Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 dec 2014 - Anul XIX, nr. 282 (5791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din cauza datoriilor

Caloriferele sucevenilor, mai reci, începând de vineri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuinţele sucevenilor racordaţi la sistemul centralizat de termoficare vor fi mai reci, începând de vineri, 5 decembrie. Din cauza datoriilor imense acumulate de Termica şi a neplăţii sumelor încasate de la populaţie, către producătorul de energie termică, Bioenergy, de aproape o lună şi jumătate, noua centrală termică îşi va restrânge parţial producţia.

„Dacă până vineri nu încasăm de la Termica o parte din sumele plătite de suceveni, prin asociaţiile de proprietari, vom reduce cu o treime cantitatea de energie termică furnizată. Practic, din cele trei cazane cu care funcţionăm acum, pentru a asigura căldura la parametri optimi, vom opri unul”, a explicat directorul Bioenergy Suceava, Vasile Ilie.

Măsura vine ca urmare a lipsei de biocombustibil necesar funcţionării centralei în plin sezon rece, principala cauză fiind lipsa banilor necesari achiziţionării a noi stocuri de masă lemnoasă.

„Datoriile Termica către Bioenergy au ajuns acum la 17,4 milioane de lei (174 miliarde de lei vechi), iar de o lună şi jumătate nu am văzut nici un leu din încasările de la populaţie. Dacă nu ni se achită rapid o sumă care să ne permită să facem aprovizionarea cu masă lemnoasă, nu ne rămâne decât să reducem cantitatea de căldură furnizată. Aşa mai câştigăm câteva zile de funcţionare, să nu închidem centrala deodată”, a declarat directorul Bioenergy Suceava.

De altfel, situaţia a şi fost adusă în atenţia autorităţilor locale, pentru că, pe lângă adresa oficială privind reducerea cantităţii de energie termică livrată care a fost trimisă către Termica, câteva exemplare au fost trimise, pentru înştiinţare, Primăriei Suceava şi Prefecturii Suceava.

„În prezent, furnizarea căldurii se face la parametrii optimi, aşa cum s-a făcut şi întreaga lună noiembrie. Nu am dori să fim nevoiţi să reducem cantitatea de energie termică furnizată, pentru a nu afecta populaţia, dar nu avem altă soluţie, din cauza lipsei de bani”, a adăugat Vasile Ilie, care speră ca zilele acestea să fie făcută o plată în conturile Bioenergy.

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât Bioenergy are nevoie de fonduri pentru a face şi o rezervă de biomasă pentru perioada sărbătorilor de iarnă, când furnizorii de masă lemnoasă nu lucrează, încât, pentru aproximativ trei săptămâni, nu va putea fi adus nici un transport către centrala termică din lunca Sucevei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Caloriferele sucevenilor, mai reci, începând de vineri.
 Vizualizări articol: 3643 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Caloriferele sucevenilor, mai reci, începând de vineri3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   MINCINOSUL trimis de
( 3 dec 2014, 12:53:31
Mai nea Vasile dar cele 2.5 mil lei ce t-i sau bagat in conturi luna trecuta nu le iei in calcul. E greu sa intelegi ca acei bani erau subventii pentru Termica, care au ajuns direct la tine (subventii paltite IN AVANS.!!!!), De cand e Termica nu a primit niciodata subventii in avans.!!?? dar la tine se poate plati ??? de ce oare ??? Vorba primarelului de suceava " din cauza SISTEMULUI". CARE sistem ? ala care il faceti voi ? Poate o sa ajunga si aici la Suceava mana lunga a DNA-ului sa va aranjeze putin "SISTEMUL".
1.1  RE: MINCINOSUL trimis de
( 3 dec 2014, 16:41:30
Da,i-ai ziso lui nea Ilie !
Braţul lung al DNA-ului s-ajungă şi la energia lui Vasile.
Băi să fie,parcă era vorba din trecut, de secu,dar sună bine şi acuma.
Altă vorbă uitată :"unde sunt trei oameni la un loc,unul este de-al nostru",fără legătură cu subiectul,doar aşa...
2.   Comentariu trimis de
( 3 dec 2014, 17:59:26
Cu atitudinea aceasta sfidatoare fata de cei corecti, la vara veti obtine contrariul, vor fi destui care-si vor dori sa scape de raiul oferit de Termica.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei