Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 aug 2014 - Anul XIX, nr. 181 (5690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Trafic „sufocat”

August - lună de coşmar pe străzile Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de maşini bară la bară, cozi kilometrice de autovehicule „înţepenite” în trafic, reguli de circulaţie călcate pe bandă rulantă, şoferi nervoşi şi călători transpiraţi, aşa a arătat ieri traficul rutier pe străzile Sucevei, în special în zona marilor centre comerciale.

Fiind zi de sărbătoare – „Schimbarea la faţă”, o mulţime de suceveni din localităţile din jurul Sucevei au venit ieri la cumpărături, în alte zile fiind prea prinşi cu treburile din gospodărie sau cu cele agricole, dar numărul de maşini prezente pe străzile Sucevei a crescut mult şi ca urmare a sosirii în ţară a celor plecaţi peste hotare, la muncă, luna august fiind de obicei luna concediilor pentru aceştia.

Aşa se face că principala arteră de circulaţie a Sucevei a fost de-a dreptul „sufocată” de numărul mare de autovehicule participante la trafic, în principal în orele din jurul amiezii, zona cuprinsă între sensul giratoriu de la Bazar şi sensul giratoriu situat înainte de pasarela CFR de la Burdujeni fiind zona critică.

Dar efectele blocării traficului în acea zonă s-au resimţit pe distanţe mai mari, cozile de maşini „împotmolite” în trafic întinzându-se până aproape de Orizont, în cartierul Burdujeni, în vreme ce înspre Centru au ajuns până la staţia Grupul Şcolar (Colegiul Tehnic „Petru Muşat”).

„Această aglomeraţie este specifică lunii august, dar a fost amplificată de faptul că, fiind sărbătoare, valorile de trafic au fost foarte mari. Este perioadă de concedii, astfel că la numeroasele maşini cu suceveni din localităţile limitrofe, veniţi la cumpărături, s-au adăugat şi foarte multe autoturisme înmatriculate în străinătate care circulă prin Suceava în aceste zile”, a declarat şeful Serviciului Rutier Suceava, comisarul Petru Jucan.

Prezenţa poliţiştilor de la Rutieră pe străzi a mai dus la descongestionarea traficului rutier pe anumite zone, dar nu a reuşit să facă minuni.

„Structura stradală a municipiului este cea pe care o cunoaştem, iar valorile de trafic de ieri au depăşit capacitatea bulevardului principal, condiţii în care efectiv nu avem posibilităţi de fluidizare a traficului. Facem apel la şoferi să aibă răbdare în trafic în această perioadă”, a adăugat şeful Serviciului Rutier Suceava.

Graba şoferilor de a se strecura mai rapid din zonele cu trafic îngreunat a dus la încălcarea gravă a regulilor de circulaţie, foarte mulţi dintre participanţii la trafic pur şi simplu ignorând semafoarele de pe Calea Unirii, trecând pe roşu, blocând accesul pietonilor care au aşteptat să aibă „verde” la semafor, sau făcând manevre riscante, doar pentru a ajunge cu câţiva metri mai în faţă.

Efectul aglomeraţiei de pe străzile Sucevei a fost resimţit şi de angajaţii Serviciului de Ambulanţă Suceava, care, pentru a ajunge la cazurile de urgenţă la care au fost solicitaţi, au trebuit să facă „slalom” printre maşinile blocate în trafic, strecurându-se cu greu printre autoturismele aflate bară la bară pe Calea Unirii, unde, din cauza benzilor separatoare, nici nu aveau cum face manevre să intre pe contrasens, acolo unde s-ar fi impus acest lucru.

Din această cauză, intervenţiile în teren au durat mai mult decât în alte zile, situaţie care se va repeta şi în perioada următoare, de ani de zile, luna august fiind una de coşmar în ceea ce priveşte traficul rutier din municipiul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului August - lună de coşmar pe străzile Sucevei.
 Vizualizări articol: 2457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
August - lună de coşmar pe străzile Sucevei4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei