Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 sep 2014 - Anul XIX, nr. 210 (5719)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cronică neagră

15 oameni au murit în accidente, într-o lună de coşmar pe străzile Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Luna august a acestui an a fost una cu adevărat neagră pe şoselele judeţului. O analiză realizată de Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava arată că în acest interval de timp au avut loc 30 de accidente grave, soldate cu 26 de răniţi grav şi cu nu mai puţin de 15 morţi. Prin comparaţie, în august 2013 s-au înregistrat mai multe accidente grave, 38, însă acestea s-au soldat cu zece morţi. De altfel, în fiecare an, luna august este cea în care au loc cele mai multe accidente grave. Practic, în luna august a acestui an, la fiecare două zile un om a murit într-un accident rutier.

 

Creştere explozivă a numărului de accidente cu morţi din cauza depășirilor 

Comisarul Petrică Jucan, şeful Serviciului Rutier Suceava, s-a arătat îngrijorat de creşterea explozivă a numărului de tragedii produse din cauza depăşirilor neregulamentare.

„Am realizat o analiză de la începutul anului şi până la mijlocul lunii august şi am constatat că din cauza depăşirilor neregulamentare s-au înregistrat zece accidente grave, soldate cu şapte persoane decedate. Prin comparaţie, anul trecut nu am avut nici un mort în accidente din cauza depășirilor neregulamentare”, a avertizat ofiţerul.

El a subliniat că poliţiştii au făcut tot ce a fost posibil pentru a reduce numărul de accidente, organizând în acest an, până acum, 52 de controale axate doar pe depistarea şoferilor care circulă cu viteză excesivă ori depăşesc pe linie continuă.

„În urma acţiunilor de control cu autospecialele cu radar au fost aplicate aproape 20.000 de amenzi, doar pentru depăşirea limitelor de viteză. Numai pentru depăşiri neregulamentare au fost ridicate 670 de permise de conducere, cu 90 mai multe decât anul trecut”, a exemplificat ce se întâmplă zilnic pe şosele comisarul.

O altă mare problemă în trafic o reprezintă bicicliştii. Trei dintre accidentele grave din luna august a acestui an s-au produs din vina exclusivă a acestora.

De remarcat şi faptul că în luna august a acestui an, în accidentele grave nu au mai fost implicate în majoritate maşini înmatriculate în străinătate, ale sucevenilor veniţi acasă în concedii.

 

Avem cea mai întinsă reţea de drumuri publice din ţară şi poliţişti insuficienţi

Şeful Serviciului Rutier Suceava a arătat că în judeţ reţeaua de drum public însumează 3.083,043 kilometri, fiind cea mai întinsă din România. Aici sunt incluse drumurile naţionale, drumurile judeţene, drumurile comunale şi străzile din localităţile urbane. De asemenea, avem 631 de kilometri de drum naţional, şi la acest capitol fiind tot pe primul loc în ţară. În aceste condiţii nici nu este de mirare că judeţul Suceava se află în fruntea topului naţional la capitolul accidente grave.

Numărul de poliţişti rutieri nu are cum acoperi întreaga întindere în mod eficient, a  subliniat comisarul Jucan.

„Din calculele pe care le-am făcut reiese că un echipaj rutier acoperă 56 de kilometri de drum public, asta dacă toţi ofiţerii şi subofiţerii ar fi la serviciu în acelaşi timp. Cum însă se lucrează în schimburi, rezultă că un echipaj are de acoperit peste 150 de kilometri de drum public”, a exemplificat comisarul de poliţie. El a arătat că din cei 122 de subofiţeri şi ofiţeri de poliţie rutieră de la nivel de judeţ, circa 110 au atribuţii efective de control trafic, însă din această cifră se scad cei care se află în concedii medicale sau concedii de creştere a copiilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 15 oameni au murit în accidente, într-o lună de coşmar pe străzile Sucevei.
 Vizualizări articol: 2450 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
15 oameni au murit în accidente, într-o lună de coşmar pe străzile Sucevei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Strainezii trasniti trimis de
(10 sep 2014, 22:10:35
As prefera sa revina in tara doar cei care-si viziteaza familiile, se comporta civilizat, asa cuma invatat in tara de unde vine etc. Cei care "sufera" de prea multa constrangere. acolo unde muncesc sau fura, sa ramana acolo...ori in parnai, ori in stare de arest in cocina in care stau. Altfel spus, sa se duca boi si sa ramana vaci...acolo unde s-au dus.
2.   Coment trimis de
(11 sep 2014, 07:33:19
Ioane,Ioane cum te-a civilizat occidentul cu limbajul de pe maidan.
Este un fapt real că-n luna august accidentele de circulaţie sunt mult mai multe,decât în celelalte luni ale anului.
Aglomeraţia pe şosele şi neglijenţa în trafic face ca numărul accidentelor să crească,din lipsa unor autostrăzi pentru decongestionarea circulaţiei.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei