Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 sep 2014 - Anul XIX, nr. 210 (5719)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Suceava

Zeci de câini prinşi în preajma şcolilor, în prima zi de acţiune a firmei care a preluat acest serviciu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Campania de prindere a câinilor vagabonzi de pe străzile Sucevei a demarat ieri din plin, angajații firmei Diasil, desemnată prin licitație să presteze acest serviciu, capturând câteva zeci de câini, majoritatea din zona unităților de învățământ.

Invitat de primarul Ion Lungu să prezinte situația capturării câinilor fără stăpân de pe străzi, directorul de Salubrizare din cadrul Primăriei Suceava, Mihai Hostiuc, a dat câteva exemple de zone în care au acționat ieri echipele de „prinzători”.

„Începând de astăzi am început acţiunea de capturare a câinilor vagabonzi, în principal în zona unităţilor de învăţământ, acționându-se pe la Şcoala Gimnazială Nr. 3, la CN <Mihai Eminescu>, CN <Spiru Haret>, Liceul Economic, școlile gimnaziale nr. 10 și nr. 11, precum și la o serie de grădiniţe. Toate unitățile de învățământ reprezintă prioritatea zeroîn campania de prindere a câinilor vagabonzi. În prima zi s-a acţionat cu două echipaje, de miercuri vor fi pe teren câte trei echipaje ”, a explicat Mihai Hostiuc, în fața reprezentanților asociațiilor de proprietari, cărora le-a solicitat sprijinul pentru o eficiență cât mai bună a acțiunilor de capturare a câinilor dintre blocuri.

 

Minim 750 de câini prinși până la finele anului

Primarul Ion Lungu a remarcat faptul că dacă totul merge cum trebuie, până la finele anului ar trebui să fie cam cu 1.000 de câini mai puțini pe străzi:

„Acest contract are o clauză cantitativă foarte importantă – dacă într-o lună de zile, operatorul asociat cu primăria nu prinde minim 250 de câini, se reziliază contractul. Teoretic, anul acesta ar trebui să fie strînşi minim 750 de câini de pe străzi. Dacă luăm majoritatea din rândul celor periculoşi, agresivi, e foarte important”.

 

Echipele de prindere a câinilor vagabonzi, întâmpinate cu ostilitate

Cele două echipe de prindere a câinilor de pe străzi au fost întâmpinate de o atitudine ostilă din partea unor iubitori de animale, care s-au opus prinderii unor câini din haitele aciuate pe lângă blocuri.

„Nu mai au aştia de la primărie ce face, decât să prindă câini? Mai bine să adune hoţii şi ţiganii de pe străzi!”, a strigat o femeie după ei, în intersecția Mărășești, după ce i-a luat la rost când au încercat să prindă un câine pe care ea îl hrănește, pe stradă, de zeceani, după spusele ei.

Alții au privit neîncrezători acțiunea demarată ieri, întrebându-se cât va ține:

„E bine că se prind câinii, era și timpul...Dar cât vor face asta? O zi, două, după care iar lasă orașul pradă haitelor”, a spus un sucevean, care se bucura că măcar zona în care locuiește are acum mai puțini câini.

Viceprimarul Ovidiu Doroftei afirmă însă că acțiunea este cât se poate de serioasă și se va desfășura nu doar anul acesta, ci și anul viitor, până când pericolul haitelor de câini de pe străzi va fi îndepărtat.

„Vom veghea asupra acestei activități zi de zi, voi merge și eu pe teren cu ei, dar nu vom alerga bezmetic în tot oraşul, dintr-o parte în alta, după cum sună telefonul. Vom aborda problema sistematic, de unde vom primi mai multe reclamaţii, de acolo vom începe. Vom lua cartier după cartier, asociaţie cu asociaţie.  Acolo unde ştim, din experienţă, că avem probleme cu unii iubitori ai animalelor, mai determinaţi, vom acţiona împreună cu Poliţia Locală”, a precizat Ovidiu Doroftei, care spune că anul trecut, cu sprijinul asociațiilor de proprietari, s-a reușit prinderea a peste 500 de câini, în doar câteva luni.

Eficiența echipelor de capturare a câinilor vagabonzi va fi mai mare începând de astăzi, când se va ieși pe teren cu trei echipe, dotate și cu pistoale cu tranchilizante.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de câini prinşi în preajma şcolilor, în prima zi de acţiune a firmei care a preluat acest serviciu.
 Vizualizări articol: 4080 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Zeci de câini prinşi în preajma şcolilor, în prima zi de acţiune a firmei care a preluat acest serviciu5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asteptam... trimis de
(10 sep 2014, 12:19:54
asteptam comentariile iubitorilor de animale (GRATIELA) sau cum drecu ii zice..
f bine...in sfarsit s-au tinut de cuvant..
toate parcurile si locurile de joaca pt copii sunt infecte iar cainii isi fac veacul si nevoile in nisip (balastru) din parcuri
2.   Dictatura minoritatii si a prostilor trimis de
(10 sep 2014, 16:03:44
Din start vreau sa felicit prinzatorii de caini ca s-au ocupat de treaba; imi plac cainii, am si eu unul, sta la tara, in lant, ii cumpar hrana, tratament, zgarda, are carnet de sanatate si eu am grija de el; daca scapa din legatoare si musca pe cineva e vina mea si platesc in consecinta (slava Domnului, n-a fost si sper sa nu fie cazul!!!).Pentru acea femeie iubitoare de caini din Intersectia Marasesti s-ar cuveni nu numai o amenda ci mai multe: una pentru ca hraneste cainii strazii, a doua pentru rasism si un bonus: o amenda pentru prostie!!!Hai sa intram in normalitatea bunului simt si a civilizatiei...
3.   Foarte bine, in sfarsit se strang cainii vagabonzi trimis de
(10 sep 2014, 23:39:45
Cand vor lua cainii din Zamca? Sunt cativa in cimitirul Armenesc de vis-a-vis de Arcadia, (stau in partea stanga mai precis), care musca si ataca vizitatorii. De asemenea spre Casa de pensii sunt cativa caini ce dau la picioarele bietilor oameni care abia merg pe jos acolo.La intrare in Piata mica, sau chiar in fata la Piata mare misuna caini mizerabili, plini de boli si microbi.
4.   Inceput promitator.... trimis de
(11 sep 2014, 08:58:25
Va asteptam in spatele blocului 101....e jale...nu se poate trece pe acolo din cauza cainilor

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei