Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 sep 2014 - Anul XIX, nr. 205 (5714)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

Donţu îi cere lui Ponta să trimită Corpul de control la Termica

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu vrea ca activitatea societăţii Termica Suceava, al cărei acţionar unic este Consiliul Local, să fie verificată şi analizată de Corpul de Control al premierului. Donţu a cerut acest lucru printr-o interpelare adresată premierului Victor Ponta şi ministrului Dezvoltării regionale şi administraţiei publice, Liviu Dragnea. Parlamentarul social-democrat a arătat că de-a lungul timpului Termica a început să se confrunte cu tot mai multe probleme de funcţionare din cauza managementului defectuos, asigurării combustibililor necesari de pe piaţa externă, a pierderilor înregistrate pe traseul de transport şi distribuţie, a creşterii preţului la gigacalorie, a nepreluării energiei electrice produse în sistemul energetic naţional şi chiar a neasigurării în termen a subvenţiilor de la Consiliul Local. Toate acestea, a spus Donţu, au dus la intrarea societăţii în insolvenţă şi construirea unei noi firme de producere şi furnizare a agentului termic pe biomasă, transportul şi distribuţia rămânând în continuare în sarcina Termica.

„O parte dintre creditori, o parte din administratorii judiciari susţinuţi de o componentă a managementul societăţii au constituit un grup, care, prin aprobarea unui plan de reorganizare destinat unor grupuri de interese, vor să modifice ordinea de preferinţă a creanţelor stabilită de Tabloul Creditorilor, prin procedura dării în plată a staţiei de 110 KV absolut necesară pentru dezvoltarea de investiţii în zonă şi a altor bunuri, unele suspecte de a fi domeniu public, şi să lase statul român lipsit de circa 325 de miliarde de lei vechi, cât i s-ar fi cuvenit dacă ordinea de preferinţă din tablou ar fi fost respectată. Întrucât municipiul Suceava nu este parte a acestui dosar de insolvenţă, iar Agenţia Rezervelor Statului, cu o creanţă de 157 miliarde de lei vechi, nu a contestat Planul de Reorganizare, se impune clarificarea situaţiei prin intervenţia Corpului de control al primului-ministru, pentru că suntem în faţa insolvenţei unei societăţi cu capital public în care drepturile statului român nu sunt apărate de nimeni”, a explicat Donţu.

 

Senatorul Donţu susţine preluarea transportului şi distribuţiei energiei termice ca serviciu în cadrul Primăriei Suceava

În acest grup, a precizat senatorul PSD de Suceava, a intervenit recent şi Autoritatea Naţională de Reglementare în Servicii Comunitare (ANRSC) instituție subordonată Ministerului Dezvoltării Regionale, care comunică Primăriei Suceava printr-o adresă că trebuie să suspende licitaţia de transport şi distribuţie a energiei termice deoarece, în cauză, s-a aprobat un plan de reorganizare ce presupune continuarea activităţii sub supravegherea Administratorului judiciar. „Acest plan de reorganizare prevede că statul român, prin diverse entităţi juridice, urmează să nu se îndestuleze cu circa 325 de miliarde de lei vechi pentru a face loc unor creditori chirografari care prin procedura dării în plată vor să modifice tabloul creanţelor prevăzut de lege. De altfel, planul de reorganizare este un fals ce nu poate fi dus la bun sfârşit deoarece această societate a renunţat la serviciul public de transport si distribuţie a agentului termic, încă din anul 2013, printr-o notificare adresată Consiliului Local Suceava”, a spus Donţu.

Prin această interpelare, Ovidiu Donţu a cerut să se analizeze şi demiterea directorului ANRSC. În opinia lui Donţu, se impune deblocarea angajărilor în primării şi preluarea transportului şi distribuţiei energiei termice ca serviciu în cadrul Primăriei Suceava. În acest sens el a cerut Guvernului bugetarea unor sume pentru plăţile compensatorii în urma  reorganizării  acestui serviciu public.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donţu îi cere lui Ponta să trimită Corpul de control la Termica.
 Vizualizări articol: 1675 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Donţu îi cere lui Ponta să trimită Corpul de control la Termica0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Este corect si asteptam rezolvarea cit mai repede! trimis de
( 4 sep 2014, 12:28:32
Interesele sunt pe fata, in vazul tuturor!
1.1  RE: Este corect si asteptam rezolvarea cit mai repede! trimis de
( 4 sep 2014, 12:34:28
A venit in sfirsit momentul în care am putea spera la o oarecare eradicare a coruptiei. Sa credem că jaful, ticăloşia, miciuna şi corupţia, emblema ultimilor 24 de ani, vor deveni în sfârşit falimentare!? Mai putem crede?...
2.   Termica in colaps trimis de
( 4 sep 2014, 18:20:36
Termica s-a confruntat dupa 90 cu trei probleme : pretul ridicat de producere al gigacaloriei/pierderile mari pe retelele de transport si distributie/neincasarea de la populatie a energiei livrate.În primul mandat Ion Lungu a accesat fonduri pentru reabilitarea reţelelor de distribuţie şi a punctelor termice . Aproape 40% din infrastructura de transport şi distribuţie a fost reabilitată. In al doilea mandat, cel portocaliu, Ion Lungu s-a bucurat de o super majoritate (2/3 dintre consilieri erau pedelişti). A fost perioada în care „s-au pus bazele” situaţiei de acum. Primăria nu a plătit în mod sistematic subvenţia. Termica a fost silită să ia şi să rostogolească, an de an, credite grele. Lovitura de graţie a fost dată, de majoritatea pedelistă în frunte cu Ion Lungu, prin adoptarea unei hotărâri prin care Termica a fost decapitalizată (i-a fost redus capitalul social) cu 70 de milioane de lei. Primăria s-a spălat pe mâini de toate datoriile acumulate, peste ani, la subvenţie. În aceeaşi perioadă, primăria a luat terenurile de sub clădirile aparţinând Termica .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei