Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 nov 2014 - Anul XIX, nr. 255 (5764)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Mircea Radu IACOBAN

Mircea Radu IACOBAN


Să vezi și să nu crezi!

Nimic electoral!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ce-i liniștea asta? A, e zi de post în campania electorală, un soi de zi de odihnă... Răgazul va fi folosit pentru curățarea și încărcarea tunurilor ce or să bubuie în turul al doilea, hai la lupta cea mare!

Cât despre evenimentele ce urmează să suplinească marea absență contondentă din acest weekend, nici o grijă: avem de toate. Prima bombă: a dispărut alunița lui cutare. Unde-i, că deloc nu-i lucru curat! În filmările de tinerețe, respectivul apare cu o aluniță pe bărbie. Ei bine, iată că nu-i și nu-i! Dar, de fapt, nici n-ar trebui să ne mire, la câte s-au furat în țara asta... Reține atenția, desigur, și declarația Andreei Marin: „Sufletul meu avea o problemă și corpul meu n-o mai putea suporta. Atunci, am ajuns în Turcia.” Iată ce rezolvare simplă, gen oul lui Columb! Oarecum mai complicată este situația lui Naomi, care intenționează să-și facă operație pentru schimbarea sexului. Deocamdată, este măturător de stradă în Elveția: nu-i chiar de compătimit - șase ore de muncă pe zi, 4.900 de euro leafa pe lună; în România, de-ar deveni academician, tot n-ar primi-o în veci de veci! Mutu va divorța de Consuelo (băiatul ăsta nu și-a luat niciodată viața în serios!), Oana Sârbu, fosta iubită a ofițerului superior Turcescu, anunță trecerea la meditația Zen, noua pasiune a Nicoletei Luciu este dansul din buric, Daniela Gyorfi s-a împăcat (în sfârșit!) cu Liviu Guță, Iulia Vântur arată mai sexi ca niciodată, Catanga amână luna de miere din pricina silicoanelor... cum se vede, evenimente de primă mână, nu-ncape strop de plictis! Iar dacă mai adăugăm și oribilul clip porcos și scârbos pe care Mihai Bendeac l-a postat pe internet spre a-l dedica unei candidate (de fapt, tuturor), constatăm că evantaiul întâmplărilor românești pre-votare este generos și poate răspunde tuturor așteptărilor.

Cât despre vot în sine: probabil că ați urmărit filmările dintr-un sat teleormănean în care intervievații habar n-aveau cum se numește țara în care viețuiesc și ai cărei cetățeni sunt. Fiecare dintre aceste specimene de Neanderthal târziu are dreptul la un vot – ca și mine, ca și tine, ceea ce validează încă o dată amara constatare potrivit căreia „democrația este cel mai prost sistem, dar altul mai bun nu-i.” Aș întreba BEC-ul (dar, oricum, e prea târziu) ce face analfabetul ajuns în cabină și-n fața buletinului de vot cu nu știu câte file? Să-l însoțească cineva care să-l dumirească e interzis, de-l lași singur, n-are cum să se descurce. Atunci?

Cât despre punctul principal din caietul de sală al distracției cotidiene, arestările și interogările celor care au prădat crâncen statul român, sper că azi nu vom fi privați, doar, nu-i așa, n-au nici o legătură cu alegerile și nu intră în sfera de interdicție a legii. Trebuie însă să spunem, cu tristețe, că povestea în sine ne amintește o „zicere” cinică și amară: „O revoluție este întotdeauna începută de naivi, continuată de intriganți și exploatată de escroci”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nimic electoral!.
 Vizualizări articol: FLOOD/SPAM | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.38/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 8 voturi
Nimic electoral!4.458

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei