Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 dec 2014 - Anul XIX, nr. 282 (5791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Învăţământ

Stagii clinice în Germania, pentru elevii Şcolii Postliceale Sanitare Centrul de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala Postliceală Sanitară Centrul de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Suceava a fost gazda unui eveniment „cu implicaţii majore pentru formarea şi evoluţia profesională a cursanţilor săi”, după cum afirmă reprezentanţii instituţiei.

Erica Massimini din Munchen, landul Bavaria, Germania, a fost oaspete al şcolii postliceale, în calitate de mesager al unei oferte de efectuare a stagiului clinic al cursanţilor acestei şcoli în spitale şi clinici din Germania. Potrivit acesteia, o condiţie importantă este, pe lângă o bună pregătire teoretică şi practică, cunoaşterea limbii germane la nivelul B2.

Şcoala Postliceală Sanitară Centrul de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Suceava mai are parteneriate de acest fel cu organizaţii din Belgia, Franţa şi Italia, dar parteneriatul cu Germania, pe lângă că oferă posibilitatea cursanţilor de a efectua stagiul clinic în spitale din Germania, la finalizarea studiilor propune celor doritori contracte legale de muncă în aceleaşi condiţii ca şi absolvenţilor din Germania.

Această ofertă unică în rândul şcolilor postliceale sanitare sucevene a fost făcută şi filialelor din Câmpulung Moldovenesc, Paşcani şi Rădăuţi, a subliniat Mihaela Irimia, director al şcolii postliceale.

„La Suceava, Şcoala Postliceală Sanitară Centrul de Studii <Ştefan cel Mare şi Sfânt> funcţionează de patru ani, iar în această vară a absolvit prima generaţie de asistenţi medicali generalişti şi, spre mândria noastră, unii s-au şi angajat în sistemul naţional de sănătate”, spun reprezentanţi ai şcolii.

Centrul de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt” are specializările de asistent medical generalist, asistent medical de farmacie şi asistent de balneo-fizio-kinetoterapie şi recuperare.

 

Concursul interjudeţean „Să ajutăm”

Totodată, în a doua jumătate a lunii noiembrie, cursanţii şcolii postliceale au participat la concursul interjudeţean de asistenţă medicală „Să ajutăm!”, competiţie organizată la Paşcani. Întrecerea a reunit nouă echipaje de la școli postliceale sanitare din țară – Centrele de Studii Europene şi „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Piatra Neamț, Bacău, Botoșani, Suceava, Fălticeni, Pașcani, Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc și București. Cursanţii şcolii sucevene, alături de colegii din centrele din Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc şi Rădăuţi, au prezentat, în cadrul secțiunii I, un proiect al unei campanii de prevenire a unor comportamente nocive, iar la secțiunea a II-a au redactat materiale sub formă de slogan, cu mesaje pentru un stil de viață sănătos. Potrivit conducerii şcolii, elevii suceveni au primit trofee, medalii, cărţi, instrumentar medical, precum şi două burse de studii a zece zile în landul Bavaria, Germania. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stagii clinice în Germania, pentru elevii Şcolii Postliceale Sanitare Centrul de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt”.
 Vizualizări articol: 2824 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Stagii clinice în Germania, pentru elevii Şcolii Postliceale Sanitare Centrul de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei