblul artistic „Plai de dor”. Înfiinţat în anul 2009, ansamblul este format din elevi ai Liceului Tehnologic „Vasile Cocea” din Moldoviţa, coordonaţi de profesorii Alina Popa şi Daniel Măgurean. Obiectivul acestui ansamblu este de a păstra şi transmite generaţiilor care vor urma muzica, dansurile populare, gastronomia şi arta tradiţională din Moldoviţa. De-a lungul anilor, elevii au obţinut numeroase premii: Locul I la Festivalul-concurs de dansuri populare desfăşurat la Suceava (2009), Locul I la Festivalul de colinde desfăşurat la Bistriţa, în 2010, Locul I la Festivalul-concurs de muzică religioasă desfăşurat la Fundu Moldovei, în 2011, Locul I la Festivalul concurs „Datini şi obiceiuri de iarnă”, în 2012. Ansamblul artistic „Plai de dor” participă an de an la diverse activităţi artistice, precum Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Iarnă - Moldoviţa (2009-2013), Festivalul Ouălor Încondeiate Moldoviţa (2009-2014), înregistrări Radio Iaşi (2013), Festivalul Întâlniri Bucovinene (2012), filmări la emisiunea „Bună vreme gospodari” (Favorit TV 2009), filmări - promovarea Mocăniţei (2012-2014).

 

Gala „Top 10 Suceveni”, eveniment exclusiv caritabil

Pe parcursul serii, se vor organiza mai multe licitaţii. Obiectele scoase la licitaţie la ediţia din acest an vor fi, cu siguranţă, prin calitatea, utilitatea, valoarea lor de colecţie, dorite de mulţi dintre invitaţii manifestării. Iubitorii de artă, de carte, colecţionarii de diverse obiecte pot intra în posesia unor piese deosebite, contribuind totodată, prin achiziţionarea lor în context competiţional, la demersul caritabil al evenimentului.

Oferta este consistentă şi diversificată, iar preţurile de pornire vor fi mai mult decât rezonabile. Grupate pe categorii (Cărţi/publicaţii, Lucrări de pictură şi grafică, Artă tradiţională, Suveniruri sportive, Obiecte vintage), bunurile care vor fi scoase în această seară la licitaţie în cadrul Galei „Top 10 Suceveni” 2014 vor trezi cu siguranţă interesul. Suma obţinută din vânzarea obiectelor prin licitaţie, precum şi o parte din banii încasaţi pe invitaţiile de participare la Gala „Top 10 Suceveni” 2014 vor avea o destinaţie caritabilă, care poate fi privită şi ca o investiţie în viitor. O investiţie în viitorul unui copil, care a adunat deja medalie după medalie la competiţiile la care a participat până acum, un tânăr care datorită susţinerii şi gestului generos al contributorilor va putea să-şi continue parcursul pentru a deveni un mare campion. Gala „Top 10 Suceveni” încurajează performanţa, de aceea, în această seară, vor fi premiaţi şi doi elevi suceveni care au obţinut premii importante la competiţii naţionale şi internaţionale. Unul dintre elevi este pasionat de biologie şi matematică. Tânărul visează la o carieră în cercetare biomedicală. Celălalt performer a absolvit clasa a IX-a cu media 10, iar în acest an a fost medaliat cu argint la Olimpiada Naţională de Fizică. De fapt, fizica i-a adus elevului sucevean, de-a lungul timpului, numeroase distincţii în cadrul competiţiilor de specialitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 600 de invitaţi sunt aşteptaţi, astăzi, la Gala „Top 10 Suceveni”, ediţia a III-a.
 Vizualizări articol: 3845 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
Aproape 600 de invitaţi sunt aşteptaţi, astăzi, la Gala „Top 10 Suceveni”, ediţia a III-a5.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei