Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 sep 2014 - Anul XIX, nr. 205 (5714)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Propunere

Subvenții diferențiate pentru gigacalorie, în funcţie de veniturile sucevenilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preţul gigacaloriei ar putea fi mai mare pentru unii suceveni, cu venituri consistente, dar, în acelaşi timp, mai mic pentru cei care abia reuşesc să se descurce de la o lună la alta cu cât cîştigă.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a avansat o idee de modificare a modului de acordare a subvenţiei la energia termică consumată de populaţie, pe tranşe de venituri.

„Nu vom putea ţine la nesfârşit acest preţ de 185 de lei/gigacalorie pentru populaţie, mă gândesc la un proiect de hotărâre prin care să acordăm gradual această subvenţie, pe tranşe de venituri. Nu putem compara pe cineva care are 5.000 de lei venit lunar, cu altul care are doar 500, şi să le dăm la fel subvenţii.

Cei care au venituri mari ar trebui să nu beneficieze de subvenţii, iar la restul să se acorde gradual – 25%, 50%, 75%”, a spus şeful municipalităţii sucevene, care a precizat că va purta discuţii pe această temă cu consilierii locali, în vederea iniţierii unui proiect de hotărâre.

„Nu este simplu de luat o asemenea decizie acum, pentru că este an electoral, dar în cele din urmă sper să găsim soluţii, pentru că nu putem să ne jucăm cu încălzirea sucevenilor”, a spus Lungu.

Declaraţia sa vine în contextul licitaţiei de încredinţare a transportului şi distribuţiei energiei termice unui nou operator, chiar ieri desfăşurându-se o nouă şedinţă a comisiei de licitaţie care trebuie să negocieze cu Thermonet condiţiile de prestare a acestui serviciu în municipiul Suceava, pornind de la preţ, programul de investiţii în modernizarea sistemului şi până la preluarea unei părţi din personalul de la Termica.

Dacă licitaţia va desemna în cele din urmă un câştigător, acesta va presta această activitate timp de 20 de ani, cu posibilitate de prelungire pe încă 10 ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Subvenții diferențiate pentru gigacalorie, în funcţie de veniturile sucevenilor.
 Vizualizări articol: 2126 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Subvenții diferențiate pentru gigacalorie, în funcţie de veniturile sucevenilor3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Haida de... trimis de
( 4 sep 2014, 11:18:32
Ce prostie! Adica un individ, care a urmat o facultate, a muncit din greu, s-a zbatut o viata intreaga sa aiba un salariu sau un venit mai bun, poate fi descriminat in fatza unui nimurug, care a belit p... o viata intreaga, i-a placut bautura, a fentat munca, etc., etc. Stiti ca sunt oameni care au ajutoare sociale desi n-au muncit in viata lor, mai mari decat un pensionar care are 30 de ani vechime in munca? Inteleg grija comunistilor fatza de om dar nici chiar asa...
1.1  RE: Haida de... trimis de
( 4 sep 2014, 12:42:54
Iti dau perfecta dreptate. Dimineata cand alerg spre serviciu cu mii de ganduri cum sa-mi eficientizez munca, vecinele mele, subventionatele, cu cafeaua sub nas stau pe banca din fata blocului. Seara cand ma intorc vecinele mele sunt cu jumatatea de tarie. Sambata alerg la tara sa-mi lucrez gradina , sa ma ajut cu de-ale gurii. Ce sa vezi? Vecinele mele tot in fata blocului. Mor!!!!!!!!!!!! Pe astia sa-i subventionam? Toata iarna au declarat consum zero la caldura, in schimb am platit gazul cu mult mai mult eu si altii care inteleg sa fie corecti. Scuzati dar noi avem cui da acesti bani - copiilor nostri, parintilor .. Nu vrem sa-i mai tinem in spate pe subventionati.
2.   Hmmm....... trimis de
( 4 sep 2014, 11:52:08
Cel mai probabil 90% din cei care mai sunt la sistemul centralizat nu si-au putut permite o centrala pe gaz.......deci nici vorba de 5000 venit, iar ceilalti 10% se vor deconecta la o marire considerabila.

Subventia ar trebui incurajata / conditionata de plata la timp a cheltuielilor pentru ca de aici apar problemele.
3.   Sistemul este in cadere libera ! trimis de
( 4 sep 2014, 12:06:16
Subscriu la cele anterior scrise. Realitatea este ca sistemul nu mai este competitiv, iar discutiile pe baze politice, interminabile si lipsa solutiilor reale, il fac si mai putin atractiv.
Sistemul este in cadere libera...
4.   Referendum trimis de
( 4 sep 2014, 18:16:41
Președintele Organizației Județene a PNL, deputatul Ștefan Alexandru Băișanu, propune organizarea unui referendum pe tema menținerii sistemului centralizat de termoficare în municipiul Suceava. "Nu e normal ca locuitorii a 21.500 de locuințe să plătească taxe și impozite, iar banii să se ducă la plata subvențiilor la Termica pentru ceilalți”, și-a motivat Băișanu propunerea.El a arătat că la sistemul centralizat de termoficare au mai rămas racordate 49% din totalul locuințelor existente adică 20.500 și că s-ar putea găsi o soluție de a se investi în dotarea acestora cu centrale individuale.
Din punctul meu de vedere sistemul centralizat poate sa ramana dar nu sunt de acord cu faptul ca 51% din populatie plateste subventia acordata celorlalti 49% din sistemul centralizat.

5.   Cine nu munceste are tot ce vrea trimis de
( 4 sep 2014, 21:58:17
Va iesi in avantaj exact electoratul tinta, categoria care merge constant la vot si care e amagita la fel de constant cu zone de agrement, parcuri de 3 lei pentru copii si alte proiecte de genul carora in orase ca BOTOSANI (un oras superb si aerisit, ingrijit cu gust, cu spatii verzi si cu excelente locuri de joaca pentru copii) chiar se materializeaza.
sunt curios cum se va face stabilirea celor cu venituri mici? tot aia care invart afaceri fara plata taxelor si care declara ca sunt saraci lipiti? sau cei care sunt plecati prin strainatate si municipalitatea le da reduceri la caldura pentru apartamentele goale?
discriminarea beneficiarilor pe baza veniturilor e o idee care-mi provoaca dezgust.
eu propun altceva: aia care is prosti si lucreaza cu contract de munca si isi declara evident veniturile, sa primeasca agent termic la 55 de grade. Restul, amaratii carora nu le-a placut scoala si s-au obisnuit sa stea cu mana intinsa, sa li se dea la 70 de grade.
mai avea o ministra o idee brilianta zilele trecute. sa dubleze alocatiile pentru cei mai saraci 500.000 de copii. dar copilul meu ce vina are ca prostu' de tac'su si-a distrus tineretea prin facultati serioase de stat si acum are un venit un pic peste medie? si un venit declarat. lasa ca isi ia o napolitana in plus ala al carui parinte a frecat duda prin crasme si nu a luat bacul, iar acum lucra cu un venit pe carte de munca de 800 lei plus vreo 5-600 pe langa. da' copilul meu mananca cu 4 maini? ALOCATIA ESTE UN DREPT AL COPILULUI, cum se poate face discriminare?
traiasca sistemul perpetuat de clasa politica, de incurajare a putorilor!
Nota: exclud cazurile intradevar sociale, vaduve cu copii, bolnavi grav etc
5.1  RE: Cine nu munceste are tot ce vrea trimis de
( 4 sep 2014, 22:08:36
pai cum sa mearga tara asta? acum 30 de ani, muncitorul care punea umarul la construirea socialismului multilateral dezvoltat, era educat pe principiul "timpul trece, leafa merge, noi cu drag muncim". mai furai o piulita, mai iti faceai un cazan de tuica cu materialele de la intreprindere, nu era bai. ca nu te cauta nimeni si nu te tragea nimeni la raspundere. fata de atunci nu s-a schimbat nimic in mentalitatea romanului. si acum cautam sa traim din pomana in pomana iar clasa politica, indiferent de culoare, incurajeaza lenea. te mai miri ca bulgarii se uita de sus la noi, ca am ajuns niste aserviti, care pupam mana aluia care arunca o firmitura mai mare....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei