Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 nov 2014 - Anul XIX, nr. 255 (5764)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inițiativă

Senatoarea Steliana Miron vrea să doteze poliția cu detectoare antidrog

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatoarea liberală Steliana Vasilica Miron doreşte ca poliţiştii din România să fie dotaţi cu detectoare antidrog, aparate cu care şoferii să poată fi testaţi şi ulterior traşi la răspundere dacă se urcă la volan sub influenţa substanţelor interzise.

În acest sens, Steliana Miron a anunţat că va înainta o propunere legislativă imediat ce Senatul îşi va relua activitatea în mod normal.

„Am observat că tot mai mulţi şoferi urcă la volan după ce au consumat droguri, iar în unele cazuri cu consecințe deosebit de grave vizavi de ceilalţi participanţi la trafic. Din păcate, aceşti şoferi nu pot fi sancţionaţi, aşa cum se întâmplă, de exemplu, cu cei care conduc autovehiculele sub influenţa băuturilor alcoolice”, a declarat senatoarea liberală.

Potrivit Stelianei Miron, un experiment recent care a avut loc în România, cu detectoare antidrog împrumutate de la poliţiştii englezi, s-a soldat cu concluzii îngrijorătoare vizavi de numărul mare de şoferi care erau sub influenţa substanţelor incluse în categoria drogurilor.

„Pentru ca aceste detectoare antidrog să poată fi folosite eficient este nevoie şi de modificarea Codului Rutier, prin care şoferii să fie obligaţi să sufle în aparate pentru a se constata dacă au încălcat sau nu legislaţia”, a explicat Steliana Miron.

Senatoarea care reprezintă zona de munte a judeţului Suceava a adăugat că intenţionează să organizeze şi o masă rotundă pe această temă, la dezbateri urmând să fie invitaţi toţi cei implicaţi în combaterea acestui fenomen.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatoarea Steliana Miron vrea să doteze poliția cu detectoare antidrog.
 Vizualizări articol: 2065 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatoarea Steliana Miron vrea să doteze poliția cu detectoare antidrog0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei