Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 nov 2014 - Anul XIX, nr. 255 (5764)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Rezultate parţiale

Ponta a câştigat judeţul, iar Iohannis în municipiul Suceava şi în localităţi cu primari care au trecut la PSD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul PSD la funcţia de preşedinte al României, Victor Ponta, a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale din judeţul Suceava, însă a pierdut în faţa candidatului ACL, Klaus Iohannis, în mai multe localităţi importante. Potrivit numărătorii paralele a voturilor anunţată de PSD, după centralizarea prin SMS a datelor din 60% din secţiile de votare din judeţ, Victor Ponta înregistra 42% din sufragii, în timp ce Klaus Iohannis a fost votat de 31% dintre alegătorii suceveni.

De remarcat este faptul că cea mai importantă victorie obţinută de Klaus Iohannis a fost înregistrată în municipiul Suceava. Rezultatele neoficiale arată că Iohannis a câştigat municipiul reşedinţă de judeţ, obţinând 17.852 de voturi (38,38%), în timp ce Victor Ponta a obţinut 16.490 de voturi (35,45%). Pe următoarele locuri s-au clasat Călin Popescu Tăriceanu – 4.238 voturi (9,11%), Elena Udrea – 3.094 de voturi (6,65%)şi Monica Macovei – 2.269 voturi (4,88%).

În municipiul Rădăuţi, câştigător a fost tot Klaus Iohannis, cu 36,23%, urmat de Victor Ponta, cu 34,67%, Călin Popescu Tăriceanu - 7,88%, Elena Udrea - 6,57% şi Monica Macovei - 3,91%. Diferenţa între primii doi candidaţi a fost de 76 de voturi.

Victor Ponta a câştigat detaşat în municipiul Fălticeni, cu 6.978 de voturi (53,11%), urmat de Iohannis – 3.220 voturi (24,51%), Tăriceanu – 631 de voturi (4,8%) şi Elena Udrea – 613 de voturi (4,67%). De altfel, liderul PSD a obţinut victorii categorice în majoritatea localităţilor din zona Fălticeni, printre acestea numărându-se şi oraşul Liteni, condus de primar PDL.

La Dolhasca diferenţa dintre primii doi clasaţi a fost foarte mare. Astfel, candidatul PSD a avut 64% din voturi, în timp ce candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obţinut doar 17%. La mare distanţă, cu 0,06% şi 0,04% au fost Dan Diaconescu şi Elena Udrea.

La Solca, pentru Victor Ponta au fost 42% dintre voturile valabil exprimate, iar pentru Klaus Iohannis 33%.

La miezul nopţii, după finalizarea numărătorii voturilor la Salcea, între Victor Ponta şi Klaus Iohannis diferenţa a fost de 230 de voturi. Pentru Victor Ponta au fost 1.330 de voturi valabil exprimate, în timp ce pentru Iohannis s-au înregistrat 1.100 de voturi.

Pe de altă parte, trebuie spus că Iohannis a obţinut victorii în unele localităţi în care primarii au trecut recent la PSD, plecând din PDL sau PNL, cum ar fi Frasin şi Marginea.

Candidatul PMP pentru funcţia de preşedinte, Elena Udrea, a câştigat alegerile în comuna Vatra Moldoviţei.

Vă prezentăm în continuare rezultatele parţiale din localităţile unde au fost finalizate numărătorile paralele ale voturilor:

Siret : Victor Ponta - 40,88%, Klaus Iohannis - 25,28, Călin Popescu Tăriceanu -15,04%, Corneliu Vadim Tudor - 4,85%, Elena Udrea - 3,66%, Dan Diaconescu - 2,48%, Monica Macovei 1,81%;

Vatra Dornei: Victor Ponta – 36,57%, Iohannis – 34,9%, Udrea – 6,21%, Tăriceanu – 6,40%, MonicaMacovei – 3,32%;

Câmpulung Moldovenesc – a câştigat Klaus Iohannis;

Gura Humorului - Ponta 32,5%, Iohannis 28,5%, Tăriceanu 18,5%;


Vicovu de Sus: Ponta - 51%, Iohannis – 30,6%;

Milişăuţi: Iohannis – 652 de voturi, Ponta – 637 de voturi;

Broşteni - Victor Ponta a câştigat în faţa lui Klaus Iohannis;

Adâncata: Klaus Iohannis – 751 de voturi, Victor Ponta – 689 de voturi

Dumbrăveni: Ponta – 40,80%, Iohannis – 26,70%, Tăriceanu – 11,52%;

Marginea:Iohannis – 42%, Ponta – 33 %;

Cacica: Victor Ponta – 779 de voturi, Iohannis – 671 de voturi;

Victor Ponta a mai câştigat alegerile în localităţile Ostra, Stulpicani, Capu Câmpului, Crucea şi Pătrăuţi.

Klaus Iohannis s-a clasat pe primul loc şi în Moldoviţa, Sadova, Pojorâta, Mănăstirea Humorului, Vama, Frasin, Cajvana, Moara, Bosanci, Ipoteşti, Botoşana, Dărmăneşti sau Şcheia. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta a câştigat judeţul, iar Iohannis în municipiul Suceava şi în localităţi cu primari care au trecut la PSD.
 Vizualizări articol: 3888 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 6 voturi
Ponta a câştigat judeţul, iar Iohannis în municipiul Suceava şi în localităţi cu primari care au trecut la PSD2.556

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari sucevenilor trimis de
( 3 nov 2014, 06:56:56
In primul rand vreau sa-i felicit pe concetatenii mei din orasul Suceava.Au dovedit ca sunt inteligenti,informati,patrioti inteles ca nu poti lasa aceasta tara pe mainile celui mai corupt partid din istoria Romaniei.Va dati seama ce s-ar intampla daca PSD ar avea ABSOLUT TOTUL.si presedentia,si guvernul,si parlamentul.Daca toata tara ar ajunge pe mana unui partid in care jumatate din Biroul de conducere este urmarit penal.Pe mana unui partid care in curand va tine Congresul la Jilava.Sucevenii au inteles perfect realitatile si nu au tinut cont nici de indemnurile liberalului Lungu devenit brusc comunist,nici nu au fost influientati de tonele de mizerii aruncate de Antena 3 si Romania TV asupra lui Iohaniis.In ca o data felicitari,spre o Romanie democratica si europeana.
2.   Incercare de fraudare a alegerilor trimis de
( 3 nov 2014, 07:01:57
Sute de membri ai birourilor secţiilor de votare din judeţul Suceava au fost înlocuiţi, după ce PDL a sesizat că în cele 553 de secţii reprezentanţii PSD sunt aceiaşi cu cei ai PAS, PER sau Prodemo, iar acolo unde nu se va putea face înlocuirea secţiile vor funcţiona cu mai puţini membri.
“E vorba de cel puţin 553 de membri ai birourilor secţiilor de votare pentru că în fiecare secţie de votare a fost depistată cel puţin o dublură. Sunt secţii în care acelaşi reprezentant al PSD este înscris ca reprezentant al PAS, PER şi Prodemo”, a explicat Harşovschi.“Am avut informaţii pe parcursul ultimelor zile că PSD pregăteşte o fraudă de proporţii, dar nu mi-am imaginat că vom avea şi dovada scrisă”, a spus deputatul PDL Ioan Balan.“Avem procesele-verbale de învestire a birourile secţiilor de votare unde membrul propus de PSD apare cu nume, date de identificare şi număr de telefon în acelaşi timp şi reprezentant a două, trei sau patru partide. Situaţia aceasta ne formează convingerea că este o acţiune premeditată de fraudare a alegerilor”, a spus Ioan Bălan.
3.   Mizerii marca PSD trimis de
( 3 nov 2014, 07:09:08
DIASPORA Încă de dimineață, de la Paris, Bonn, Bruxelles, Roma, Stockholm, Munchen și din alte orașe din lume au început să curgă relatările despre cozile cu sute de persoane care așteaptă să voteze. Organizarea votului în diaspora sunt eșec total, care, de altfel, a și fost anticipat. În unele locuri se stă și câte 2-3 ore la coadă. De vină sunt numărul mic de secții, numărul mic de persoane în secții, formularele care trebuie completate pentru a nu mai vorbi lipsa posibilității votului prin corespondență. Nu e greu de anticipat, după huiduielile primite la Torino și Madrid în mod direct, și, prin mandatari, de la Paris, de către Victor Ponta, de ce această organizare a fost deliberat defectuoasă. Iar efectul demobilizării vizează, în special, turul al II-lea.
STUDENTII Aici vorbim de București,dar si de Cluj unde aceleași formulare pe care trebuie completate de cei care votează în altă localitate decât cea de reședință au fost epuizate. Evident, că s-au epuizat în secțiile de votare din zonele complexelor studențești. Că Ponta nu se bazează pe electoratul urban tânăr și educat nu e o noutate.
OBSERVATORII VOLUNTARI Grație unei mobilizări fără precedent în ultimii 10-15 ani cel puțin, câteva sute de observatori voluntari s-au acreditat și și-au ales secțiile cele mai problematice de la precedentele runde de alegeri, prin Teleorman și Olt, îndeosebi. Acești observatori le-au stat în gât președinților secțiilor de votare încă de dimineață . Cu buna sau cu forța au încercat să scape de ei.
4.   Colosul corupt PSD cu picioare de lut s-a prabusit trimis de
( 3 nov 2014, 07:37:08
Iar au iesit primele judetele Ilfov,Olt,Teleorman.Atat ca procent de vot,atat in privinta listelor suplimentare,atat in privinta cererii de urne mobile.Sper ca DNA a fost cu ochii pe ei.Prin organizarea defectuoasa a alegerilor de PSD nu s-a asigurat dreptul constitutional de vot al cetateanului.Prefectul Bucuresti trebuie demisionat pentru ca nu a asigurat formularele speciale de vot in centrele studentesti si la Gara de Nord.Actorul ratat Bogdan Stanoevici ministru cu diaspora,ministrul de externe Titus Corlatean,premierul Ponta ar trebui sa-si dea demisia si sa se organizeze alte alegeri de un nou guvern.Sigur ca nu se va intampla acest lucru.Ramanea RUSINEA imensa de a fi aratati cu degetul de Europa.Este prima data in istoria alegerilor intr-o tara UE CAND CETATENII NU POT VOTADar acest lucru are si o latura buna.In turul doi va fi o mobilizare extraordinata a romanilor din diaspora.Si sigur nu vor vota cu Ponta.Va fi o mObilizare extraordinara si a rudelor din tara,care nu vor vota cu Ponta.
5.   Victor Ponta presedinte trimis de
( 3 nov 2014, 07:54:41
Domnul Ponta ar putea iesi presedinte.Se pare ca in Coreea de Nord a castigat alegerile.Din cinci romani aflati in aceasta tara,trei au votat cu Ponta si doi cu iohannis.
6.   Premiere mondiale trimis de
( 3 nov 2014, 08:04:42
PSD a inaugurat epoca premierelor mondiale.
E prima data cand in UE cetatenii nu pot sa-si exercite dreptul la vot.
E prima data cand la ora 21 nu apare un candidat la presedentie inconjurat de suporteri la declaratii.Domnul Ponta a parut de-abia dupa o ora.Presupunem ca nu s-a simtit bine si l-a trimis pe Dragnea care era cam palid si incoerent.Dragnea mi-a adus aminte de filmul Pulp Fiction si de Harvey Keitel "The Wolf",cel care curata locul.
Domnul Ponta a aparut de-abia dupa o ora .
7.   Comentariu trimis de
( 3 nov 2014, 22:48:17
Bravo Bucovina.Deazastru petru cei doi baroni de Suceava.cum care baroni??????????flutur si balan,doar nu incompetentul de baisanu.................

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei