Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 nov 2014 - Anul XIX, nr. 255 (5764)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Poliţiştii din Câmpulung Moldovenesc crapă lemne în curtea unităţii pentru a se încălzi la iarnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii de la Câmpulung Moldovenesc lucrează de săptămâna trecută, prin rotaţie, funcţie de timp şi de disponibilitate, la tăiat şi depozitat lemne. Nu fac asta acasă, ci în curtea unităţii de poliţie, pentru a avea ce pune pe foc în sobele din birourile Poliţiei. Nu este deloc o glumă, ci pura realitate pentru poliţiştii de la Câmpulung Moldovenesc. La Poliţia Municipală din Câmpulung Moldovenesc sunt în jur de zece sobe, toate vechi, iar sediul subdimensionat are o mulţime de spaţii, în special holuri, neîncălzite. Aceasta este realitatea la zi, cu atât mai frustrantă în condiţiile în care sunt opt ani de zile de când s-au investit bani într-un sediu nou, lăsat acum în paragină.

 

Lipsuri din toate părţile 

Reprezentanţii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) Suceava au transmis nemulţumirile colegilor de la Câmpulung Moldovenesc. Chiar dacă aceştia s-au obişnuit cu situaţia şi s-au învăţat să nu se mai plângă de munca depusă la tăiat lemne, totuşi nu pot accepta ca o situaţie anormală să devină normalitate.

Agentul-şef Vasile Grumăzescu, liderul SNAP Suceava, a declarat:

“Nu există buget pentru tăiat, crăpat sau depozitat lemne, poliţiştii trebuie să facă muncă voluntară dacă vor să se încălzească, iar aceasta este doar una dintre probleme. Banii pentru activităţi administrative şi pentru personal auxiliar aproape că nu există, avem Poliţii orăşeneşti mari care nu au nici măcar o femeie de serviciu. Este cazul Poliţiilor de la Siret, Gura Humorului sau Dolhasca”.

El a mai subliniat că toaleta „în fundul curţii” continuă să fie o realitate şi la structuri mari de poliţie. Cel mai bun exemplu este Poliţia oraşului Dolhasca, care are un sediu foarte vechi, degradat, fără apă curentă şi cu o budă la câţiva metri de clădire.

 

Sediul nou nu poate fi folosit, iar în sediul vechi nu se pot face investiţii

Revenind la situaţia de la Poliţia municipiului Câmpulung Moldovenesc, una din cele mai mari structuri de poliţie din judeţ, nemulţumirea şi frustrarea este cu mult mai mare, având în vedere că sediul nou nu poate fi folosit, iar la cel vechi nu se pune problema de o investiţie într-o centrală, tocmai pentru că s-au investit bani într-un sediu nou. Astfel, poliţiştii sunt nevoiţi să lucreze la prima oră a dimineţii în frig, până se încălzesc sobele, şi cu un confort termic scăzut pe întreg parcursul zilei, în condiţiile în care o parte din spaţii nu sunt încălzite deloc.

Acum opt ani de zile, în 2006, au fost semnate actele de vânzare-cumpărare prin care Ministerul Afacerilor Interne a plătit 2,6 milioane de lei pentru ceea ce urma să fie în scurt timp noul sediul al Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc. Din ancheta procurorilor DNA a rezultat că sediul a fost achiziţionat la un preţ supraevaluat, iar mai multe persoane au fost trimise în judecată, printre care şi fostul inspector şef al poliţiei judeţene, comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ. Până la finalizarea definitivă a anchetei investiţia în noul sediu a rămas blocată.

 

Poziţie IPJ Suceava: Bani pentru lemne, nu şi pentru tăiat şi depozitat

Subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, a transmis că din fondurile primite de la nivel ministerial se va asigura necesarul de lemn la toate unităţile de poliţie care folosesc această sursă de încălzire, însă pentru operaţiuni de tăiere a lemnului sau depozitare nu a existat niciodată buget. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii din Câmpulung Moldovenesc crapă lemne în curtea unităţii pentru a se încălzi la iarnă.
 Vizualizări articol: 4134 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Poliţiştii din Câmpulung Moldovenesc crapă lemne în curtea unităţii pentru a se încălzi la iarnă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Varianta castigatoare ! trimis de
( 1 nov 2014, 11:15:14
Daca doriti sa scapati de aceasta corvoada aplicati varianta ,, TARICEANU'' . Veti fi multumiti de rezultat.
2.   Super ok. trimis de
( 1 nov 2014, 13:38:26
Nu vă mai trebuie sală de sport,faceţi antrenamente de serviciu'.
Bine-ar fi să"spargă"lemne pe la şcoli,licee ba chiar la deţinuţi.
Adică deţinutul să joace table la căldură iar plotoneru' să dea cu cazmaua.În România totu-i posibil.
3.   PROFESIOALISM trimis de
( 1 nov 2014, 15:32:29
SE VEDE DUPA CUM SUNT CRAPATE LEMNELE CA IN TIMP AU DEVENIT PROFESIONISTI.PANA SE VA REZOLVA CU PROCESUL,PROBABIL VOR IESI LA PENSIE,UNII PROBABIL VOR MAI CRAPA SI PE OAMENI PE ACASA,SA NU-SI ,,IASA DIN MANA''.
PROBLEMA E ALTA,SA NU APARA VREUN MOSTENITOR,CRE SA REVENDICE SI ACEST SEDIU SI SA-I MAI VEDEM IN CORTURI DE CAMPANIE,IN LUNCA MOLDOVEI.
BINE CA AU TOTUSI LEMNE,NOI CUNOASTEM UN INVESTITOR ,,LATINO''STRAIN,CARE LA FD.MOLD. A DISTRUS PESTE 50ML DEGARD SI A TAIAT SI NISTE COPCI DIN CURTEA CASEI PAROHIALE CA SA SE INCALZEASCA IARNA TRECUTA.
IARNA ACEASTA PROBABIL VA,,ACCESA''GARDURILE VECINILOR,UNII AU MUTAT COTETELE CU TOT CU CAINI IN APROPIEREA VECINULUI.INSA ACESTA CONTINUA SA-SI LAUDE PROTECTORUL IN CARCIUMA:
,,SENIOR GARAXONI,BAET BUNA,POATE SA FACI CU EL,TREABA MARE,MULTA SI

DEGRABA''.NA,POFTIM!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei