Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 sep 2014 - Anul XIX, nr. 205 (5714)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Drepturi băneşti

La trei luni de la recâştigarea sporului de ecran în instanţă, profesorii suceveni nu au primit nici un ban

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sindicaliştii din învăţământul sucevean susţin că Ministerul Educaţiei face din nou presiuni pentru neacordarea sporului de ecran (sporul pentru condiţii de muncă periculoase sau vătămătoare).

Cu toate că în urmă cu trei luni, câţiva membri de sindicat de la „Pro-Educaţia” Suceava şi Sindicatul Salaraţilor din Învăţământul Preuniversitar au obţinut în instanţă hotărâri judecătoreşti definitive şi executorii pentru reintroducerea acestui spor în statele de plată, până în prezent, oamenii şcolii nu au primit nici un ban.

Traian Pădureţ, liderul Sindicatului „Pro – Educaţia” Suceava, a explicat că unele unităţi şcolare din judeţ au recurs deja la unele „artificii” pentru neacordarea acestui spor. În aceste cazuri, Consiliile de Administraţie ale instituţiilor de învăţământ au decis neacordarea acestor drepturi băneşti, în condiţiile în care CA-urile şcolilor pot hotărî doar cuantumul acestui spor (maxim 15% din salariul de bază).

„Sporul poate fi acordat, cu respectarea legislaţiei în vigoare, acolo unde există  buletine de determinare prin expertizarea locurilor de muncă. Pe <surse> se aude că se fac presiuni pentru ca Direcţia de Sănătate Publică Suceava să nu mai expertizeze aceste locuri de muncă şi, implicit, să nu mai emită buletine de expertizare. Dacă acest zvon va fi pus în practică, cele două organizaţii sindicale vor acţiona în instanţă instituţiile care se vor face vinovate de nepunerea în aplicare a dispozitivului complet din sentinţe şi pentru abuz în serviciu”, a mai arătat Pădureţ.

 

Sindicaliştii vor merge până în pânzele albe pentru recuperarea sporului

Amintim că din luna iunie a anului trecut, veniturile unor angajaţi din învăţământul sucevean s-au diminuat din cauza sistării sporului pentru condiţii vătămătoare, în urma presiunilor făcute de Ministerul Educaţiei la Inspectoratul Şcolar Suceava.  Afectaţi de această măsură au fost în mod special contabilii şi secretarii şcolilor, profesorii de informatică, dar şi alţi angajaţi din educaţie care aveau buletin de expertizare. Angajaţii din învăţământ au beneficiat de acest spor până la data de 31 mai 2013. „Pro-Educaţia” Suceava şi Sindicatul Salaraţilor din Învăţământ Suceava SIP Suceava şi-au exprimat dezacordul faţă de decizia luată şi au întreprins acţiuni în instanţă, în urma cărora le-a fost dat câstig de cauză membrilor de sindicat.

Cei păgubiţi trebuiau să-şi primească  retroactiv sporul de ecran, pârâţii fiind obligaţi la plata diferenţelor de drepturi băneşti cuvenite începând cu 1 iunie 2013.
„Implicarea Ministerului Educaţiei şi a inspectoratelor şcolare este o forţare a legislaţiei în vigoare. <Pro-Educaţia>Suceava şi Sindicatul Salaraţilor din Învăţământul Preuniversitar Suceava asigură membrii de sindicat că vor face toate demersurile pentru respectarea legislaţiei în vigoare referitoare la acordarea sporului respectiv şi în continuare”, a mai transmis Pădureţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La trei luni de la recâştigarea sporului de ecran în instanţă, profesorii suceveni nu au primit nici un ban.
 Vizualizări articol: 1887 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 3 voturi
La trei luni de la recâştigarea sporului de ecran în instanţă, profesorii suceveni nu au primit nici un ban3.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 4 sep 2014, 20:32:40
De ce numai unele sindicate se bat pentru acest spor? Si la ASI (FSLI) suntem angajati care ar trebui sa beneficiem de acest spor. Cum sa te retragi de pe o sentinta judecatoreasca deja data ? Dl. Lazar sa consulte un avocat mai intai si apoi sa faca presiuni pe directori si colegi ca sa renunte la actiunile din instanta. Nici chiar PDL-ul nu ne-a cerut sa ne retragem de pe actiuninile depuse in instanta. Va veni si ziua votului d-le Lazar. Faceti mai mult rau decat bine PSD-ului pentru functia primita. Pana cand, dle Nechifor?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei