Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 sep 2014 - Anul XIX, nr. 210 (5719)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Incompetenţă

Pfeiffer cere prelungirea acordului de săpături pentru străzi pe care le declarase finalizate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Firma care execută lucrările de reabilitare și extindere a rețelelor de apă și canalizare din municipiul Suceava și-a dat cu „stângul în dreptul”, dând dovadă de incompetență sau cel puțin neglijență.

Mai exact, firma austriacă Pfeiffer, care a câștigat licitația de executare a lucrărilor de POS Mediu pentru municipiul Suceava, a transmis luni Primăriei Suceava o adresă prin care a solicitat prelungirea acordului de săpături pentru un număr de 20 de străzi până la finele lunii noiembrie. Numai că o parte din acele străzi au fost raportate de reprezentanții aceleiași firme ca fiind finalizate, iar multe altele ca fiind în curs de finalizare, fiind chiar propuse spre predare.

„În corespondenţa de ieri am găsit o adresă, prin care se solicită prelungirea avizului de săpături până pe 24 noiembrie, pentru 20 de străzi. Dar multe dintre acestea sunt predate sau urmează să fie predate. Nu mai înţeleg nimic. Solicitarea se referă la străzi precum Veronica Micle, de care tocmai am discutat că ne va fi predată, ca fiind finalizată, strada Gării, de care ați spus că intră la asfaltare, Zefirului, pe care mai avem de turnat un  strat de asfalt, Cetăţii... ”, a spus primarul Ion Lungu, la comandamentul de ieri dimineață, de gestionare a lucrărilor de POS Mediu.

Reprezentantul firmei Pfeiffer, Cristian Munteanu, rămas să „încaseze bobârnacele” după ce dirigintele de șantier, Mihai Roșca, și-a dat demisia, nemulțumit de cum decurgeau lucrurile, s-a arătat surprins de existența acelei adrese, deși era semnată cu numele său.

„Nu am făcut eu nici o hârtie. Nu e semnătura mea. Mă interesez la firmă şi am să vă dau un răspuns”, a spus Cristian Munteanu, care, cu câteva minute înainte, tocmai raportase că s-au finalizat lucrările pe o parte din străzile menționate în adresă și că se pregătește să predea altele, unde mai este foarte puțin de lucru.

„Încurcate sunt căile Domnului!”, a exclamat Lungu, care și-a exprimat nemulțumirea și vizavi de termenul avansat pentru prelungirea avizului de săpături, întrebându-i pe constructori dacă au de gând să facă Crăciunul „în tranşee”.

„Vreau să văd mobilizare, uite că în septembrie avem vreme mai bună ca în iunie”, a spus Lungu, care i-a întrebat cum stau cu forța de muncă, dacă au adus suficientă, pentru a recupera întârzierile de 2-3 luni de zile pe care le au la lucrările de pe unele străzi.

„Văd că această hârtie nu şi-o asumă nimeni. Nu sunt de acord cu aşa ceva.

Chiar şi reprezentanţii firmei au început să dea în bâlbâială când i-am întrebat de aşa ceva. Părem neserioşi, sunt străzi care sunt raportate ca finalizate sau urmează să ne fie predate în perioada imediat următoare, pentru care ni se cere acum prelungirea avizului de săpătură. Sper să fie o hârtie încurcată de un funcţionar şi să nu aibă nici o treabă cu realitatea, pentru că aşa nu mai înţelegem nimic”, a concluzionat Lungu, care s-a declarat „bulversat” de cele petrecute.

El a insistat asupra finalizării unor străzi importante, intens circulate, precum Nicolae Iorga și Petru Rareș, dar și a străzii Mihail Sadoveanu, pe care vrea să o pregătească de asfaltare pentru primăvara anului viitor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pfeiffer cere prelungirea acordului de săpături pentru străzi pe care le declarase finalizate.
 Vizualizări articol: 2057 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Pfeiffer cere prelungirea acordului de săpături pentru străzi pe care le declarase finalizate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Incompetenta totala... trimis de
(11 sep 2014, 06:31:43
De stadiul de finalizare a drumurilor trebuia sa stie Lungu si inspectorii de specialitate din primarie,platiti cu bani multi de catre noi.Incompetenta,lenea si prostia duc la situatii jenante ca in cazul de fata.Marlania consta in faptul ca Lungu arunca pisica in curtea Pfeiffer,desi cea mai mare parte a vinei o au angajatii Primariei.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei