Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 nov 2014 - Anul XIX, nr. 255 (5764)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Direcţia Silvică Suceava

Aproape 460.000 de mc de masă lemnoasă, scoşi la vânzare în cadrul marii licitaţii de toamnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În mai puţin de patru săptămâni, în zilele de 26 şi 27 noiembrie, la Direcţia Silvică Suceava se va desfăşura principala licitaţie de atribuire în exploatare a masei lemnoase, către agenţii economici, pentru anul 2015.

Marea licitaţie de toamnă, cum este cunoscută aceasta printre silvicultori şi agenţi economici, va oferi spre valorificare un volum de 459.777 mc de masă lemnoasă pe picior, destinată producţiei anului 2015.

Comparativ cu anul 2014, volumul de masă lemnoasă pe picior oferit agenţilor economici pentru anul 2015 este mai mare cu 77.000 mc. Măsura a fost luată ca urmare a numeroaselor solicitări venite din partea agenţilor economici, care, odată cu introducerea noilor măsuri de prevenire a tăierilor ilegale, nu pot obţine documente cu regim special, pentru valorificarea masei lemnoase, dacă nu au şi contracte de exploatare, încheiate cu direcţiile silvice de stat sau cu ocoale silvice private.

„Pentru ca tăierile de masă lemnoasă să nu fie mai mari anul viitor decât anul acesta, cei 77.000 mc de masă lemnoasă pe picior scoşi la licitaţie luna aceasta vor fi diminuaţi din cota de masă lemnoasă pe care o vom valorifica în 2015 la drum auto” a precizat şeful Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu.

 Preselecţia persoanelor juridice care intenţionează să participe la licitaţie se va desfăşura la în zilele de 17, 18 şi 19 noiembrie 2014, conform anunţului publicat în presa locală, cât şi pe site-ul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva (www.rosilva.ro).

Direcţia Silvică Suceava administrează 62% din suprafaţa fondului forestier al judeţului, adică aproximativ 274.000 ha, diferenţa până la 344.000 ha fiind administrată de către alte structuri silvice private.

Conform prevederilor amenajamentelor silvice, care reprezintă modul de administrare a pădurilor, volumul de masă lemnoasă ce se poate recolta anual din pădurile administrate de Direcţia Silvică Suceava este de 1.340 mii metri cubi.

„Pentru anul 2015 ne-am propus să recoltăm un volum mai mic decât posibilitatea de recoltare a pădurilor, respectiv un volum de 1.300 mii mc, asigurând astfel un volum care se constituie ca rezervă în eventualitatea apariţiei unor calamităţi naturale.  Volumul posibil de recoltat, raportat la suprafaţa administrată de Direcţia Silvică Suceava, reprezintă aproximativ 4,5 mc/an/ha, mult mai mic decât creşterea curentă pe hectar a pădurilor sucevene (cca. 7,5-8 mc/an/ha), asigurând astfel o acumulare anuală de biomasă, care va determina în perspectivă o gestionare durabilă a pădurilor”, a explicat şeful silvicultorilor suceveni, Sorin Ciobanu.

Practic, este vorba de o exploatare responsabilă a principalei bogăţii naturale a judeţului, „aurul verde”, astfel încât suprafeţele împădurite să nu scadă, ba chiar să crească, ca urmare a acţiunilor anuale de plantare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 460.000 de mc de masă lemnoasă, scoşi la vânzare în cadrul marii licitaţii de toamnă.
 Vizualizări articol: 3280 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 460.000 de mc de masă lemnoasă, scoşi la vânzare în cadrul marii licitaţii de toamnă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Varianta salvatoare ! trimis de
( 1 nov 2014, 11:50:54
Dragi silvicultori si la fel de dragi exploatatori , daca doriti ca padurile patriei noastre sa creasca cu peste 10 m.c./ha/an va sfatuiesc sa aplicati varianta ,,TARICEANU'' si o sa aveti numai de profitat de pe urma cresteri pomenite . Aceasta varianta a fost testata mai de mult si noi batrani acestei tari putem confirma ca bugetul nostru s-a dublat pe vremea acestui experiment. Ar fi pacat ca sa incercati alte variante netestate care ar putea sa produca numai daune atat padurii cat si buzunarului propriu. Stiind ca silvicultorii si exploatatorii tin la eticheta , vor medita la propunerea facuta .
2.   RETROCEDARI,IMPROPRIETARIRI,DESPAGUBIRI... trimis de
( 1 nov 2014, 15:08:47
VINDETI,RETROCEDATI SI DEFRISATI TOT,DOAR ACESTE PADURI VA APARTIN,LE-ATI ADUS DE ACASA SAU DE PE UNDE ATI SOSIT.LA FEL SI CU ACTIVELE.
ESTE ADEVARAT CA MAI EXISTA PE ICI,PE COLO,CATE O EPISCOPIE CARE PE LANGA TIPARNITA DETINUTA,MAI ARE SI ARHIVA VECHE,MACULATURA REFOLOSIBILA VECHE,STAMPILELE VECHI,BA CHIAR SI PERSONAL VECHI,CU NUMELE,,ADITIONAL''NETRECUT IN C.I.
AVAND CELE TREBUINCIOSE DE MAI SUS,DUPA RANDUIALA,POTI GASI SI O PUZDERIE DE MOSTENITORI,PE LA MALL-URI SAU PE LA VREUN CENTRU DE AFACERI,PIERZAND TIMPUL PE ACOLO.
DACA LA TIPARNITA MAI LUCREAZA SI CATE UNUL CARE SE CREDE ,,SF. AUDITUS''SE POT FABRICA TOT FELUL DE ACTE VECHI,BINEINTELES ASTFEL DE TREBURI ,TREBUIE ATENT SUPRAVEGHEATE SI PROTEJATE DE CATRE PERSONALUL DINAINTE TRIMIS IN UNELE INSTITUTII ALE STATULUI.
A SE SPICUI DIN PRESA SUCEVEANA-,,MOSIERII SUCEVEI'',MOSTENIREA FUNDATIEI FBORB'' CAT SI LICITATIILE DIR.SILV.IN PRIVINTA UNOR ACTIVE.
CINE SUNT ACELE INTREPRINDERI MICI SI MIJLOCII CASTIGATORE LA LICITATIE???
PTR.PRETENU':
TE-AM ZARIT PRINTRE MORMINTE,PE LA 12,30!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei