Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 sep 2014 - Anul XIX, nr. 205 (5714)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ploi torenţiale

Suceveni blocaţi de inundaţii în insula grecească Thassos

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vacanţă de coşmar pentru patru familii de suceveni plecate în Grecia, în insula Thassos, în localitatea Limenaria. În noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 3.00, s-a declanşat iadul pe pământ, iar ceea ce a urmat a fost de neimaginat.

„A pornit o furtună foarte puternică, iar după aproximativ o jumătate de oră a venit viitura din munţi. Maşinile care se aflau în parcarea hotelului unde suntem cazaţi, Triada Hotel, au fost acoperite de ape. Se pare că s-a ajuns aici după ce două maşini care au fost luate de viitură au blocat un podeţ, ceea ce a dus la umflarea apelor”, a declarat Răzvan Guzu, unul dintre sucevenii aflaţi în concediu pe insula Thassos.

Împreună cu cele patru familii de suceveni sunt şi cinci copii minori, dar şi alte familii de români, din diferite oraşe ale ţării.

Cu toţii au cerut ajutorul Ambasadei României la Atena, mai ales că situaţia din insula Thassos era destul de dificilă şi ieri după-amiază.

Din cauza aluviunilor care au căzut de pe versanţi, drumurile erau greu practicabile, iar autovehiculele prinse de ape nu mai puteau fi utilizate.

„A fost îngrozitor, atât ca zgomot, cât şi ca imagine, iar când s-a luminat, dezastrul s-a văzut şi mai bine. Mulţumim celorlalţi români aflaţi aici care au sărit să ne ajute, pentru că cei de la hotel s-au comportat execrabil. Practic nu am avut cu cine vorbi ore în şir”, a povestit un alt sucevean aflat în vacanţă în insula Thassos.

Aseară, în jurul orei 18.00, pe insula lovită de inundaţii a ajuns şi Consulul României la Salonic. Acesta a discutat cu sucevenii aflaţi la ananghie şi le-a promis că va transmite problemele lor către autorităţile de la Bucureşti.

„Ni s-a promis că se va încerca acordarea unui sprijin cât mai rapid, asta însemnând două - trei zile, prin care să fim transportaţi la Bucureşti. Este vorba de 20 de persoane şi şase maşini care nu mai pornesc”, a arătat o altă persoană care a avut ghinionul de a se afla în locul nepotrivit şi în momentul nepotrivit.

În ceea ce priveşte eventualele despăgubiri pe care ar urma să le primească din partea reprezentanţilor hotelului grecesc, sucevenii au fost sfătuiţi să apeleze la justiţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceveni blocaţi de inundaţii în insula grecească Thassos.
 Vizualizări articol: 6630 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Suceveni blocaţi de inundaţii în insula grecească Thassos4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei