Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 dec 2014 - Anul XIX, nr. 290 (5799)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concluzii anchetă

Suceava, poarta de intrare în România a ţigărilor de contrabandă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judeţul Suceava este una din principalele porţi de intrare în România pentru ţigările de contrabandă. Acest aspect a fost confirmat o dată în plus de percheziţiile efectuate acum câteva zile şi care au vizat 24 de locaţii din Suceava. Conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi, structură care a coordonat ancheta, a oferit şi date suplimentare vizavi de ultima acţiune.

„Din cercetări a rezultat faptul că în perioada 2013-2014, membrii grupării au tranzacţionat circa 700.000 de pachete de ţigări de provenienţă Ucraina şi Republica Moldova, ţigările fiind introduse în ţară pe frontiera verde, precum şi prin punctele de frontieră de pe raza judeţelor Botoşani şi Suceava, prejudiciul fiind estimat la circa două milioane de euro”, a precizat Daniel Horodniceanu, procuror-şef al DIICOT Iaşi.

În această anchetă au fost efectuate 134 de percheziţii şi sunt suspectate peste 65 de persoane că ar fi adus în ţară ţigări de contrabandă, 21 dintre acestea fiind reţinute. Printre suspecţi ar fi doi primari din judeţe vecine, dar şi un angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.

Procurorul Vasile Airinei este cel care a condus investigaţiile, colaborând cu ofiţerii de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate din Iaşi, dar şi cu structurile similare din alte judeţe. 800 de poliţişti, jandarmi sau angajaţi ai structurilor speciale au fost angrenaţi în acest caz, acţiunea vizând traficanţi de ţigări din judeţele Iaşi, Neamţ, Suceava şi Buzău.

În timpul percheziţiilor, procurorii ieşeni au ridicat 145.000 de pachete de ţigări, 132.000 de lei, 200 de kilograme de tutun vrac, două instalaţii de confecţionat ţigări, 30.000 de euro, trei autoturisme, trei autospeciale, precum şi timbre, folii sau telefoane mobile. Anchetatorii au reuşit chiar să intercepteze un transport de ţigări, de aproximativ 4.000 de pachete, chiar în ziua flagrantului. Interesant este că membrii reţelei primeau ţigări de contrabandă inclusiv cu camioanele, dar potrivit procurorilor DIICOT ancheta nu vizează nici un vameş sau poliţist de frontieră.   

Cei doi primari cercetaţi sunt din Costeşti şi Popeşti, Aurel Doacă şi Vasile Lupu. Ei sunt acuzaţi de comiterea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, dar şi pentru contrabandă. Ambii ar fi vândut ţigări fără timbru românesc la magazinele alimentare pe care le deţin în satele lor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava, poarta de intrare în România a ţigărilor de contrabandă.
 Vizualizări articol: 3264 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Suceava, poarta de intrare în România a ţigărilor de contrabandă3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei