Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 aug 2014 - Anul XIX, nr. 181 (5690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de acasă...

Perioada 7 – 13 august

Zilele Culturii Urbane, la „Uzina de Apă” Suceava


Ordinul Arhitecţilor din România (OAR) - Filiala Nord-Est organizează, în intervalul 8-30 august, cea de-a III-a ediţie a Zilelor Culturii Urbane la „Uzina de Apă” Suceava, cu tema „Regenerarea patrimoniului arhitectural neclasat”, proiect cultural realizat cu finanţare parţială din fondul timbrului de arhitectură gestionat de OAR.

Programul manifestărilor, structurat pe două părţi (8-10 august & 12-30 august), cuprinde vernisaje de expoziţii, proiecţii de filme documentare, concerte, conferinţe, mese rotunde, dar şi evenimente distincte precum itinerarea expoziţiei tematice „Trans(a)parenţe” (secţiunile I şi II), proiectul de salvare a casei Enescu din Mihăileni - iniţiat de Filiala Bucureşti a OAR în parteneriat cu Filiala Nord-Est (Suceava - Botoşani) şi „Previzionare rezidenţă artistică” - proiect cultural al Asociaţiei Artiştilor Români (APAR) din Franţa.

 

Expo Instal, târg de instalații și sisteme energetice, la Shopping City

În perioada 6-10 august, în parcarea Shopping City Suceava are loc Expo Instal – târg de instalații și sisteme energetice de ultimă generație. Aflat la prima ediție în Suceava, târgul de instalații și sisteme energetice reunește un număr mare de expozanți cunoscuți în domeniu pentru diversitatea și calitatea produselor. Vizitatorii vor găsi în cadrul târgului organizat de Shopping City Suceava, în parteneriat cu Inter Conti, panouri solare, centrale pe gaz, calorifere, stații pentru apă, centrale pe combustibil solid, dar și multe alte sisteme energetice de top. Pe parcursul celor cinci zile, vizitatorii vor putea beneficia de analize gratuite ale durității apei, pe baza mostrelor aduse de aceștia, dar și de consultanță cu privire la instalațiile pe care doresc să le achiziționeze pentru locuință.

 

Joi, 7 august

Expoziţia „Clasic și modern - Tehnici ale tapiseriei parietale”

La City Gallery, din incinta Shopping City Suceava, se deschide, la ora 17.00, expoziţia cu genericul „Clasic și modern - Tehnici ale tapiseriei parietale”. Expoziţia, organizată sub egida Consiliului Judeţean Suceava, de Asociaţia Artă şi Umanitate, Uniunea Artiştilor Plastici (UAP) din România - filialele Bucureşti şi Suceava şi Shopping City Suceava, etalează lucrări de tapiserie, realizate în tehnica haute-lisse, de artistele Elena Cerepennicova, Gabriela Cristu, Gabriela Drăghici, Claudia Viorica Mușat, Cela Neamțu (din Filiala UAP București), Eugenia Goraș, Marcela Larionescu și Lucia Puşcaşu (din Filiala UAP Suceava).

 

Handbal

Memorialul „Mihai Mironiuc”, sala LPS Suceava

Ora 17.00 CSU Suceava – HC Vaslui

Ora 19.00 Dinamo București – CSM Călărași

 

Vineri, 8 august

Workshop/atelier de restaurare faţade „Uzina de Apă”

Zilele Culturii Urbane la „Uzina de Apă” Suceava, care vor debuta la ora 10.30, la Centrul de Arhitectură, Cultură Urbană şi Peisaj „Uzina de Apă” Suceava (str. Apeductului, nr. 4) cu un workshop/atelier de restaurare faţade „Uzina de Apă” Suceava - susţinut de partenerul şi sponsorul principal Baumit România, se deschid pentru public la ora 15.00 cu celebrarea aniversării „Uzina de apă” la 100+2 ani, după care vor fi vernisate expoziţiile „Patrimoniu arhitectural neclasat la Suceava“ (ora 15.30) şi „Trans(a)parenţe” (secţiunea I) - arhitect Arpad Zachi, Fundaţia Arhitext Design. La ora 16.30 va fi proiectat filmul documentar „Şantier în lucru” (Sindy Quéré, Guillaume Lebon, Bénédicte Vacquerel - Franţa), iar la ora 17.00 va avea loc prezentarea primei reşedinţe artistice la „Uzina de apă” - Şerban Budăcean (Asociaţia Artiştilor Români din Paris). Tot vineri, la ora 18:30, va fi prezentat proiectul de salvare a Casei Enescu din Mihăileni (arhitect Şerban Sturdza, preşedintele OAR - Filiala Bucureşti), iar seara (ora 19:00) se va încheia cu un concert special pentru susţinerea salvării Casei Enescu din Mihăileni.

 

Handbal

Memorialul „Mihai Mironiuc”, sala LPS Suceava

Ora 17.00 HC Vaslui – CSM Călărași

Ora 19.00 CSU Suceava – Dinamo București

 

Sâmbătă, 9 august

„Protejarea patrimoniului arhitectural neclasat”

Conferinţa şi masa rotundă „Protejarea patrimoniului arhitectural neclasat” (de la ora 10:00), în cadrul cărora va avea loc proiecţia filmului documentar „Şantier în lucru - Les villes d'après”, în prezenţa realizatorilor (ora 10:00), prezentarea arhitecturii contemporane din Europa Centrală şi de Est - arhitect Arpad Zachi (ora 11:30), Patrimoniul industrial din Bucovina - doctorand urbanist Adrian Cioangher (ora 12:30). În cadrul Conferinţei Baumit România (ora 13.30) – arh. Adrian Albuleţ va vorbi despre tehnici de restaurare, iar masa rotundă cu tema „Protejarea patrimoniului arhitectural neclasat” (ora 15.30) va fi moderată de arh. Ion Andriu, vicepreşedintele OAR.

 

Handbal

Memorialul „Mihai Mironiuc”, sala LPS Suceava

Ora 10.00 Dinamo București - HC Vaslui

Ora 19.00 CSU Suceava – CSM Călărași

 

Parada portului popular al germanilor din Bucovina

Pe esplanada din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava va avea loc, începând cu ora 15:00, Parada portului popular al germanilor din Bucovina. Participanţii se vor deplasa spre Dom Polski, unde va avea loc un spectacol.

 

Duminică, 10 august

Ziua Porţilor Deschise la „Uzina de apă” Suceava

Ziua Porţilor Deschise la „Uzina de apă” Suceava, la care este invitat să participe publicul sucevean. În cea de-a II-a parte a evenimentelor, expoziţia itinerantă „Trans(a)parenţe” (secţiunea I), care prezintă arhitectura ultimilor ani din ţările din Europa Centrală şi de Est, va fi prezentată la Botoşani (8-14 august), iar secţiunea II, de la Botoşani, va fi adusă şi expusă la „Uzina de Apă” Suceava (15-20 august).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de acasă....
 Vizualizări articol: 1493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de acasă...0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei