Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 aug 2014 - Anul XIX, nr. 181 (5690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În așteptarea amnistierii

Sucevenii beneficiari de indemnizații pentru copii au de returnat peste 180.000 de lei, din cauză că au realizat alte venituri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 150 de suceveni care au beneficiat în 2013 sau în 2014 de indemnizaţii pentru creşterea copiilor sunt obligaţi să returneze mare parte din sumele încasate, din cauză că au realizat venituri impozabile în perioada în care au încasat ajutorul acordat de stat pentru creşterea copilului până la vârsta de doi ani. O parte dintre ei, majoritatea, au achitat debitele, mai fiind de recuperat o sumă de peste 180.000 de lei. Este vorba de cazurile de părinţi care au realizat venituri din diverse contracte de colaborare, de regulă mărunte (vânzare asigurări locuinţe sau vehicule, cosmetice, diverse colaborări etc.), şi care nu ar fi avut voie să mai presteze vreo activitate în perioada de încasare a indemnizaţiei. Toţi debitorii ar urma să beneficieze de o amnistie fiscală în cadrul unei propuneri legislative care va fi făcută pe data de 20 august.

După cum a precizat Mirela Florea, şef serviciu în cadrul Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţii Sociale (AJPS) Suceava, în 2013 au fost 116 cazuri de acest gen, părinţii având de returnat 332.839 de lei. Din această sumă, beneficiarii au returnat peste 300.000 de lei, rămânând un debit neachitat de 27.740 de lei. În 2014 au fost identificaţi alţi 38 de beneficiari care au realizat venituri independente şi care au de returnat 200.034 de lei. Din această sumă, 154.000 de lei sunt şi acum în debit. Un calcul simplu arată că la ora actuală beneficiarii de indemnizaţii pentru creşterea copilului mai au de dat înapoi puţin peste 180.000 de lei.

O altă problemă care se pune în acest caz este ce se va întâmpla cu debitorii care au returnat deja indemnizaţiile imputate. În mod normal, dacă actuala propunere legislativă se va aproba, beneficiarii îşi vor recupera banii în contul indemnizaţiilor, pe care i-au avut în buzunar şi i-au dat înapoi.

Cert este că până la promulgarea legii privind amnistierea debitele rămân în vigoare.

 

Ce a anunţat ministrul Muncii

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunţat zilele trecute:

"Pentru a veni în sprijinul mămicilor, guvernul propune modificarea Ordonanţei numărul 111 (Ordonanţa de Urgenţă nr. 111/2010 din 8 decembrie 2010 n.r.), privind acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului, în felul următor: orice părinte, mamă sau tată, care beneficiază de concediu pentru îngrijirea copilului va putea să obţină venituri suplimentare din alte activităţi, desfăşurate acasă, îngrijind copilul, în sumă de până la trei indicatori sociali de referinţă, respectiv 1.500 de lei, în decursul unui an de zile.

În ceea ce priveşte cele 12.460 de mămici pentru care s-au constituit debite de returnare a unei părţi din indemnizaţia pentru creşterea copilului, acestea vor fi amnistiate fiscal prin propunerea legislativă pe care o vom face pe data de 20 august, în cadrul şedinţei de Guvern. Cele 12.460 de mămici sunt cele care au obţinut venituri suplimentare”.

La nivel neoficial această decizie se va lua şi pentru că actualele prevederi legale privind veniturile ce pot fi obţinute în timpul încasării indemnizaţiei pentru creşterea copilului au fost destul de neclare şi greu de interpretat. De asemenea, prin legea aflată acum în vigoare părinţii au fost încurajaţi să presteze activităţi la negru. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii beneficiari de indemnizații pentru copii au de returnat peste 180.000 de lei, din cauză că au realizat alte venituri.
 Vizualizări articol: 2411 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sucevenii beneficiari de indemnizații pentru copii au de returnat peste 180.000 de lei, din cauză că au realizat alte venituri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ponta amnistiatorul electoral trimis de
( 7 aug 2014, 11:19:01
Domnul Ponta nu stie ce sa mai faca ca sa mai castige niste voturi.E foame mare de voturi mai ales ca in ceafa ii sufla Neamtul.Dupa ce vrea sa amnistieze falsii pensionari care au dat mita la doctori si si-au tras pensii de boala(vaduvind bugetul cu 100 milioane)iata ca isi apleaca grija parinteasca votesca catre mamicile care au incasat ilegal indemnizatiile deoarece au prestat munci .Adica statul te plateste sa stai acasa sa cresti copilasul,nu sa mai ai cateva joburi.Dar domnul Ponta ii amnistiaza si mai mult,citesc ca cei care au dat banii necuveniti ii vor primi din noulaughing.Astfel se prejudiciaza bugetul cu inca 15 milioane lei.Concluzia e clara,tot sa incalci legea inainte de alegeri ca nu patesti nimic ba chiar primesti si bani.Ce mai conteaza rapoartele Curtii de Conturi,activitatea DNA,faptul ca toti acesti oameni au facut fals in acte si declaratii,au dat mita.Votul conteaza.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei