Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 dec 2014 - Anul XIX, nr. 282 (5791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rectificare bugetară

Judeţul Suceava ar putea primi de la Guvern aproape 17 milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Guvernul României ar putea să aloce judeţului Suceava la ultima rectificare bugetară din acest an o sumă de aproximativ 74,5 milioane de lei, adică aproape 17 milioane de euro. Potrivit proiectului de rectificare a bugetului de stat pe anul 2014 publicat de Ministerul Finanţelor Publice, cea mai mare sumă prevăzută a fi alocată judeţului Suceava va fi pentru pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor şi municipiilor. La acest capitol, suma care poate fi alocată judeţului Suceava este de 54,74 milioane de lei, din care suma cea mai mare, de aproape 53 de milioane de lei, va fi destinată acoperirii sumelor din hotărârile judecătoreşti pentru plata salariilor în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat. O altă sumă, de 1,8 milioane de lei, ar urma să fie destinată pentru plata salariilor, sporurilor indemnizațiilor și a altor drepturi salariale în bani stabilite prin lege, precum și contribuțiile aferente acestora în  unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat.

De asemenea, din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul județelor, pe anul 2014, pentru judeţul Suceava este propusă o sumă de 4,418 milioane de lei pentru hotărâri judecătoreşti pentru plata salariilor învăţământului special şi a centrelor judeţene de resurse şi asistenţă educaţională.

Potrivit proiectului de rectificare a bugetului de stat, 23 de localităţi sucevene ar urma să scape de o parte din datoriile pe care le au, în condiţiile în care Guvernul ar putea aloca o sumă de 8,218 milioane de lei pentru achitarea arieratelor. Din această sumă, cei mai mulţi bani ar urma să fie alocaţi comunei Râşca, respectiv 1,476 milioane de lei. Sume mai importante vor primi şi municipiul Câmpulung Moldovenesc – 1,365 milioane de lei, şi oraşul Siret – un milion de lei.

Nu în ultimul rând, Guvernul a prevăzut în proiectul pentru rectificarea bugetului de stat alocarea unei sume de aproape 7,12 milioane de lei pentru 23 de localităţi în vederea echilibrării bugetelor locale, pe anul 2014, pentru achitarea ratelor aferente împrumuturilor contractate din venituri din privatizare. La acest capitol, cea mai mare sumă, de 2,65 milioane de lei, ar urma să o primească municipiul Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judeţul Suceava ar putea primi de la Guvern aproape 17 milioane de euro.
 Vizualizări articol: 2683 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Judeţul Suceava ar putea primi de la Guvern aproape 17 milioane de euro4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 3 dec 2014, 11:17:19
uraaaaa................lungule hai sa facem un concert sa chemam pe cei de la Animal Planet sa filmeze cum se destrabaleaza sucevenii:))))

1.1  RE: Comentariu trimis de
( 3 dec 2014, 14:32:15
Mey pufi, cand te mai "inervezi" mangaie pufulica sa te calmezi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei