Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 dec 2014 - Anul XIX, nr. 282 (5791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Solidaritate

Marşul „Pledoarie pentru demnitate”, astăzi, pe traseul Primăria Suceava - Palatul Administrativ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de persoane sunt aşteptate astăzi, de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, la Marşul „Pledoarie pentru demnitate”, organizat pe traseul Primăria Suceava - Palatul Administrativ. Evenimentul este organizat de Asociaţia „Blijdorp România”, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava şi Asociaţia Părinţilor cu Copii cu Nevoi Speciale Suceava.

Ajuns la ediţia a IX-a, Marşul „Pledoarie pentru demnitate”, care va avea loc între orele 10:30-12:30, îndeamnă sucevenii să fie solidari cu persoanele cu nevoi speciale şi familiile acestora. La marş vor participa copii şi adulţi cu dizabilităţi, părinţi ai beneficiarilor de la Complexul Blijdorp, reprezentanţii autorităţilor locale, ONG-uri, instituţiile şcolare partenere, reprezentanţii serviciilor şi centrelor din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava. Ivan Ionel, preşedintele Asociaţiei Blijdorp România, ne-a spus că Marşul “Pledoarie pentru demnitate” se organizează la Suceava din anul 2004, cu doi ani de întrerupere, şi reprezintă un marş al demnităţii tuturor celor care îşi doresc să se integreze în societate şi care vor să fie văzuţi, susţinuţi, acceptaţi cu aceleaşi drepturi şi obligaţii ca orice cetăţean.

 

Spectacolul „Deschide ochii. Deschide inima”, astăzi, la Iulius Mall

Tot astăzi, la Iulius Mall Suceava va avea loc, de la ora 14:30, Spectacolul „Deschide ochii. Deschide inima”, organizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, acţiune care a ajuns la ediţia a IX-a. Evenimentul marchează tot Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi. Reprezentanţii Protecţiei Copilului Suceava au explicat că „prin acest spectacol încercăm să contribuim la schimbarea mentalităţii şi la creşterea gradului de toleranţă a societăţii cu privire la persoanele cu dizabilităţi, la reducerea riscului de marginalizare sau excludere socială a persoanelor cu dizabilităţi, precum şi la conştientizarea de către toţi cetăţenii a faptului că acestea reprezintă o resursă insuficient pusă în valoare în momentul de faţă şi în nici un caz o povară pentru societate”.

Pe lângă spectacolul artistic la care vor participa zeci de persoane cu dizabilităţi, din mai multe centre din judeţ, dar şi artişti consacraţi de muzică populară: Sorin Filip, Călin Brăteanu şi Andreea Chisăliţă, va fi organizată şi o expoziţie cu lucrări realizate de persoane cu nevoie speciale, în atelierele ocupaţionale din centrele de reabilitare. Acţiunea este organizată în parteneriat cu Iulius Mall Suceava. De organizarea în bune condiţii a evenimentului se ocupă Laura Bocăneţ, asistent medical principal în cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Mitocu Dragomirnei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marşul „Pledoarie pentru demnitate”, astăzi, pe traseul Primăria Suceava - Palatul Administrativ.
 Vizualizări articol: 1256 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marşul „Pledoarie pentru demnitate”, astăzi, pe traseul Primăria Suceava - Palatul Administrativ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei