Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 dec 2014 - Anul XIX, nr. 282 (5791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Umanitar

Oameni de bine au sărit în ajutor cu haine şi alimente pentru familia lovită de cumplita dramă de la Ciprian Porumbescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Drama familiei Baciu din comuna Ciprian Porumbescu, a cărei casă a ars după un incendiu foarte violent, în locuinţa în flăcări pierzându-şi viaţa o femeie în vârstă de 35 de ani, mama a trei copii, şi cel mai mic membru al familiei, un băieţel în vârstă de doar 3 ani, nu a lăsat indiferenţi oameni de bine care s-au hotărât să dea o mână de ajutor cât mai repede cu putinţă. Acum două zile, pe 1 decembrie, la locuinţa fratelui lui Relu Baciu, bărbatul rămas fără acoperiş deasupra capului şi cu doi copii în îngrijire, a sosit un microbuz VW încărcat cu alimente, lenjerie de pat, haine şi seturi de rechizite complete pentru copii. Toate au fost donate pentru Relu Baciu şi copiii rămaşi în viaţă, un băiat în vârstă de 6 ani şi o fetiţă de 9 ani.

 

Ajutoare concrete şi promisiuni pentru sprijin la ridicarea unei case

Ajutoarele au fost aduse de Ioan Buzduga, un fermier din Vicovu de Sus.

„Am făcut tot ce s-a putut pentru această familie greu încercată, cu ajutorul mai multor oameni din zona Vicov. Ne gândim să le mai facem o vizită de acelaşi gen, cu alimente şi ce o să mai aibă nevoie, şi înainte de sărbătorile de iarnă. Vrem să le asigurăm alimente pentru cel puţin două-trei luni de acum încolo, iar în primăvară, dacă va fi nevoie, ne vom implica şi în amenajarea unei case în care să se mute”, a spus Ioan Buzduga.

De asemenea, în urma participării membrilor familiei Baciu la o emisiune la postul Antena 1, mai mulţi oameni din ţară au sărit şi ei în ajutor. Gigi Becali le-a dăruit un frigider, un aragaz şi o maşină de spălat, în timp ce o femeie din Sibiu şi-a luat angajamentul să cumpere materialele necesare ridicării unei case, în primăvara anului viitor. O altă persoană s-a oferit să le pună la dispoziţie o casă pentru următoarele luni.

Pentru familia Baciu a fost deschis un cont unde se speră că se va aduna o sumă importantă pentru ridicarea unei case, în locul celei mistuite de incendiu. Contul deschis la CEC Bank este RO82CECESV0608RON1079681.

 

Primăria va mobiliza oameni pentru forţă de muncă la ridicarea unei case 

Contactat de reporterii Monitorului de Suceava, primarul comunei Ciprian Porumbescu, Dumitru Nimiţean, a declarat că în cursul zilei de ieri a fost contactat de femeia din Sibiu, care a mai fost implicată în acte de caritate importante şi care a promis că în luna martie va veni personal la Ciprian Porumbescu şi va aduce cea mai mare parte a materialelor de construcţii.

„Ne vom implica şi noi la nivel local, cu tot ceea ce va însemna forţa de muncă necesară ridicării casei”, a spus primarul. El a ţinut să precizeze că în mod clar mai trebuie încă sume importante pentru ridicarea casei, amenajarea şi apoi utilarea minimă a acesteia, condiţii în care ajutoarele suplimentare pot fi de mare folos.

Şi angajaţi ai Direcţiei Silvice Suceava au anunţat că fac o chetă pentru a ajuta cât mai substanţial familia Baciu.

 

Filmul unei tragedii greu de explicat în cuvinte

Miercurea trecută, în jurul orei 20.15, pompierii au fost sesizaţi de un incendiu izbucnit la o casă din comuna Ciprian Porumbescu, cu o posibilă victimă. Din păcate, a fost mai mult de atât. După ce au reuşit să localizeze focul şi să pătrundă în casă, în dormitorul familiei, pompierii au găsit doi morţi. Aspazia Baciu, în vârstă de 35 de ani, şi micuţul Dumitru, care împlinise 3 ani în vara acestui an. Ulterior s-a stabilit că la momentul izbucnirii incendiului în casă era doar micuţul, în timp ce mama era afară, în gospodărie. Femeia a intrat în locuinţă pentru a-şi salva fiul, l-a învelit cu o pătură, însă, din păcate, probabil intoxicată de fum, nu a mai putut ieşi. Trupurile carbonizate ale celor doi au fost găsite între patul din dormitor şi uşă.

Incendiul a izbucnit de la coşul de fum al casei, care era vechi şi neizolat corespunzător. Casa familiei Baciu era o locuinţă veche, de aproximativ o sută de ani, pe structură din lemn. În aceste condiţii, din casă nu s-a mai putut salva nimic. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oameni de bine au sărit în ajutor cu haine şi alimente pentru familia lovită de cumplita dramă de la Ciprian Porumbescu.
 Vizualizări articol: 3540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Oameni de bine au sărit în ajutor cu haine şi alimente pentru familia lovită de cumplita dramă de la Ciprian Porumbescu5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei