Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 aug 2014 - Anul XIX, nr. 181 (5690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cu repetiţie

Vasile Lavric, individul din bătătura căruia au dispărut trei surori, a ajuns din nou la spital

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vasile Lavric, deţinutul acuzat de dispariţiile misterioase de la Rădăuţi, a ajuns din nou la spital, pentru a doua oară în decurs de-o săptămână. Vasile Lavric a leşinat ieri dimineaţă, chiar în timp ce cobora scările spre boxele de la demisolul Palatului de Justiţie, unde urma să aştepte până când era chemat în sala de judecată. Aflat în greva foamei de aproape o lună de zile, deţinutului i s-a făcut rău, prăbuşindu-se pur şi simplu din picioare. Din cauza inaniţiei, organismul său a cedat, iar bărbatul şi-a pierdut cunoştinţa pentru o perioadă scurtă de timp.

La Palatul de Justiţie a ajuns în câteva minute o ambulanţă, care l-a transportat pe Vasile Lavric la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava. Aici, deţinutul a fost investigat şi pus în perfuzii de medici.

Dr. Liviu Cîrlan, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor, a declarat ieri că Vasile Lavric a suferit o lipotimie uşoară, ca urmare a refuzului de hrană, iar în urma consultului nu au fost depistate probleme de sănătate care să necesite internare. Miercurea trecută, când a ajuns prima oară la spital, exact după acelaşi scenariu, un leşin în Palatul de Justiţie, Vasile Lavric se afla într-o stare mult mai gravă. El a fost diagnosticat atunci cu comă diabetică, cauzată de scăderea concentrației de glucoză din sânge, însă a refuzat să fie investigat suplimentar. Acum, deşi era vizibil mult mai slăbit decât data trecută, deţinutul avea glicemia bună şi nu prezenta simptome care să-i îngrijoreze pe medici, el acceptând să i se facă toate analizele pe care medicii le-au considerat necesare. Ieri, în cele câteva ore în care a stat la „Urgenţe” pentru a fi stabilizat, Vasile Lavric a ţinut mai mult ochii închişi şi a refuzat orice dialog cu presa. Miercurea trecută el a stat de vorbă cu jurnaliştii, cărora le-a declarat că este reţinut pe nedrept şi va continua să facă greva foamei până moare sau i se face dreptate în dosarul în care este anchetat.

Vasile Lavric a intrat în refuz de hrană pe 10 iulie şi de atunci este monitorizat permanent de reprezentanţii Penitenciarului Botoşani, unde este încarcerat. Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Botoşani, până în prezent nu a fost nevoie de intervenţia echipajului SMURD, starea de sănătate a deţinutului neimpunând aşa ceva. 

 

Lavric, judecat pentru tentativă de omor

Dosarul în care Vasile Lavric este arestat şi în care a început deja procesul vizează o tentativă de omor comisă acum 14 ani. Procurorii susţin că Lavric şi-a lovit soţia de atunci, Nicoleta Lavric, una din cele trei surori care au dispărut fără urmă, cu un ciocan în cap, în mod repetat. Deşi loviturile nu i-au pus direct în pericol viaţa femeii, procurorii au invocat intenţia, modul în care s-a petrecut agresiunea - lovituri de ciocan în cap.

„În anul 2000, este adevărat, am avut un incident cu soţia mea, care dintr-un accident a căzut, lovindu-se la cap. Venind de la o petrecere, soţia mea, fiind ameţită de alcool, m-a împins cu un scaun, trântindu-se cu capul de marginea sobei”, este varianta lui Vasile Lavric.

La vremea respectivă, în 2000, soţia sa a ajuns la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde a primit îngrijiri medicale, după care a fost externată. Ulterior, aveau să dispară în mod misterios atât Nicoleta Lavric, fostă Iordache, cât şi una dintre surorile sale, Ramona, ambele după ce ar fi avut relaţii cu Vasile Lavric. Mai mult, o altă soră Iordache, Iuliana, a dispărut în 1995, la vârsta de 16 ani. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vasile Lavric, individul din bătătura căruia au dispărut trei surori, a ajuns din nou la spital.
 Vizualizări articol: 2566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Vasile Lavric, individul din bătătura căruia au dispărut trei surori, a ajuns din nou la spital5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei