Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 dec 2014 - Anul XIX, nr. 282 (5791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă poliţie

Biroul unui primar, scena unei agresiuni între edil şi un procesoman

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au în cercetare o agresiune care s-a consumat în biroul primarului comunei Siminicea, edilul şi un bărbat care se află de mai mulţi ani în conflict cu acesta reclamându-se reciproc de agresiune. Interesant este că ambii au certificate medico-legale privind leziuni suferite în ziua în care s-a petrecut incidentul.

 

„Deodată primarul m-a lovit într-un stil barbar, peste faţă”

Mihai Tucaliuc, în vârstă de 69 de ani, din Siminicea, s-a judecat în ultimii ani cu Comisia locală de fond funciar, condusă de primarul Gheorghe Haliţă, pentru suprafeţe de teren. Săptămâna trecută, pe 26 noiembrie, bărbatul s-a prezentat la primar, solicitând o adeverinţă. A intrat în biroul acestuia, iar aici discuţiile contradictorii au degenerat.

Varianta lui Mihai Tucaliuc este următoarea: “I-am reproşat primarului că nu ia nici o măsură cu ciobanii care lasă animalele pe terenurile noastre şi le distrug, deşi noi plătim impozite. Sunt şi în proces cu el”, spune bărbatul de 69 de ani, care a sunat la numărul de urgenţe 112 în jurul orei 13.30. Acesta a precizat că mai mulţi angajaţi ai primăriei au fost martori la agresiune, în sensul că l-au văzut căzut pe jos şi lovit, şi speră ca poliţia să-i facă dreptate în acest caz.

Medicii legişti care l-au consultat pe Mihai Tucaliuc au stabilit că acesta prezintă contuzii cu echimoze, plagă contuză, hematom subunghial şi mobilitate anormală a unui dinte, leziuni ce s-au putut produce prin loviri cu corpuri sau mijloace contondente. Leziunile acestuia necesită, conform documentului medico-legal, 8-9 zile de îngrijiri medicale.

 

Primarul: “Mi-a băgat gheara în ochi”

Primarul din Siminicea confirmă incidentul, însă în cu totul alte condiţii.

„Am fost lovit de acest om în birou, mi-a băgat gheara în ochi, iar eu doar l-am îndepărtat de mine, în nici un caz nu l-am lovit”, a declarat GheorgheHaliţă. Acesta spune că atunci când l-a văzut pe Mihai Tucaliuc a vrut să plece din birou, pentru a preveni un scandal, însă nu a mai apucat să o facă.

„Acest om deschide câte trei procese pe săptămână, stă mai mult la judecată decât acasă. Toată comuna ştie cine este şi că tot timpul a inventat fel de fel de poveşti”, a spus primarul.

Acesta şi-a scos la rândul său certificat medico-legal privind leziuni suferite în urma agresiunii din 26 noiembrie. 

 

Un dosar penal pentru lovire, altul pentru ultraj

Poliţia a confirmat incidentul şi a întocmit dosar penal pe numele ambilor.

Conform subcomisarului Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, „ambele persoane au depus plângeri penale, reclamând că au fost agresate. În aceste condiţii s-a întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de lovire şi unul pentru infracţiunea de ultraj faţă de primarul localităţii. Fiind vorba de o infracţiune de ultraj contra unui reprezentant al autorităţii publice, dosarul a fost înaintat pentru competentă soluţionare Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava”.

 

Cine este Mihai Tucaliuc

De precizat că la mijlocul lunii noiembrie, Mihai Tucaliuc, bărbatul care a reclamat că a fost bătut de primar, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, fiind acuzat că le-a făcut plângeri penale unor consăteni, pe care i-a acuzat pe nedrept de comiterea unor infracţiuni.

Unuia dintre cei reclamaţi, susţin anchetatorii, i-a fabricat o acuzaţie de tentativă de omor, susţinând că respectivul l-a lovit intenționat cu motoscuterul, încercând să îl omoare. Pentru acest caz şi pentru alte acuzaţii ar fi fost tocmiţi martori mincinoşi, astfel că Mihai Tucaliuc a fost trimis în judecată pentru două infracţiuni de denunţare calomnioasă şi o infracţiune de încercare de a determina mărturia mincinoasă.

Mihai Tucaliuc nu a recunoscut nici una dintre acuzaţiile din acest dosar. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Biroul unui primar, scena unei agresiuni între edil şi un procesoman.
 Vizualizări articol: 3265 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Biroul unui primar, scena unei agresiuni între edil şi un procesoman5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei