Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 aug 2014 - Anul XIX, nr. 181 (5690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nenorociri

Descărcările electrice au omorât o femeie şi au distrus două gospodării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Puternicele descărcări electrice care au însoţit furtuna care s-a abătut marţi seară asupra unei părţi a judeţului Suceava, în zona Rădăuţi - Siret, au provocat adevărate nenorociri, o femeie murind după ce a fost lovită de fulger, iar două gospodării fiind grav afectate de un incendiu provocat din aceeaşi cauză. 

O femeie în vârstă de 48 de ani din Horodnic de Jos, Rodica Dari, şi-a găsit sfârşitul pe ogorul pe care lucra la stivuit baloţi. Tragedia s-a petrecut în jurul orei 17.30, la puţin timp după ce a început să plouă. Femeia, care lucra pe ogor alături de soţul său, a rămas la lucru şi după ce a început să plouă. 

Bărbatul a relatat că femeia, aflată la câţiva metri lângă el, a fost lovită de fulger şi a fost proiectată la pământ, fără a mai da ulterior nici un semn de viaţă. La faţa locului a ajuns o ambulanţă de la Rădăuţi, personalul medical constatând că femeia este decedată.

Femeia în vârstă de 48 de ani era mamă a patru copii, familia acesteia fiind cunoscută în sat ca una de oameni gospodari, care lucra suprafeţe importante de teren agricol. 

 

Iadul flăcărilor declanşat de un fulger care a lovit un imobil

În jurul orei 18.50 s-a dat şi alarma de incendiu. Pompierii au fost sesizaţi de izbucnirea unui puternic incendiu în oraşul Vicovu de Sus, pe strada Magnoliei La faţa locului au intervenit trei autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD, cu echipaje de pompieri de la Garda de Intervenţie din localitate şi de la Detaşamentul de pompieri Rădăuţi, ajutate de lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Vicovu de Sus, Putna, Bilca şi Gălăneşti.

Pompierii au găsit un incendiu violent în gospodăria lui Vasile Greţan şi la anexele gospodăreşti ale unui vecin, Marinel Coroamă.

Intervenţia pompierilor a fost deosebit de grea, majoritatea construcţiilor fiind din lemn. Focul a fost stins în totalitate abia la miezul nopţii.

În cazul primului proprietar pagubele sunt foarte mari. Au ars acoperişurile tuturor anexelor şi al casei, locuinţa fiind distrusă practic aproape în totalitate. La a doua gospodărie au fost distruse adăpostul de animale şi depozitul de furaje, pe o suprafaţă de 70 de metri pătraţi.    

Din ancheta pompierilor rezultă că incendiul a fost provocat de un fulger care a lovit un imobil din prima gospodărie.

Oamenii din zonă s-au declarat revoltaţi de faptul că pompierii ar fi intervenit târziu la faţa locului. De partea cealaltă, plutonierul adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, a declarat că primele echipaje au ajuns la faţa locului la cinci minute de la momentul în care alarma a fost dată la dispeceratul ISU. El a mai spus că marea problemă a fost legată de lipsa unei surse de apă apropiate, cauză din care autospecialele au trebuit să facă „naveta” până la un hidrant al Poliţiei de Frontieră. De asemenea, a mai explicat reprezentantul ISU,  incendiile provocate de fulgere sunt în general foarte violente, arderile fiind puternice imediat după declanşare. În cazul de marţi seară de la Vicov, a explicat Găleată, fulgerul a lovit extrem de violent prima gospodărie, mai multe construcţii luând foc practic în acelaşi timp.

Cei doi proprietari nu aveau asigurări, iar pagubele au fost estimate preliminar la suma de 80.000 de lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Descărcările electrice au omorât o femeie şi au distrus două gospodării.
 Vizualizări articol: 4986 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Descărcările electrice au omorât o femeie şi au distrus două gospodării5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei