Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 dec 2014 - Anul XIX, nr. 290 (5799)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vineri şi sâmbătă

Municipiul Fălticeni găzduieşte Gala Filmului de Autor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele mai bune filme de autor, premiate la marile festivaluri internaţionale, ajung vineri şi sâmbătă la Fălticeni într-un eveniment de excepţie organizat de Cinemascop cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi în parteneriat cu Primăria municipiului Fălticeni.

David Cronenberg, Julianne Moore, Robert Pattinson, John Cusack, Jean-Pierre & Luc Dardenne, Marion Cotillard, Lars Von Trier, Jim Jarmusch, Tilda Swinton sunt o parte dintre regizorii şi actorii pe care fălticenenii îi vor reîntâlni în filmele care ajung pentru prima oară în urbea de pe Şomuz în perioada 12-13 decembrie.

Vineri, 12 decembrie, de la ora 14,00, este programat filmul “Maps to the Stars”, în regia lui David Cronenberg, distins cu Premiul pentru interpretare feminină, Cannes 2014, iar de la ora 16,30, “Like Father, Like Son”, în regia lui Kore-Eda Hirokazu, care a obţinut Premiul Juriului la Cannes 2013. Sâmbătă, 13 decembrie, de la ora 14,00, va rula filmul “Leviathan”, regia Andrei Zviaghinţev, distins cu Premiul pentru scenariu, Cannes 2014, iar de la ora 16,30 fălticenenii vor putea viziona “La Jaula De Oro”, regia Diego Quemada-Díez, Premiul “Un Certain Talent, Un Certain Regard”, Cannes 2014.

Asociaţia Cinemascop îşi propune să realizeze proiecţii la nivel naţional cu filme importante, aduse în faţa publicului la calitate de cinematograf, premiate în prestigioase festivaluri internaţionale.

O satiră acidă a Hollywood-ului, “Maps to the Stars”, al cincilea film cu care David Cronenberg a concurat pentru Palme d’Or, are o distribuţie de invidiat şi un premiu prestigios pentru interpretare feminină în palmares. „Like Father, Like Son” este o dramă subtilă şi cu umor, despre două familii care află, după 6 ani în care şi-au crescut cu dragoste copiii, că aceştia au fost schimbaţi între ei la naştere, dintr-o regretabilă eroare. Pus în faţa unei dileme aproape imposibile, unul dintre taţi, un arhitect obsedat de reuşita în carieră, se confruntă pentru prima dată cu el însuşi şi cu ideea de tată.

“Leviathan” (2014) este inspirat din întâmplări reale din Rusia, o reinterpretare a legendei biblice a lui Iov, repovestită ca un conflict între un simplu mecanic şi un primar corupt.Despre (dez)iluzii vorbeşte “La Jaula de Oro”, un film mexican cu peste 60 de premii, o dramă hiperrealistă şi plină de suspans despre patru adolescenţi care decid să plece ilegal din Guatemala spre SUA.

Gala filmului de autor este al patrulea proiect cinematografic important găzduit de municipiul Fălticeni în acest an, după Caravana Culturală, Caravana TIFF şi Caravana Filmului Românesc.Gala Filmului de Autor ajunge în acest an la Sfântu Gheorghe, Făgăraş, Cugir, Hunedoara, Botoşani, Giurgiu, Slobozia, Iaşi, Fălticeni, Târgu Mureş şi Braşov. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Municipiul Fălticeni găzduieşte Gala Filmului de Autor.
 Vizualizări articol: 1427 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Municipiul Fălticeni găzduieşte Gala Filmului de Autor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Inca o palma incasata de Suceava trimis de
(12 dec 2014, 21:55:38
Si in Falticeni este un cinema. Sper sa crape de rusine politicienii din Suceava si sa fie judecati de toti cetatenii orasului pentru ca incasam cate o palma de rusine in fiecare zi ca nu avem un cinema in oras, nu avem spatii de distractie pentru tineri, nu avem investitii si proiecte importante care sa se miste mai repede.

Suceava incaseaza in fiecare zi o palma de rusine. Pana cand? Cand o sa fie randul oamenilor sa judece politicienii, cand o sa fim noi cei care dau palme pline de rusine politicianului si nu o sa mai permitem sa ne umileasca?

Eu zic de astazi!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei