Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 aug 2014 - Anul XIX, nr. 181 (5690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De la 1 septembrie

Schimbări la vârful şcolilor din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Valul schimbării dă semne că va ajunge şi în acest an în sistemul de învăţământ sucevean, înlocuiri fiind aşteptate în cadrul structurilor de conducere ale unităţilor şcolare.

În cazul unor unităţi, directorii sau directorii adjuncţiîmplinesc vârsta de pensionare şi nu au mai solicitat prelungirea activităţii, motiv pentru care vor fi înlocuiţi de la 1 septembrie.

Din toamnă, vor avea directori noi, pe motiv de pensionare, următoarele unităţi de învăţământ: Şcoala Gimnazială Nr. 3 Marginea, Şcoala Gimnazială Corocăieşti, Şcoala Gimnazială Stulpicani şi Grădiniţa cu Program Prelungit “Căsuţa Piticilor” Gura Humorului. Totodată, alţi doi directori adjuncţi vor fi înlocuiţi, de la Şcoala Gimnazială Bosanci şi de la Şcoala Gimnazială “Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni, aceştia urmând să se pensioneze tot de la începutul lui septembrie.

De cealaltă parte, alţi trei directori plini revin, din toamnă, la cârma şcolilor, după ce au ajuns la finalul concediului de creştere a copilului. Este vorba despre managerii următoarelor unităţi: Colegiul Naţional “Nicu Gane” Fălticeni, Şcoala Gimnazială Pleşeşti - Vultureşti şi Şcoala Gimnazială Nr. 1 Vicovu de Sus.

Potrivit insp. Laura Hacman, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, “restul directorilor trec printr-o perioadă de evaluare până la finele lunii august, evaluare în urma căreia vor primi un calificativ”.

Menţionăm că toţi directorii din judeţ au trimis pe adresa Inspectoratului Şcolar Suceava fişe de autoevaluare prin care au realizat un raport asupra activităţii desfăşurate de ei în şcoală.

Fişele de autoevaluare sunt analizate de inspectorii şcolari teritoriali şi de inspectorii pentru implementarea descentralizării. Inspectorii propun un punctaj pentru activitatea managerilor, calificativele urmând a fi aprobate de Consiliul de Administraţie (CA) al Inspectoratului Școlar Judeţean Suceava.

În funcţie de punctajul pe care îl primesc şi de calificativele acordate, directorii mai pot spera sau nu la rămânerea în funcţie. Directorii care vor obţine calificativul “Nesatisfăcător” vor trebui să părăsească funcţia de conducere. Cu toate acestea, nici calificativele “Bine” şi “Foarte bine” nu reprezintă neapărat o garanţie a fotoliului de director. 

 

Directori numiţi prin detaşare

La nivelul judeţului Suceava nu există nici un director sau director adjunct numit în funcţie în urma susţinerii unui concurs, toţi managerii şcolari fiind numiţi prin detaşare în interesul învăţământului, până la organizarea unui nou concurs.

Ultimul concurs pentru ocuparea funcţiei de director sau director adjunct a fost organizat în luna noiembrie a anului 2008. Mandatele ultimilor directori care au susţinut concurs au expirat până la finele lui 2012. Prelungirea valabilităţii delegaţiei lor, de la un an la altul, este la latitudinea IŞJ.

La nivelul judeţului sunt circa 260 de directori şi directori adjuncţi.

De cealaltă parte, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava sunt 30 de inspectori şcolari de specialitate numiţi prin delegaţie, la care se mai adaugă şi cei doi inspectori generali adjuncţi şi inspectorul general. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Schimbări la vârful şcolilor din judeţ.
 Vizualizări articol: 5726 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 12 voturi
Schimbări la vârful şcolilor din judeţ3.0512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Jignirea cadrelor didactice trimis de
( 7 aug 2014, 13:51:52
La scoala de la noi din sat, din Stulpicani, a fost numit director preotul satului. Oare nu s-a gasit un profesor capabil din scoala pentru functia de director? Preotul are o gramada de treaba la biserica. De scoala cand se va ocupa? Sau, poate externalizeaza serviciile pe care le acorda biserica? Sa o stim si noi. Sa stim cui sa ne adresam in caz de un botez, o nunta, o inmormantare.
2.   Nu acolo unde ar trebui! trimis de
( 8 aug 2014, 08:33:13
Se fac schimbari, dar nu acolo unde trebuie. Sunt scoli in care directorii sunt atat de interesati de bunul mers al scolii pe care o conduc incat fie pleaca in pelerinaj in Israel ( chiar in timpul anului scolar - octombrie), fie pleaca la cumparaturi la Cernauti - vinerea. Incaseaza sporul de conducere fara nicio strangere de inima, in timp ce prostii muncesc. Pe astia cine ii tine in spate? Numiti oameni dedicati scolii si nu altor preocupari.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei