Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 aug 2014 - Anul XIX, nr. 179 (5688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ediţia a X-a

Trofeul Festivalului „Folk You” de la Vama Veche, câştigat de un sucevean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trofeul Festivalului „Folk You! Florian Pittiş” de la Vama Veche, ediţia a X-a, manifestare care s-a desfăşurat în perioada 31 iulie – 2 august, a fost câştigat de un sucevean. Claudiu Iulian Palalae, în vârstă de 19 ani, a impresionat juriul Festivalului „Folk You” prin emoţia şi bucuria cu care a interpretat piesele folk, dar şi cu timbrul  special al vocii sale. Din cei 50 de tineri care s-au înscris în competiția pentru câștigarea trofeului aniversar „Folk You” doar şase au fost selectați să urce pe scena de la malul mării, printre finaliști aflându-se și suceveanul Claudiu Iulian Palalae. El a evoluat pe 31 iulie, alături de Cristian Mihai şi trupa Icarus.

 

„Prieteni! Trofeul <Folk You>e la mine!”

La ediția din acest an, organizatorii au dorit să premieze tinerii care se dedică muzicii folk. Tânărul sucevean a absolvit Colegiul Naţional de Informatică “Spiru Haret” din Suceava, iar acum este student la Universitatea Transilvania din Brașov, Facultatea de Informatică Aplicată. De peste trei ani, Claudiu a luat în serios muzica folk și cântă la chitară şi voce. Trofeul pe care l-a câştigat Claudiu Iulian Palalae a fost realizat de artistul plastic Giulian Dumitriu și i-a fost înmânat suceveanului, în ultima zi a festivalului, de artistul Florin Chilian. Un interpret al muzicii folk preferat de Claudiu este Emeric Imre.

„Prieteni! Trofeul <Folk You>e la mine! Mulțumesc tuturor celor care au fost acolo și au cântat alături de mine, mulțumesc celor care au aplaudat, mulțumesc celor care doar m-au urmărit, mulțumesc celor care mi-au ținut pumnii de acasă și, nu în ultimul rând, mulțumesc organizatorilor festivalului pentru că au avut încredere în mine și mi-au oferit ocazia de a mă lupta pentru acest trofeu”, a postat pe pagina sa de Facebook suceveanul, încântat că a reuşit să câştige trofeul celui mai important festival de muzică folk din țară.

Cu siguranţă că prestigiosul trofeu, dar şi aprecierile pe care le-a primit Claudiu Iulian Palalae de la juriu şi de la public îl obligă să nu se oprească aici, ci să îşi propună să devină din ce în ce mai bun.

 

Anul viitor, 6-9 august, Vama Veche

Evenimentul de la malul mării a fost organizat de Asociaţa Mişcarea de Rezistenţă și a reunit cele mai mari nume din muzica folk din ţară. Cei care merg an de an în Vamă pentru Festivalul „Folk You” spun că această manifestare „poate fi privită ca o încercare de a curăţa sufletele oamenilor, de a le reaminti că sunt liberi şi că trebuie să găsească curajul de a se exprima exact aşa cum simt, să treacă de stereotipurile mediocre pe care societatea de consum încearcă să le impună”. Cea de-a XI-a ediţie a Festivalului „Folk You! Florian Pittiş” va avea loc anul viitor, tot la Vama Veche, în perioada 6-9 august.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trofeul Festivalului „Folk You” de la Vama Veche, câştigat de un sucevean.
 Vizualizări articol: 3103 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Trofeul Festivalului „Folk You” de la Vama Veche, câştigat de un sucevean5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei