Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 dec 2014 - Anul XIX, nr. 282 (5791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bani la buget

Impozitarea veniturilor obţinute din executarea silită a cesiunilor creanţelor bancare începe să devină certitudine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Iniţiativa legislativă promovată de senatoarea Steliana Vasilica Miron privind impozitarea veniturilor obţinute din executarea silită a cesiunilor creanţelor bancare a intrat în linie dreaptă. Comisia pentru Drepturile Omului din Senatului României a aprobat în unanimitate proiectul de hotărâre, iar în perioada următoare discuţiile se vor muta în Comisia de Buget şi în Comisia Juridică, urmând ca ulterior să intre în dezbatere în plenul Senatului.

„Mă bucură faptul că această iniţiativă a fost apreciată de colegii mei senatori şi asta pentru că viitoarea lege vine în sprijinul a milioane de români care au credite la bănci şi nu le mai pot achita din diferite motive”, a arătat Steliana Miron.

Parlamentarul sucevean consideră că atât banca, cât şi debitorul au obligaţia să ajungă la înţelegeri rezonabile pentru ambele părţi.

„Criza financiar-bancară nefiind imputabilă neapărat oamenilor de afaceri, ci contextului socio-economic, consider că este necesară existenţa unui parteneriat de bună credinţă, atât din partea băncilor, cât şi a clienţilor acestora care sunt în imposibilitatea achitării creanţelor. În acest sens, consider oportun, la o perioadă de criză excepţională, să luăm măsuri excepţionale în favoarea tuturor partenerilor seriosi şi nu în beneficiul profitorilor, în cazul de faţă a cesionarilor de creanţe bancare care nu fac altceva astăzi decât să îngenuncheze aproape o treime din familiile românilor”, a declarat Steliana Miron.

Iniţiativa legislativă prevede impozitarea cu 85% a oricărei sume obţinute din executarea silită a cesiunilor de creanţe, obligând astfel instituţiile financiar nebancare, cât şi băncile să ajungă la înţelegeri amiabile cu clienţii lor. Debitorul nu poate stinge creanţa la bancă decât achitând-o în proporţie de 100%, în schimb banca poate cesiona creanţa la ce sumă vrea ea către terţi, ceea ce este în dezavantajul clientului.

„Ar fi o palmă dată acestor insitutii nebancare care vor avea profituri sensibil mai scăzute şi nu vor mai putea teroriza familiile românilor cu datorii. În momentul de faţă, aproape 30% din populaţia activă care ar putea aduce plus valoare este împinsă în prăpastie, devenind o problemă socială a României", a concluzionat Steliana Miron.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Impozitarea veniturilor obţinute din executarea silită a cesiunilor creanţelor bancare începe să devină certitudine.
 Vizualizări articol: 1756 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Impozitarea veniturilor obţinute din executarea silită a cesiunilor creanţelor bancare începe să devină certitudine5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei