Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 sep 2014 - Anul XIX, nr. 205 (5714)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 4 – 10 septembrie

Campanie cu premii instant, la Shopping City Suceava

Odată cu pregătirile pentru noul an şcolar, Shopping City Suceava derulează, în perioada 1 - 15 septembrie, campania “Înapoi la şcoală!”, oferind copiilor şansa de a câştiga numeroase premii atractive. Astfel, sunt puse în joc 1.400 de premii instant, constând în puzzle-uri și jocuri creative, instrumente și ghiduri ştiinţifice, radiere multiforme din magazinul Noriel – liderul pieței de retail din domeniul jucăriilor, dar și rechizite precum: creioane colorate, caiete, penare, acuarele, care vor transforma rezolvarea temelor într-o adevărată plăcere pentru învăţăcei. Cumpărăturile de minim 100 lei pe un singur bon de casă din orice magazin din incinta Shopping City Suceava îți aduc instant unul dintre premiile puse în joc. Shopping City Suceava - mai mult shopping și distracție pentru familia ta!

 

“Festivalul Blugilor” la Shopping City Suceava

În luna septembrie, Shopping City Suceava desfăşoară „Festivalul Blugilor”, o campanie dedicată iubitorilor celui mai popular material din lume, denimul. Produsele din blug nu țin cont de vârstă, așa încât de la cei mici, până la cei mai mari, fiecare își poate compune o ținută confortabilă și în tendințe.

Magazinele din Shopping City Suceava au pregătit pentru „Festivalul Blugilor” o gamă variată de produse vestimentare din denim, atât pentru copii şi adolescenţi, cât şi pentru adulţi. Astfel, cei care vor să-şi înnoiască garderoba cu ultimele modele de blugi, jachete sau alte produse din denim pot profita de numeroase oferte prezente în centrul comercial. Shopping City Suceava – mai mult shopping și mai mulți blugi pentru familia ta!

 

Festivalul - Concurs „Umor fără frontiere în Ţara de Sus”, la Vama

Cenaclul „Nectarie” Vama - Bucovina & Riverside Cars London împreună cu Uniunea Scriitorilor Epigramişti din România, Consiliul Judeţean Suceava, Primăria şi Consiliul Local Vama şi Asociaţia de Turism Vama organizează, în intervalul 5 - 7 septembrie a.c., cea de-a III-a ediţie a Festivalului - Concurs „Umor fără frontiere în Ţara de Sus”. Programul festivalului este următorul: Vineri, 5 septembrie, în sala de conferinţe de la Pensiunea Bucovina Lodge va avea loc, la ora 19.00, un Colocviu literar umoristic şi un podium poetic cu participarea actorului emerit Dorel Vişan;

Sâmbătă, 6 septembrie, la ora 10.00, participanţii şi invitaţii vor vizita Muzeul Oului (Casa Orşivschi) din Vama, la ora 12.00, la Primăria Vama va avea loc Festivitatea de premiere a câștigătorilor Concursului de Epigramă şi Poezie Umoristică, iar la ora 14.00, la Cabana Vama, este programată masa festivă, urmată de un recital de epigramă şi poezie, dar şi de muzică populară şi uşoară.

Închiderea manifestărilor va avea loc duminică, 7 septembrie, la ora 10.00.

 

Zilele Culturii Polone

A 16-a ediţie a Zilelor Culturii Polone va debuta pe data de 4 septembrie cu vernisajul expoziţiei „Viaţa de zi cu zi a polonezilor în refugiul românesc (1939-1947)” la Muzeul de Ştiinţele Naturii. Tot joi, 4 septembrie, va începe simpozionul internaţional intitulat „Polonia şi România. Împreună-alături-aproape” şi care se va derula până vineri. Ziua de 6 septembrie este dedicată manifestării intitulate „Sărbătoarea Roadelor” (Dozynki). Aceasta se va derula la Soloneţu Nou şi va începe la ora 11.00 cu Sfânta Liturghie solemnă cu sfinţirea pâinilor şi cununilor, precum şi cu depunerea de daruri în biserica din localitate. Ulterior vor fi vizitate standurile cu roadele caracteristice nu doar comunităţii poloneze din România, ci şi altor naţionalităţi, cum ar fi români, ucraineni sau germani, dar şi ale unor regiuni din Polonia invitate la această manifestare, respectiv Malopolska, Podkarpacie şi Zakopane. „Sărbătoarea Roadelor” se va încheia cu un picnic şi un program folcloric. La manifestările din acest an şi-au anunţat prezenţa oameni politici din Polonia, reprezentanţi ai Ambasadei Poloniei la Bucureşti, dar şi o delegaţie din Zakopane.

 

Târgul de Artă şi Antichităţi

De vineri până duminică, în perioada 5 – 7 septembrie, parterul Iulius Mall Suceava va găzdui Târgul de Artă şi Antichităţi. Iubitorii pieselor impresionante prin frumuseţea şi vechimea lor vor avea la dispoziţie nenumărate articole deosebite, ale  căror poveşti aşteaptă să fie spuse. Peste 30 de colecţionari din toate colţurile ţării îşi vor prezenta cele mai frumoase obiecte cu patina timpului: piese de mobilier, picturi, bijuterii, statuete, ceasuri, argintărie, porţelanuri, filatelie, numismatică şi alte articole preţioase.

 

Atelier de gătit pentru cei mici

Pe final de vacanţă, Iulius Mall Suceava continuă să le ofere prichindeilor motive de bucurie. Şi în acest weekend, cei mici sunt invitaţi în bucătăria Ristorante Casanova, pentru a afla din secretele artei culinare. Duminică, de la ora 13.00, copiii au prilejul de a participa gratuit la atelierul de gătit, unde vor învăţa să facă papanaşi. Alături de prietenul lor îndrăgit, clovnul Bobo, ştrengarii vor combina ingrediente, vor folosi ustensile speciale şi vor decora felurile de mâncare. Echipaţi cu şorţuri, micii bucătari îşi vor demonstra talentul în gastronomie, iar la final îşi vor servi părinţii cu preparatul făcut chiar de ei. Înscrierile la atelierul de gătit se pot face la Centrul Info Iulius Mall Suceava sau la telefon 0230/208.700.

 

Festivalul Internațional de Teatru ”Grigore Vasiliu Birlic”, la Fălticeni

Festivalul Internațional de Teatru pentru Tineret ”Grigore Vasiliu Birlic” se desfăşoară, în perioada 1-7 septembrie, la Fălticeni. Evenimentul este organizat de Asociația Fălticeni Cultural. Detalii despre festival și programul complet pot fi găsite pe https://www.facebook.com/asociatia.falticenicultural.
Vineri, 5 septembrie

 

Concert cu Pavel Stratan şi Proconsul, la Padrino

La Padrino va avea loc, începând cu ora 22:00, concertul live susţinut de Pavel Stratan şi Proconsul. Rezervări la numărul de telefon 0742 365 859.

 

La ora 23:30, Karaocke, la Oscar Wilde. Rezevări la 0751 35 05 75.

 

Sâmbătă, 6 septembrie

Piesa de teatru „Textul, înainte de toate”, la Oscar Wilde – Irish Pub & Restaurant

 

La ora 19:00, piesa de teatru „Textul, înainte de toate”, la Oscar Wilde – Irish Pub & Restaurant. Rezevări la 0751 35 05 75.  „Textul, înainte de toate” este o comedie de Doru Moţoc. Distribuţie: “Regizorul” - Sebastian Vâlcea, „Actriţa” - Raluca Grumăzescu, „Actorul”- Cristi Dionise, „Tanti Gherghina” - Claudia Drăgan,

„Titi”- Rareş Zimbran. Regia spectacolului: Mihai Lungeanu. Spectacolul se adresează tuturor categoriile de vârstă, neavând limbaj licenţios sau nuditate.

 

De la ora 23:30, la Oscar Wilde, Summer Memories. Rezevări la 0751 35 05 75.

 

Duminică, 7 septembrie

Kids City – ateliere de creație Art Craft

Shopping City Suceava organizează ateliere gratuite de creație și distracție, Kids City – Art Craft, dedicate tuturor copiilor energici și creativi, cu sprijinul Alexandria Librării din incinta centrului comercial. În fiecare duminică, începând cu ora 12:00, vor fi organizate ateliere tematice în cadrul cărora copiii vor putea să confecţioneze obiecte decorative cu accesoriile din gama special dedicată copiilor, „Art Craft”, ce se găsește exclusiv în Alexandria Librării, să coloreze şi să se distreze alături de mascota Shopping City Suceava. Duminică copiii vor putea participa la atelierul “Asia la tine acasă” în cadrul căruia vor realiza lampioane. Copiii îşi vor petrece timpul creativ şi distractiv, se vor relaxa, vor socializa şi vor putea pleca acasă cu amintiri plăcute.

 

Luni, 8 septembrie

Dublă lansare de carte, la Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”

Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” organizează luni, 8 septembrie, la ora 17:00, la Sala de Artă „Elena Greculesi”, o dublă lansare de carte a autorului Şerban Chelariu (fiul scriitorului sucevean Traian Chelariu), stabilit în SUA. Cele două volume semnate de Şerban Chelariu, „Gălbenuşul Soare” şi „Piele şi unghii”, vor fi prezentate de prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu şi Mircea Petean, directorul Editurii Limes. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava, Uniunea Scriitorilor din România, Societatea Scriitorilor Bucovineni şi Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1392 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă...0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei