Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 dec 2014 - Anul XIX, nr. 282 (5791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Iohannis a picat din lună, dar e momentul să aterizeze

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Imediat ce va pierde alegerile, partidul de guvernământ va fi spulberat!” Aşa suna pronosticul lui Corneliu Coposu, emis cu 20 de ani în urmă.

Partidul de guvernământ – actualul PSD, da’ pe atunci se numea altfel – a pierdut câteva alegeri, dar de spulberat nu s-a spulberat. De fiecare dată, această ghiulea agăţată de glezna României s-a reformat, pentru a ne trage ţara înapoi. „Meritul” îi aparţine nu partidului care a adunat genii ale inteligenţei ca Dan Iosif, Vanghelie, Mazăre, Geoană sau Ponta, ci în special Opoziţiei. Care, odată ce se vedea instalată la Putere, se punea la rândul ei pe jaf.

E acum din nou un moment favorabil ca partidul de guvernământ să fie spulberat o dată pentru totdeauna, îndeplinind proorocirea lui Coposu. Mai mult ca niciodată, PSD este în clipa de faţă groggy. E la podea, arbitrul îl numără şi numărătoarea a trecut de o sută. Cu nici un preţ nu trebuie lăsat să se ridice. Trebuie măcelărit fără milă, cum nici el n-a avut milă de ţară şi popor. Liderii lui trebuie în continuare să înfunde reţeaua penitenciară naţională.

Iohannis a picat din lună, dar e momentul să aterizeze. Şi să înţeleagă că pericolul pentru democraţie e în principal la el în partid, nu la PSD.

L-am văzut în preajma sa pe Vosganian, de pildă. Un Cancer al democraţiei româneşti, care nu are ce căuta lângă noul preşedinte. Vosganian s-ar fi cuvenit să fie de mult judecat şi condamnat la puşcărie, dacă nu era solidaritatea infracţională a membrilor Parlamentului, care au votat contra ridicării imunităţii sale. Reamintim, el e acuzat de subminarea economiei naţionale, în timp ce era tocmai ministru al Economiei şi Finanţelor. Gândul acestui bărbos dezgustător stă numai la combinaţii, inclusiv la acelea presupuse de albul imaculat al cearşafului. El e unul care a umplut partidul cu profesioniste, care iau ca tarif funcţii cheie în posturi bine retribuite.

Interesant este că un lider PNL din Iaşi a avut curajul să ceară demisia lui Vosganian din partid. Prietenii lui Vosganian, aceiaşi cu ai deţinutului de drept comun Fenechiu, au sărit ca arşi de cur.   

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iohannis a picat din lună, dar e momentul să aterizeze.
 Vizualizări articol: 1608 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Iohannis a picat din lună, dar e momentul să aterizeze3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei