Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 aug 2014 - Anul XIX, nr. 181 (5690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Pe ultima sută de metri

Termica a obţinut licenţă de la ANRSC şi participă la licitaţia de astăzi, de desemnare a unui nou operator de termoficare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Surprizele nu contenesc să apară în cazul licitaţiei de desemnare a unui nou operator de termoficare a Sucevei. După ce luni ANRSC a transmis Primăriei Suceava o adresă prin care „recomandă” suspendarea procesului de delegare a gestiunii reţelelor de termoficare ale municipalităţii, până la definitivarea procesului de reorganizare a SC Termica SA, la numai o zi diferenţă, o altă hârtie–surpriză a apărut, tot pe filiera Autorităţii Naţionale de Reglementare a Serviciilor Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC).

Este vorba despre licenţa de transport şi distribuţie a energiei termice, care a fost obţinută de către Termica Suceava, pe ultima sută de metri, înaintea licitaţiei finale de desemnare a unui nou operator de termoficare.

„Licenţa este valabilă pentru licitaţia din data de 7 august, fiind acordată pentru o perioadă de un an de zile, adică până în august 2015”, a precizat directorul Termica, Ovidiu Dumitrescu.

Fără această licenţă, Termica ar fi fost descalificată din start la licitaţia de astăzi.

 

„Vom negocia la maxim tarifele de transport şi distribuţie”

Ofertele pentru etapa finală de concesionare a serviciului de termoficare a Sucevei pot fi depuse inclusiv astăzi, până la ora 10.00, urmând ca de la ora 11.00 să  se parcurgă etapa de verificare a eligibilităţii firmelor participante şi apoi cea de deschidere a ofertelor.

„Este una dintre cele mai importante licitaţii din ultima perioadă, pentru că de rezultatul acesteia depinde calitatea serviciilor care vor fi asigurate celor 20.000 de familii racordate la sistemul centralizat de termoficare. Este o presiune foarte mare, atât ca responsabilitate, cât şi ca timp, pe membrii comisiei de licitaţie, care au puţin timp la dispoziţie pentru a delibera şi a decide care este oferta câştigătoare”, a declarat viceprimarul Ovidiu Doroftei, membru al comisiei de licitaţie care trebuie să desemneze noul operator de termoficare.

Viceprimarul Gavril Vîrvara, care face de asemeni parte din comisia de licitaţie, a spus că principalul scop al acestui demers al municipalităţii este să obţină un tarif cât mai bun pentru serviciile de transport şi distribuţie a energiei termice.

„Vom negocia la maxim tarifele de transport şi distribuţie, pentru a fi cât mai favorabile sucevenilor care beneficiază de aceste servicii”, a spus Gavril Vîrvara.

Cel de-al treilea membru al Consiliului Local Suceava care face parte din comisia de licitaţie, Lucian Harşovschi, nu va fi prezent la deschiderea ofertelor, având de rezolvat o problemă personală din cauza căreia nu se află în localitate.

 

Doar două firme pot participa la licitaţia de termoficare

Licitaţia de astăzi poate avea numai doi ofertanţi – Termica şi Thermonet SRL.

Primul ofertant, care a prestat acest serviciu şi până acum, se află în insolvenţă, iar recent i s-a aprobat şi planul de reorganizare, care include nu doar prestarea acestui serviciu, de transport şi distribuţie, ci şi producerea de energie termică şi electrică.

Al doilea ofertant, Thermonet SRL, este o societate recent înfiinţată, care are ca asociaţi două companii care apăreau ca şi competitori la prima licitaţie - Adrem Invest şi Elsaco Electronic.

La licitaţia de astăzi, câştigătorul se va decide în urma procedurii de negociere directă, pentru că la etapele anterioare, din 14 mai şi din 23 iunie, numărul ofertelor depuse a fost insuficient pentru ca licitaţia să fie valabilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termica a obţinut licenţă de la ANRSC şi participă la licitaţia de astăzi, de desemnare a unui nou operator de termoficare.
 Vizualizări articol: 1743 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Termica a obţinut licenţă de la ANRSC şi participă la licitaţia de astăzi, de desemnare a unui nou operator de termoficare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Membrii comisiei de licitaţie pot fi impartiali? trimis de
( 7 aug 2014, 13:27:22
.... sau lucreaza tot dupa obiceiul PCR( pile, cunostinte, relatii)?
Perspectiva este jalnica, daca nu veti face sistemul atractiv, nu se va reintoarce nimeni la ,,raiul” vostru.
Aici au ramas cei mai nevoiasi oameni, cu posibilitati reduse .
In primul rind ar fi normal sa se puna la punct sistemul centralizat si apoi sa se discute despre marirea gigacaloriei.
Daca se va mari pretul, mersul este ireversibil, tot Sistemul Centralizat al Sucevei va fi distrus treptat, in mod sigur.

In timp ce E-ON lupta pentru a cistiga cit mai multi clienti, sistemul centralizat este total dezinteresat, aproape ca ii impinge pe acestia spre E-on, prin astfel de acte necugetate cum ar fi spectrul maririi preturilor la consum sau oprirea apei calde timp de o luna, in fiecare an .
Trebuie de gasit si in sistemul centralizat o modalitate de apropiere de oameni si de nevoile lor!
Este inexplicabil cum factorii implicati nu aplica legile care exista si nu se preocupa de gasirea unor solutii. Nu mai este posibil ca in statul de drept sa se inchida robinetul si celui care plateste si celui care nu plateste. Cei ramasi in sistem isi doresc incheierea de contracte individuale, ca unica posibilitate a delimitarii de cei care nu platesc... De ce nu se poate? De ce nu se vrea!?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei