Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 nov 2014 - Anul XIX, nr. 255 (5764)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

În anotimpul arămiu

Toamnă de poveste, la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

În spiritul tradiţiilor promovate de Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava, elevi şi profesori ai instituţiei de învăţământ au participat la o sărbătoare a belşugului şi bogăţiilor toamnei, a culorilor ruginii ale anotimpului arămiu, a roadelor din grădinile gospodarilor, a parfumului amărui de gutui.

Şcolarii s-au pregătit să-i facă ieşirea din scena acestui an „Zânei Toamna” şi au organizat o paradă autumnală, la care şi-au dat întâlnire legume, personaje din grădina de flori sau din livada de fructe, personaje din poveştile bunicilor, gospodari în costume populare etc.

Nu au lipsit fermecătoarele zâne cu rochii lungi, vaporoase, confecţionate din frunze şi struguri, purtând coroniţe împletite din flori, ghinde şi frunze ruginii, dar şi coşuri cu roade ale pământului.

Ici, colo, buimăciţi de promovarea insistentă în media a Halloween-ului, câţiva elevi au sosit costumaţi în personaje fictive din Războiul stelelor, Spiderman, Dracula, vrăjitoare, tigri sau pisicuţe.

Alaiul toamnei a colindat holurile şcolii, însoţit de profesori şi câţiva părinţi, fiind aclamat de pe margine de colegii din celelalte clase.

Bogăţiile anotimpului au fost ilustrate şi în cadrul mai multor expoziţii în miniatură, organizate în întreaga şcoală, cu nuci, dovlecei, desene, picturi, colaje, mascote din legume şi fructe, eseuri şi poezii, lucrări ce au reuşit să îmbrace şcoala într-o atmosferă cu iz de poveste de toamnă.

Acţiunea de ieri, intitulată „Toamnă de poveste”, este o activitate dragă elevilor, după cum ei înşişi au declarat, astfel că a intrat deja în tradiţia şcolii organizarea, în fiecare an, a evenimentului.

 

Sărbătoare înainte de vacanţă

Învăţătoarea Ştefania Domunco a precizat că evenimentul a fost organizat vineri ţinând cont că aceasta a fost ultima zi înainte de vacanţă pentru copiii de la învăţământul primar.

Totodată, aceasta a mai evidenţiat că toată suflarea Şcolii Nr. 1 sărbătoreşte o „Toamnă de poveste”, şi nu Halloween-ul.

„Merită să o sărbătorim pentru că toamna aduce bucurie şi emoţie în sufletele copiilor. Vrem, totodată, să aducem în faţă şi personaje din poveşti, copiii sunt astăzi prinţi, prinţese, dovlecei, Scufiţa Roşie, Albă-ca-Zăpada, personaje din poveşti spuse de demult de bunicii noştri, dar pe care încă le povestim la clasă”, a explicat Ştefania Domunco. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toamnă de poveste, la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava.
 Vizualizări articol: 3352 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Toamnă de poveste, la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei