Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 sep 2014 - Anul XIX, nr. 210 (5719)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Pasiune

Trei suceveni, colecţionari de Dacia 1300 şi Dacia 1100, au participat la primul raliu retro din Chişinău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei suceveni, colecţionari de modele de Dacia retro, au participat, la finele săptămânii trecute, la primul raliu internaţional de automobile retro organizat în capitala Republicii Moldova, la Chişinău.

Dănuţ Crainiciuc, cunoscut ca cel mai mare colecţionar de Dacii 1300 din ţară, mai tânărul coleg de pasiune Andrei Iacob, ambii din municipiul Suceava, şi fălticeneanul Iulian Todirică au fost reprezentanții Retro Mobil Club România din Suceava la evenimentul din Republica Moldova.

Dănuţ Crainiciuc a condus una din Daciile 1300 din colecţie, cea fabricată în 1970, Andrei Iacob s-a aflat la volanul unei Dacii 1300 din 1971, iar Iulian Todirică şi-a condus autoturismul Dacia 1100, model 1970.

Cei trei s-au deplasat la volanul celor trei maşini până la Vaslui, unde au participat la o expoziţie pe platoul din faţa Prefecturii locale, iar apoi au plecat, într-o coloană de peste 40 de maşini retro din toată ţara, cu antemergător, spre Republica Moldova.

„Un echipaj de poliţie ne-a însoţit până la Chişinău, am parcurs în total în jur de 1.000 de kilometri, a fost o experienţă deosebită, ne-am întâlnit pentru prima dată cu pasionaţi de automobile retro din Republica Moldova şi chiar cu câţiva din Ucraina. Şi eu şi colegul de la Fălticeni ne-am simţit mândri că ni s-a spus că suntem <capii familiei> la modele Dacia 1100 şi Dacia 1300”, a declarat Dănuţ Crainiciuc.

La evenimentul de la Chişinău au participat colecţionari de maşini retro fabricate în intervalul 1931-1984. Sucevenii s-au arătat impresionaţi de modele de Volga în stare impecabilă, de un BMW seria III transformat în Volga, de maşini Citroen ori Jaguar şi de un automobil Dodge fabricat în 1931. Colecţionarii au participat la o paradă prin oraş, după care maşinile au fost expuse în centrul capitalei.

Raliul internaţional de automobile retro a fost organizat de Agenţia Turismului din Moldova, în principal pentru promovarea turismului auto. De asemenea, evenimentul a urmărit şi promovarea colectării maşinilor vechi, care au dispărut aproape în totalitate de pe şosele. Imensa lor majoritate au ajuns la fier vechi, foarte puţine dintre ele fiind salvate de colecţionari.

Suceveanul Dănuţ Crainiciuc are în momentul de faţă o colecţie de şase Dacii 1300, în timp ce fălticeneanul Iulian Todirică deţine un Fiat 850, o Dacia 1100 şi un VW „Broscuţă”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei suceveni, colecţionari de Dacia 1300 şi Dacia 1100, au participat la primul raliu retro din Chişinău.
 Vizualizări articol: 2184 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei suceveni, colecţionari de Dacia 1300 şi Dacia 1100, au participat la primul raliu retro din Chişinău0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei